Májové zápisky Bielej Mačky

Ahojte pravidelní i občasní návštevníci Kaviarne u mačky. Rada by som sa s vami po dlhšom čase podelila o pár maličkostí, ktoré mi robia radosť. Odložme teda mrzutú náladu a pozrime sa na vec optimistickými okuliarmi. Ja sa o to s väčšími či menšími úspechmi stále pokúšam a snažím sa tak bojovať s mojím pesimistickým pozeraním na svet.


zdroj

 
Čo mi v máji robilo radosť?

Skúšam silu liečivých bylieniek. Blogy, časopisy, televíziu zachvátila vlna prírodnej kozmetiky, ktorá samozrejme ovplyvnila aj mňa. Netreba však zabúdať, že všade okolo nás rastie množstvo užitočných a liečivých byliniek, ktoré často nepoznáme, alebo si ich nevšímame. Usilovne teda študujem liečivé herbáre, zbieram, suším a testujem. Čaj z poctivo nazbieranej a doma usušenej liečivej bylinky má úplne inú chuť ako sáčkový čaj z obchodu. O liečivej sile bylinkových kúpeľov ani nehovoriac. Niekedy mám pocit, že do sáčkových čajov pozametali smeti, ktoré zostali po sušení na podlahe. Z viacerých liečivých herbárov dávam do pozornosti najmä klasiku od Márie Trebenovej - Zdravie z Božej lekárne. Táto publikácia je dostupná aj on-line.

zdroj

Z kníh v tlačenej podobe ma zaujala publikácia Jarmily Hojerovej a Evy Boškovičovej Ako si vybrať kozmetkiku.  Po prvých kapitolách, ktoré mňa extra nezaujali, nakoľko informácie o zložení a fungovaní kože a o špecifických nárokoch na kozmetiku vzhľadom na vek používateľky pre mňa neboli novinkou, prišli na rad zaujmavejšie kapitoly rozoberajúce bezpečnú a nebezpečnú kozmetiku, informácie na obaloch výrobkoch, funkcie jednotlivých kozmetických zložiek a pod. Kniha je tlačená na príjemnom mäkkom papiery a doplnená množstvom farebných fotografií a schém. Je v nej tiež dosť reklamy na rôzne kozmetické výrobky, ale chápem, že ak chceli udržať predajnú cenu na cca 12 €, museli sa vydať cestou reklamy. Každému, kto sa zaujíma o kozmetiku, odporúčam obohatiť svoju domácu knihovníčku touto publikáciou.

zdroj
Náročný apríl sa podpísal na mojej imunite a bola som nútená zostať pár dní doma a liečiť virózu. Som typ človeka, ktorý nedokáže nečinne ležať. S vysokou horúčkou sa však čítať nedá, v televízií nič zaujímavé nevysielali a tak som teda objavila Ameriku a prišla na chuť youtuberkám a youtuberom. Celé dva dni som na tablete brázdila youtube vlny a bola som nadšená z množstva videí, na ktoré som narazila. Viróza odišla ďalej týrať ďalšie obete, moja telesná teplota sa vrátila do normálu a tu sa vrátil aj môj zdravý rozum. Zrazu mi tie dvadsaťminútové videa o tom ako je "všetko strašne super" nič nehovorili. Predsa len, za dvadsaťminút si prečítam všetky moje obľúbené blogy, na ktorých sa dozviem zaujímave a užitočné informácie. V porovnaní s tým, z jedného dvadsaťminútového videa sa toho veľa nedozviem a nechcem celý večer stráviť na internete. Youtube recenzie a videa teda nie sú nič pre mňa, ale aspoň viem, ako tráviť čas s horúčkou v posteli.


zdroj

Vyberáme letnú dovolenku. Zatiaľ nemáme nič konkrétne, ale rozhovory o dovolenke indikujú, že leto je už veľmi blízko a to je fajn. Uvidíme, ži tento rok zostaneme na Slovensku, alebo pôjdeme i kúsok na západ. Keď človek sleduje v televízie všetky tie teroristické útoky, tak Slovensko alebo Česko by tento rok asi boli fajn.

zdroj

Obľúbená pesnička sa tento mesiac nekoná. Nejako nič nebolo nejak extra chytľavé. Chytila ma však reklama Fofola s tým príšerným psom a skvelými hláškami. Nehnevajte sa, ale nemohla som si odpustiť. Je to len 15 sekúnd.



Takže to sú maličkosti, ktoré mi v poslednom čase robili radosť. Čo tešilo vás?

Komentáre

  1. věřím, že čaj z nasbíraných a doma usušených bylinek musí být fajn, já youtube videa taky nesleduju, přece jen, když má video třeba 20 minut, tak vždycky zvažuju, jestli těch 20 minut na to obětovat, když už se ale člověk musí válet v posteli, tak je to fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiez na to pozeram z pohladu, ze casu je malo a treba dobre zvazit ako ho clovek vyuzije.

      Odstrániť
  2. No veru tak vybrať si to pravé miesto na dovolenku je popri správach trochu náročné, ale isto to zvládnete. Ono nie je dôležité kam človek na dovolenku ide, ale s kým tam ide a či sa tam zabaví, to je to najdôležitejšie. Pozitívnym pohľadom na život a na veci som prepadla tiež a skúšam aj silu úsmevu a má to veru niečo do seba, ja sa cítim lepšie a snažím sa, aby sa tak cítili aj ostatní. Nefunguje to na každého, ale skúšať treba. A youtube nesledujem, už som sa zľakla, že si natočila video, neviem, ale mňa videá až tak nezaujímajú, radšej si prečítam text, je to pre mňa lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie, ja videa natacat nebudem, ved ani na blog nechcem davat sukromne fotky. A asi by som spociatku mala s videom aj technicke problemy, kym by som sa to naucila spravne zostrihat, osvetlit, ozvucit a pod.

      Odstrániť
  3. Len sa pekne teš, robí to peknú pleť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Náhodou, být pesimista není vůbec špatné - čekáš to nejhorší, takže když už něco nevyjde, jak jsi myslela, budeš tak maximálně mile překvapená :-) Po pár letech práce v čajovně souhlasím s tvrzením, že do pytlíkových čajů zametaj pošlapané zbytky, co jim padaj ze stolu při výrobě sypaných čajů :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snazim sa najst si taku zlatu strednu cestu medzi pesimizmom a optimizmom.

      Odstrániť
  5. Ja si na bylinkách dosť idem, napríklad u nás sa udomácnila mäta s medovkou a robia fajn spoločníčky ako čaj :D Chystám sa aj sušiť si žihľavu na čaj.. :) enjoy little cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako pripravuješ bylinkové čaje? Ja mam také kovové sitko, ale nie som s ním úpne spokojná. Hľadám niečo, čo spôsobí menej neporiadku.

      Odstrániť
  6. je mi líto, ale jak vidím fofolu nemohu ti splnit požadavek a naopak se hněvám :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky