Obľúbené výrobky | jar

So zmenou ročných období mám vo zvyku na blogu publikovať článok o tých najobľúbenejších kozmetických produktov s ktorými som sa v danom ročnom období stretla. Inak to nebude ani teraz. V dnešnom článku si môžete prečítať o tom naj od značiek Terra Naturi, Joik, CMD, Clinique, Poniou a Ecocera.

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Ryžový a bambusový púder Ecocera pri nanášaní neprášia, nepadajú na oblečenie. Na tvári sú transparentný a vôbec nemenia farbu make-upu. Pozitívnou vlastnosťou je i to, že sú bez vône i zápachu. Budú tak vhodné i na citlivú pleť. Výdrž je skvelá. Úplne v pohode vydržia počas celej pracovnej doby. Na obed síce použijem zmatňujúce obrúsky, no prepúdrovanie už nie je potrebné. A to ani pri mojej zmiešanej pleti. Pleť sa mi počas používania nezhoršila, neobjavili sa žiadne neplechy. Ak sa rozhodujete či vybrať ryžovú alebo bambusovú variantu, tak v konečnom výsledku to je jedno. Pri hodnotení výsledného efektu medzi nimi nevidím žiaden rozdiel. Dokonca som urobila pokus, kde som na jednu stranu tváre naniesla bambus a na druhú ryžu. No a nič. Výsledok všade rovnako dobrý.


TVÁR

Jemný čistiaci gél s čajovníkovým olejom od značky CMD naturkosmetik  má jemnú čajovníkovú vôňu. Nie je to klasický čistý čajovník, z ktorého vám začnú slziť oči. Stále síce dominuje čajovník, no je zjemnený levanduľou. Gél je naozaj jemný, nedráždi pleť ani oči, nevysušuje ju. To, že obsahuje aj alkohol som zistila až pri písaní recenzie. Pri samotnom používaní mi ani len nenapadlo, že by sa v prípravku mohol nachádzať. Gél čistí pleť dôkladne a do hĺbky. Pri následnom dočisťovaní pleti zostáva na vatovom tampóne len veľmi máličko nečistôt. Za posledné obdobie ho hodnotím ako najdôkladnejší prípravok na čistenie pleti.  Nakoniec i pleť sa vďaka dôkladnému vyčisteniu dosť zlepšila a nedokonalosti sa mi tvoria už len zriedkavo. Výhradu mám akurát voči obalu. Viečko sa iba zaklapne, no už ta obale nie nič, čo by ho zatvorené udržalo. Ak necestujete, nie je to problém. Mne sa však pri cestovaní gél vylial, takže na cesty musím mať aj iný prípravok, čo sa mi veľmi nepáči. Inak je však tento gél ideálny a odporúčam ho.


TELO


Zo starostlivosti o telo jednoznačne dominuje značka Joik a jej produkty, ktoré som mala v adventnom kalendári. Na blogu ste si už mohli prečítať nadšenú recenziu na telové masla tejto značky a po ich spotrebovaní prišli na rad telové mlieka. Aktuálne som nadšená z telového mlieka s marakujou a mangom. Výborne vsakuje, pričom na tele necháva jemné rozjasňujúce trblietky. Hydratácia je samozrejmosťou a bonusom je sladká vôňa manga s citrusovým podtónom.


 HYGIENA

Sprchový gél Terra Naturi príjemne voňal pomarančom a mätou. Mal redšiu konzistenciu. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Na Slovensku sa žiaľ kúpiť nedá. Ja si ho zvyknem kupovať do zásoby v drogérii Muller a vidím, že pri najbližšej ceste do Nemecka si budem musieť doplniť zásoby.


VLASY

Ichtamolový šampúch Ponio odporúčam na blogu veľmi často. Na pokožku so seboroickou dermatitídou je priam ideálny. Šampúch je charakteristický ichtamolovou arómou. Niekto by povedal, že vonia. Niekto zase naopak, že smrdí. Ja sa neprikláňam ani k jednej strane. Je to jednoducho aróma farmaceutického ichtamolu a tak to treba aj brať. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy. Konečne som si k nemu zadovážila i peknú plechovku. Síce ma spočiatku prekvapilo, že obrázok na vrchu plechovky je papierový, no zatiaľ kvapkám vody odoláva. Dúfam, že v dobrom stave vydrží čo najdlhšie.


 VôŇA

Aromatics in black Clinique eau de parfum v tomto praktickom kabelkovom balení pochádza z adventného kalednára Clinique. Hlavu tvorí bergamon, ružový graperfruit a slivka. Srdce je tvorené jazmínom a neroli. Základ tvorí tonka, vetiver a myrha. Vôňa je výrazná, pomerne trvácna. Jej objav v adventom kalendári mi urobil radosť. Uvažujem i o plnom balení.



ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Omladzujúci elixír Joik sa nachádza vo fľaštičke z tmavého skla, ktorá chráni účinné látky pred znehodnocovaním. Naberá sa sklenenou pipetou, ktorá siaha približne do troch štvrtín nádoby. Keď sa budete blížiť k samotnému dnu, bude teda potrebné fľaštičku mierne nakloniť, aby sa sérum dalo nabrať. Konzistencia je skvelá. Vsakuje okamžite, presne tak, ako som si to predstavovala. Ja zvyknem sérum nanášať pred umývaním zubov. Po dvoch - troch minútach je sérum už absorbované v pleti a dá sa na tvár bez problémov naniesť krém alebo pleťový olej. Sérum takmer nevonia a je jemne zakalené. Predpokladám, že je to spôsobené práve extraktom z rakytníka. Okrem dobrej aplikácie vás však určite zaujímajú aj účinky. Pleť je viditeľné rozjasnená a omladená. Účinok bolo vidieť už po niekoľkých použitiach. Sérum síce neposkytuje pleti nejaký extra pocit hydratácie, no keďže ho nepoužívam samostatne, nie je to vôbec problém. Hydratáciu zabezpečí predsa dobrý pleťový krém. Takéto pleťové sérum som dlho hľadala a osobne ho môžem len odporúčať. I tá vyššia cena zodpovedá kvalite. Ja som ho používala na zmiešanú pleť, ale podľa mňa by mohlo byť univerzálne pre všetky druhy pleti.



Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Skvělé produkty nejvíce mě asi zaujal pudr :)

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U mě v létě vítězí určitě deodorant / antiperspirant. Hodně se potím totiž. Jinak ta vůně musela být super! Zaujala mě.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky