Podľa čoho som si vyberala korektor - rozjasňovač?

Máme obdobie, keď lístie zo stromov už opadalo, no po snehu niet ešte ani stopa. K tomu vstávanie po tme a pohľad z okna do sychravého počasie. Práve teraz potrebujem zobudiť ja a aj moje líčenie. A vtedy musí prísť na scénu skvelý rozjasňujúci korektor. Skvelý nielen vlastnosťami ale i obalom. Ráno často nestíham a korektor preto musí medzi ostatnými líčidlami zaujať, aby som naň nezabudla a použila ho. Preto som sa pri prezeraní ponuky na Elnino zdržala pri rozjasňujúcom korektore, ktorý zaujal najskôr príjemným oranžovým obalom a aj názvom wake-me up - zobuď ma. Oranžová farba veru zaujme i zlepší náladu. No a zobudiť očné okolie by tiež nebolo na škodu. Minimálne obalom ma teda rozhodne zaujal.

Dôležitý je i samotný obsah a tak si bolo treba stanoviť kritéria, na aké účely vlastne ja ten korektor potrebujem. Korektor som plánovala používať na očné okolie. Preto som chcela korektor rozjasňujúci, aby líčenie v tom pochmúrnom počasí lepšie vyzeralo. Tmavé kruhy a opuchy v okolí očí našťastie nemám, takže vysoká krycia schopnosť nie je u mňa potrebná. Úplne postačuje nízke až stredné krytie. Ďalej som chcela korektor s tekutou konzistenciou. S tuhým korektormi mám skúsenosť, že zaliezajú do vrások a to nikto nechce. Často tiež vysušujú očné okolie a tým vznik vrások aj podporujú. Celkovo vlastne nerozumiem, na čo sa tuhé korektory určené na očné okolie vyrábajú. Na akné či fľaky sú fajn, no na očné okolie ich ja teda nepoužívam. Chcela som rozjasňovač, ktorý sa aplikuje "paličkou". Už som mala podobné prípravky, ktoré sa nanášali prstom, čo nebolo práve najhygienickejšie. Tiež som skúšala rozjasňovače, ktoré sa aplikovali priamo z obalu zabudovaný "perom", čo nebolo zlé, no teraz som chcela zmenu. No a v neposlednom rade bola kritériom značka. S dekoratívkou od Rimmel mám dobré skúsenosti. I ich korektor - rozjasňovač korektor a rozjasňovač 2v1 Match Perfection som mala rada, ak teda neberiem do úvahy jeho nízkonákladový obal. Takže voľba bola jasná a zvolila som korektor - rozjasňovač wake me up v odtieni ivory.


A aký je? Presne taký, aké boli moje kritéria. Obal už nie je lacný plast ako mal jeho predchodca. Ide o pevnú plastovú tubičku s penovým aplikátorom na tyčinke. Hrdlo je zúžené tak, aby sa prebytočný korektor zostal v nádobe a na očné okolie tak aplikujete požadované množstvo. Korektor je tekutý, dobre sa zapracováva. Očné okolie nevysušuje a ani nezalieza do vrások. Odtieň ivory nie je úplne z tých najsvetlejších, no stále je to odtieň, ktorý môžem používať. Podtón by som označila za neutrálny. Po nanesení síce vyzerá žlto, no zapracovaním prejde do neutrálneho tónu. Krytie je stredné a rozjasnenie viditeľné. Cena, za ktorú sa produkt predáva, je veľmi priaznivá. Zaujímavý je i obsah vitamínu C, ktorý teraz nadobúda čím ďalej tým väčšiu popularitu. Jeho pomer v zložení, či iné zložky však v recenzií nemôžem uviesť. Značka Rimmel ide cestou nezverejňovania zloženia na obaloch, čo je podľa mňa škoda. To je vlastne aj moja jediná výhrada voči korektoru.


plusy:
  • kvalitný obal
  • oranžová veselá farba obalu
  • mäkký aplikátor
  • stredné krytie
  • stredné rozjasnenie
  • nevysušuje očné okolie
  • nezalieza do vrások
  • priaznivá cena
mínusy:
  • značka neuvádza zloženie výrobku
Celkové hodnotenie: výborný (ak preferujte rozjasnenie pred vysokým krytím)

Aké sú vaše kritéria  na výber dobrého korektora - rozjasňovača na očné okolie?

Komentáre

  1. Hlavné je aby dobre kryl a nezlieval sa počas dňa. Ja používam ten od Catrice a neviem si o vynachváliť :)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Catrice mne osobne vobec nevyhovoval kvoli vysusovaniu ocneho okolia.

      Odstrániť
  2. Tento som zatiaľ neskúšala, po tvojej recenzii som si od nich kúpila match perfection a ten mi pripadá úžasný. Zdá sa mi akoby som fakt objavila najlepší korektor na svete. Mala som rada tie od Catrice, ale ich tekutý korektor mi proste zvýrazňuje vrásky a to ich veľa nemám čiže za mňa už asi nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze Rimmel to s korektormi vie. Nie su drahe, su celkom dostupne a su dobre.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky