The Ordinary | niacinamide 10 % + zinc 1 %

Ktorá kozmetická značka je typické pre Veľkú Britániu? Z môjho pohľadu The Ordinary. Výlet do Londýna sa neda nemoho obísť bez návštevy milého obchodíka Deciem v Covent Garden. Aby som sa vôbec dostala dnu, bolo treba čakať v rade. Vyberala som podľa vopred pripraveného wishlistu a v mojom nákupnom košíku skončil okrem iného - Niacinamide 10 % + zinc 1 %, ktorý by mal byť určený na minimalizovanie pórov a zníženie mastenia pleti. A práve jemu bude venovaná dnešná recenzia.

Niacinamide 10 % + zinc 1 % od značky The Ordinary je podľa oficiálneho popisu vysoko účinným sérom s obsahom vitamínov a minerálov, ktoré má redukovať nedokonalosti pleti, zjednotiť farebný tón pleti, znížiť produkciu mazu a výskyt rozšírených pórov. V množstve 30 ml sa dá kúpiť za približne 6 €. V zložení hneď na prvých priečkach vidíme hlavné účinné látky - niacinamide a zinok, podľa ktorých je sérum aj pomenované. Ostatné látky zabezpečujú, aby sérum bolo vôbec použiteľné. Vidíme tam rozpúšťadla, zahusťovadlá, emulgátori, konzervanty. Zloženie je však krátke a podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí medzi "High Hazard" látky.

The Ordinary - niacinamide 10 % + zinc 1 %

aqua   |  voda  |  rozpúšťadlo
niacinamide   |  vitamín B3  | vypína vrásky, zlepšuje pružnosť pokožky, upravuje mastenie pleti
pentylene glycol   |   rozpúšťadlo
zinc pca   |  zlepšuje kvalitu pleti
dimethyl isosorbide   |  zlepšuje viskozitu
tamarindus indica seed gum   |  tamarindová guma  |  stabilizátor emulzie
xanthan gum   |  xantánová guma  |  zahusťovadlo a spojivo
isoceteth-20   |  emulgátor
ethoxydiglycol   |  vonná zložka
phenoxyethanol   |  konzervant
chlorphenesin   |  konzervant


Obaly značky The Ordinary sú jednoduché a štýlové zároveň. Fľaštička z mliečného skla, sklená pipeta, jednoduchý čierno-biely obal. Nie je čo vytknúť. Sérum je bez vône s ľahkou priehľadnou konzistenciou. Dobre sa nanáša, no vsakuje pomalšie. Na tvári necháva lepivý pocit. O niečo lepší efekt dosiahnete, ak sérum budete nanášať na vlhkú pokožku, no mierna lepivosť zostane i tak. Mne osobne už vadilo používať na toto sérum i nejaký ďalší olej alebo krém. Používala som ho však najmä v lete a v čase horúčav sa už mojej pleti ďalší produkt nežiadal. V zime by však zrejme len toto sérum nestačilo. A aký bol výsledný efekt? Redukcia nedokonalosti a farebné zjednotenie pleti sa nekonalo. Výrazne sa však znížilo lesknutie a mastenie pleti počas dňa a póry sa mierne stiahli. Hydratácia bola priemerná. Počas leta však úplne postačujúca. Siahla by som po produkte znovu? Ak by bolo dostupnejšie tak áno. Počas letnej sezóny predstavuje dobrú a lacnú minimalistickú starostlivosť o pleť s viditeľným zmatňujúcim vplyvom na pokožku. Nie je to však zase ani produkt, ktorý by stál za dlhé surfovanie po internete a objednávanie zo zahraničného e-shopu. Takže to, či sa produkt objaví na mojej kozmetickej poličke i v budúcnosti závisí od jeho dostupnosti na Slovensku.

plusy:
  • minimalistický vzhľad
  • nízka cena
  • obsah účinných látok na prvých priečkach INCI
  • žiadna z látok nepatrí podľa EWG do kategórie "High Hazard" látok
  • obmedzuje mastenie pleti
  • minimalizuje rozšírené póry
mínusy:
  • lepivý pocit po nanesení
  • zlá dostupnosť v slovenských e-shopoch
  • neodporúča sa používať ho spolu s vitamínom C a produktami, ktoré tento vitamín obsahujú
Celkové hodnotenie: výborný

Aká je vaša skúsenosť so značkou The Ordinary? Kde nakupujete jej produkty?


Podobné články:

Komentáre

  1. Ja som skúšala od TO presne tento produkt, spotrebovala som ho za 2-3 mesiace jednu fľaštičku a objednala som už druhú. Lepivý pocit tam naozaj je ale mne napríklad nijako neprekáža a v pohode bez problémov dávam po ňom krém ale musím cca minútku počkať kým sa viac to sérum vstrebe :) A súhlasím aj so zredukovaním mazu, to je pravda, no u mňa som pozorovala aj výsledky čo sa týka pigmentových škvŕn. Kúpila som ho totiž v prvomr rade na škvrny po akné a redukciu vzniku nových vyrážok a odvtedy, čo som ho pravidelne používala v PM rutine sa to ustálilo a škvrny sú stále bledšie a bledšie hoci to ide pomaly (ale isto! :D)

    Inak teraz som si okrem niacínamidu a zinku objednala ešte aj kyselinu hyalurónovú + B5 ako hydratačný boost, tak som zvedavá na to :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som este krem uz nezniesla. Pouzivala som ho samostatne. Plet sa menej mastila, no na pigmentove skrvny sa mi viac osvedcil sipkovy olej.

      Odstrániť
  2. Nuž mala som pár produktov a so všetkými som vcelku spokojná. Hyaluron acid mi prišiel fakt dobrý hydratačný produkt. Toto sérum by som tiež rada skúsila no ako píšeš na Slovensku sa kúpiť nedá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S touto značkou zkušenosti nemám, ale vypadá dobře, navíc ty ceny nejsou vůbec špatné:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ceny sú nízke, ale na úkor konzistencie. S tým treba počítať.

      Odstrániť
  4. Bohužel, na mě tohle sérum nemělo téměř žádný efekt a přesně jak píšeš lepí :( Nehojilo víc pupínky, s maštěním nebo póry to nic nedělalo a to jsem opravdu poctivě spotřebovala celou lahvičku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mám túto kombináciu od Revolution Skincare a veľmi sa mi pozdáva, môže byť dobrou alternatívou k the Ordinary. Aj dostupnosť je lepšia... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, všimla som si podobné zloženie, no mne daná značka nie je sympatická. Jej produkty sa až ,,nápadne,, podobajú na produkty iných značiek.

      Odstrániť
  6. no ja som už vyskúšala kadečo. vlastne väčšina vecí mi sedí. čo som už aj minula bol Argireline a Marine Hyaluronics. tieto sú fajn a používam, pekne hydratujú a argireline na lokalne vrasky. ďalej mám odskúšaný aj squalane, ktorý si dávam na noc keď potrebujem dať niečo, čo mi nebude nejak vadiť. skúšam aj retinoid, Peeling Solution ale s týmito opatrne, lebo na to reagujem citlivejšie. a inak dá sa objednať aj so slovenského e-shopu. mám s nimi skúsenosti, dodávajú v pohode, dá sa tam vykombinovať platba aj doručenie napr. na zasielkovnu. čo je navyše 2 eurá. nemajú síce celé portfólio ale tie základné produkty sa tam dajú násjť a dopĺňajú ďalšie. https://eshop.natureal.sk/sk/29_the-ordinary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka za odporucanie. Argireline a Marine Hyaluronics by som aj skusila. Squalane nie, lebo ten mi nesedí ani v iných výrobkoch, čo si všímam na svojej pleti.

      Odstrániť
  7. Ahoj :) lepivy pocit sa da odstranit tym, ze serum nanesiete na este vlhku plet. Ja osobne si najprv po odliceni a cisteni pleti nastriekam termalnu vodu od avene, vklepem do pleti a nanesiem serum. Lepsie sa vstrebava, lepivost zmizne. To iste odporucam pri hyaluronovom sere

    OdpovedaťOdstrániť
  8. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts
    Tropika Club Magazine – Get the latest scoop on beauty, wellness, eats and all things Singaporean


    Tropika Club Deals is ideal for customers who want to discover the best deals without having to commit to a specific appointment date and time. Deals allow customers to buy vouchers and coupons in advance and to arrange the appointment directly with the merchant or business. Customers can also buy vouchers as gifts or to use for the future.

    Tropika Club Bookings is ideal for customers who want to see the full selection of a merchant or business. Customers can search by merchant or service categories and then choose from a full range of service offerings. Customers can also see if there are any off-peak discounts for the selected service(s). Customer will book the appointment for the specific date and time.

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning Singapore male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. We also cover local Singaporean content under City. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks. This features the Top 10 rankings for your beauty and wellness salons based on the various regions in Singapore. Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend. Think Cashback. Think Tropika.
    "

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky