Šípky a kadidlo od Balm Balm

Britskú značku prírodnej kozmetiky Balm Balm som už dlhšie registrovala na zahraničných e-shopoch. Produkty vyzerali lákavo a ceny tiež neboli prehnané. Môj výber produktov však zúžil obsah bambuckého masla vo väčšine výrobkov. Mne osobne táto zložka kozmetiky nerobí dobre, no ľudí so suchšou pleťou určite nadchne široký výber pleťových a telových balzamov s touto výživnou zložkou. Ja som nakoniec zvolila šípkové sérum, ktoré som objednávala ešte vo februári v zahraničnom e-shope a ako vidíte na fotografií v marci mi pribudol pleťový toner s kadidlom. Ten však už pricestoval z môjho obľúbeného e-shopu Krásnakaždýdeň. Miška totiž rozšírila ponuku i o túto prírodnú značku a Balm Balm sa tak stal dostupnejší i v Čechách a na Slovensku.

Pleťový toner s kadidlom Balm Balm má podľa popisu výrobcu udržať pokožku mladú a žiarivú. Má vyhladiť textúru pleti, upokojiť pokožku a mal by byť vhodný pre všetky typy pleti. Popis znie veru dobre. Mňa však k výberu produktu presvedčilo skôr zloženie tonika. Obsahuje jednú jedinú zložku boswellia carterii, čo je samotné kadidlo. S kadidlom som sa doposiaľ stretla iba v kostole. Ako zložku kozmetiky som ho ešte nepoznala a bola som veľmi zvedavá na jeho vôňu. Predpokladala som, že s kostolnou vôňou nebude mať nič spoločné. Veď ho doma páliť nebudem. Googlila som i nejaké tie recenzie, kde by vôňu kadidlového tonika opísali, no nejako som nevedela nič nájsť. A tak som to riskla. Domov pricestovala sklenená fľaštička s objemom 30 ml, ktorá obsahuje plastový rozprašovač. Hneď po rozbalení som chcela analyzovať vôňu. Prvá reakcia bola - no fuj. Vôňa je drevitá s kyslým podtónom. Viem, že koľko ľudí, toľko chutí, ale mne kadidlo v kozmetike nevonia. Na vôňu sa dá zvyknúť, no voňavú ružovú vodu určite neočakávajte. Pôvodne som kadidlový toner chcela používať podobne ako ružovú vodu. Čiže ako podklad pod pleťové oleje. Kvôli vôni som však od toho upustila. Rozprašovač má totiž pomerne široký záber a dokáže kvapôčky tonika rozprášiť na celú tvár i vlasy. Tým sa samozrejme vôňa násobí a to mi nevyhovovalo. Pleťový toner som teda aplikovala klasický na vatový tampón a používala ho na klasické tonizovanie pleti po odlíčení. Takéto použitie nakoniec i vyplýva z názvu. Balenie vydržalo približne mesiac a zhruba v polovici používania bolo vidieť i prvé účinky. Na pleť pôsobilo tak, že póry sa stiahli a pôsobili menšie. S tým súvisí i menšie mastenie pleti počas dňa. Tonikum by som preto odporučila ľudom s rozšírenými pórmi.

plusy:
  • praktické balenie
  • tonizuje pleť
  • sťahuje póry
  • prírodná kozmetika
mínusy:
  • cena
  • vôňa
Celkové hodnotenie: dobré


Malý zázrak Balm Balm ma zaujal najmä názvom. Myslím, že nie som jediná, ktorá chcela ten malý zázrak na sebe pozorovať. Ide vlastne o šípkové sérum. Od výrobku s názvom sérum ja čakám niečo, čo do pleti hneď vsiakne, poskytne jej nejaké tie benefity a hlavne sa naň dá naniesť ešte krém alebo olej. V tomto prípade ale ide o zmes olejov, čo mi bolo jasné hneď pri pohľade na zloženie. Sérum som už preto objednávala s tým, že ho budem používať ako klasický pleťový olej. Malý zázrak obsahuje zmes olejov: šípkový olej, jojobový olej, borakový olej, kadidlový olej, olej z pelargónie, olej z vôňovca, olej z plodov borievky, mandarínkový olej, citronellol, geraniol, linalool, limonene, farnesol. Po preštudovaní zloženia, som chcela objednať hneď veľké 30 ml balenie, ktoré však v čase môjho nákupu bolo vypredané. Nechcelo sa mi čakať, kým bude opäť na sklade a tak som zvolila menšie 15 ml balenie. Ide o sklenenú fľaštičku s plastovou pipetou, ktorá nedosiahne až na dno. Posledné kvapky séra, teda musíte už klasicky vylievať z fľaštičky do dlane. Sérum je pomerne ľahké, no napriek tomu do pleti úplne nevsiakne. Pri večernom použití mi to však vôbec nevadilo. Vôňa je slabá, zemitá, dominuje v nej borievka a mandarínka. Pleť bola počas používania séra pekne hydratovaná, vyhladená. Chýbal mi však regeneračný efekt a hojenie nedokonalosti pleti, ktoré som pozorovala pri používaní čistého šípkového oleja. Olej by som odporučila teda skôr niekomu so suchou a normálnou pleťou, kto nepotrebuje urýchliť hojenie drobných nedokonalosti. 

plusy:
  • praktické balenie
  • vôňa
  • hydratácia
  • vyhladenie pleti
  • zloženie
mínusy:
  • chýba mi efekt regenerácie pokožky
Celkové hodnotenie: výborné



Poznáte značku Balm Balm?

Komentáre

  1. Keď som uvidela v názve článku šípkový olej tak som ho hneď otvorila. Mne šípkový olej maximálne vyhovuje a tiež mi krásne hojí pleť. Škoda, že toto sérum nemá ten účinok.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já měla kadidlový čisticí krém a ta vůně mě nijak neobtěžovala :-) momentálně od této značky používám relaxační pleťový krém a vyhovuje mi. Používám ho spolu s hyaluronovým sérem od Renovality.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Značku znám ale tyto produkty jsem ještě nezkoušela. Každopádně jsem byla se všemi produkty, které jsem měla možnost vyzkoušet spokojená a určitě si pořídím další :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Od Balm Balm som ešte nič nemala, ale videla som už viac recenzií, tak začínam byť viac zvedavá. Odkiaľ si objednávala?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky