Essence | fixačný púder a báza pod očné tiene

Z času na čas sa pri nákupe kozmetiky nechám inšpirovať kozmetickými blogmi či youtube videami. Tak to bolo i so značkou Essence, ktorá ma bežne necháva pomerne chladnou. K nákupu bázy a púdra od tejto bežne dostupnej značky ma však inšpirovala Getthelouk, ktorej videa rada sledujem. Nájsť lacnú a dobrú bázu či fungujúci púder by veru prišlo vhod, takže som dala značke Essence šancu. A ako to dopadlo? To sa dozviete v dnešnej recenzií.


Fixačný kompaktný púder all about matt Essence sa v množstve 8 g predáva za približne 3,50 €. Zloženie tvorí talc, aluminum starch octenylsuccinate, saphire powder, aqua, magnesium stearate, caprylic/capric triglyceride, bis-diglyceryl polyacyladipate-2, ethylhexyl palmitate, caprylyl glycol, hexylene glycol, phenoxyethanol. Podľa databázy EWG sa v produkte nenachádzajú "High Hazard" látky. Balený je v pevnom plastovom obale, ktorý sa počas celej doby používania nepoškodil a dokonca ani nápis na obale sa neošúchaval. Púder je jemne namletý. Na štetec sa naberá primerané množstvo, avšak pri nanášaní na tvár práši. Prášivosť by som označila za strednú. Vzhľadom na obsah mastenca hneď na prvom mieste v zložení to nie je najlepšia vlastnosť. Vdychovanie talcu - mastenca, nie je najzdravšie. Mala som púdre, ktoré prášili viac, no i púdre s menšou prášivosťou. Na tvári necháva jemný biely prášok. Celková farba make-upu sa púdrom jemne zosvetlí. So zmatňujúcimi vlastnosťami som bola spokojná. Moja zmiešaná pleť sa začala lesknúť približne po štyroch hodinách. A aká je budúcnosť tohto produktu na mojom kozmetickom stolíku? Púder dopoužívam. Veď už som takmer na konci, no po ďalšom balení nesiahnem. Vadí mi obsah mastenca v kombinácií s prášivosťou produktu a tiež zosvetlenie líčenia.

plusy:
  • praktický obal
  • dostupný a lacný produkt
  • zmatnenie pleti
mínusy:
  • obsah mastenca v kombinácií s prášivosťou produktu
  • zosvetľuje celkové líčenie
Celkové hodnotenie: priemerný


Podkladová báza na oči Essence sa v množstve 4 ml predáva za približne 2,70 €. Zloženie sa z obalu nedozvieme, no dá sa nájsť na stránke nemeckej DM.  Podľa neho báza obsahuje aqua, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, glycerin, isododecane, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, polymethylsilsesquioxane, methyl methacrylate crosspolymer, dimethiconol, mica, dimethicone, crosspolymer, polyglyceryl-4 isostearate, sodium chloride, cera alba, stearoyl inulin, ethylhexylglycerin, trimethoxycaprylylsilane, triethoxycaprylylsilane, tin oxide, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, phenoxyethanol, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891. Podobne ako pri púdri ani teraz sa v zložení neobjavuje žiadna "High Hazard" látka. Báza je v sklenenom obale a aplikuje sa penovým aplikátorom na paličke. Má jemnú krémovú konzistenciu a svetloružové zafarbenie. Dobre sa nanáša i rozotiera. Na očiach mierne lepí, no vzhľadom na to, že má na viečku udržať očné tiene, patrí to k pozitívnym vlastnostiam. Výdrž očných tieňov u mňa predĺži o cca dve hodiny. Potom sa začnú zlievať od čiarky. Výsledok nie je na zahodenie, no nie je to ani wau. Podobný efekt dosiahnem, ak si očné viečka pretriem zvyškom make-upu, ktorý mi zostal na štetci. Farbu očných tieňov nezvýrazní vôbec. Bázu nepoužívam pravidelne. Skrátka ten efekt nie je taký, aby som vždy ráno myslela na to, že mám použiť ešte bázu. Výrobok sa míňa pomaličky. Budem ho používať ďalej, no ďalšie balenie pravdepodobne kupovať už nebudem.

plusy:
  • praktický obal
  • výdrž očných tieňov predĺži približne o dve hodiny
  • dostupný a lacný produkt
mínusy:
  •  nezvýrazní farbu očných tieňov
 Celkové hodnotenie: dobrá


Aká je vaša skúsenosť s recenzovanými výrobkami? Prípadne viete odporučiť dobrý transparentný púder a dobrú očnú bázu?

Komentáre

  1. Mala som ten púder ešte kým bol v sypkej podobe a bol perfektný. Keď však prišiel už tento zlisovaný tak na mojej pleti nemal taký účinok. Leskla som sa rýchlejšie, po nejakých možno 3 hodinách čiže to nie je nič pre mňa. Bázu od Essence som neskúšala, mám Artdeco a som spokojná i keď tým, že ju nepoužívam nonstop mi už trochu stuhla. Dá sa s ňou však stále pracovať. Tiež trochu lepí ale ja to riešim púdrom a potom je to už ok.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám tento púder rada, síce to nie je nejaký zázrak, ale napríklad mám teraz sypký transparentný od vichy a bb púder od gosh a mám pocit, že vydržia rovnako ako tento essence, takže radšej si kúpim tú lacnejšiu alternatívu.. :) čo sa týka bázy, tu mám tiež, počas roka je fakt fajn, na udržanie bronzera, ktorý používam na dennej báze na viečka je super, ale počas leta pre mňa nie... ale ja mám extrémne mastné viečka, v lete sa mi zleje do čiarky aj iba púder, ktorý tam ráno nanesiem, takže podľa toho sa to asi nedá súdiť.. :)

    ethical vibes / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky