Prázdna kozmetika (1.časť)

Web je plný rôznych blogoch zameraných na recenzie kozmetiky. Pri čítaní recenzií netreba zabúdať na fakt, že recenzie blogeriek sú subjektívne a ovplyvňované viacerými faktormi, ktoré znižujú objektivitu. Často sa stretávame s uponáhľanými recenziami, kedy blogerky napíšu postrehy po pár dňoch používania. Hodnotenie spotrebovaných produktov prináša objektívnejší pohľad na dané výrobky.


Spotrebované výrobky - august



Očné tiene Avon 8 in 1! - smokey eyes - praktická paleta ôsmych očných tieňov so zrkadielkom, ktorá je vhodná na cestovanie. Farebný výber očných tieňov je tiež veľmi pekný. Tým končí pozitívne hodnotenie. Farebná pigmentácia na viečku je oveľa svetlejšia ako v palete. Tiene vydržia na očnom viečku cca 1 hodinu a potom jednoducho zmiznú! Oči vyzerajú ako nenalíčené. Ako vidieť na fotografii, paleta očných tieňov nie je spotrebovaná, ale kvôli extrémne krátkej výdrži líčenia ju vyradzujem zo svojej kozmetickej poličky. Uvedené očné tiene si už určite kupovať nebudem.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 1 bod z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Balzam na pery Labello - Sun Protect - chráni pery pred UVA a UVB žiarením (ochranný faktor 30), avšak spôsobuje na perách lepivý pocit a sfarbuje pery do biela. Podrobnejšiu recenziu si môžete prečítať tu. S balzamom som nebola spokojná a budem hľadať iný balzam na ochranu pred slnkom.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 2 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.  

Balzam na pery Blistex - balzam farbí pery do červena a poskytuje perám ochranu pred slnečným žiarením (SPF 15). S balzamom som nebola spokojná kvôli veľmi tuhej konzistencií a výraznému sfarbeniu. Mentolová vôňa balzamu mi tiež veľmi nevoňala. Takže pre mňa druhýkrát už nie.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 2 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Matná podkladová báza a minerálny púdrový make-up Mary Kay - pre mňa najlepší make-up a najlepší púder, aké som doteraz mala. Objednala som si ďalšie balenia a určite napíšem samostatnú recenziu na tieto produkty.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 5 bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Zmatňujúca báza pod make - up Dermacol - vyhladzuje a zmatňuje pleť. Má bielu konzistenciu pripomínajúcu krém. Životnosť make-upu podľa môjho pozorovania predĺžila o 1/4. Používala som ju ako podklad pod lacnejší make-up. Kvalitnejšie make-up ako napr. spomínaný Mary Kay ju podľa mňa nepotrebujú. Nemám voči nej žiadne výhrady, ale zároveň tiež nemôžem napísať, že sa bez nej nedá zaobísť. Pravdepodobne si ju neskôr kúpim znovu, avšak momentálne fungujem aj bez zmatňujúcej bázy.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Panthenol - jemný penivý sprej so schladzujúcim účinkom. Hydratuje a zvláčňuje podráždenú pokožku a má regenerečné účinky. Zrýchľuje obnovu buniek. Používala som ho na upokojenie pokožky po opaľovaní. Panthenol je u mňa povinná výbava na dovolenke pri mori alebo v horách. Budúcu letnú sezónu ho kupujem znovu.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Colgathe Sensitive Pro Relief - ústna voda - pokrýva tubuly, ktoré vedú k citlivým nervom a tím zabraňujú bolesti. Vždy na prelome jesene a zimy sú moje zuby citlivé na zmenu teploty. Citlivosť zubov zmierňuje používanie ústnej vody. V tomto období používam ústnu vodu pravidelne podľa návodu ráno aj večer. V obdobiach, keď zuby nie sú citlivé používam ústnu vodu iba občasne (1-2 týždenne). Čitala som totiž, že pravidelným používaním ústnych vôd sa ústna dutina stáva náchylnejšia na vznik áft. Voči uvedenej ústnej vode nemám žiadne výhrady, ale pri kúpe ďalšej si vyberiem tú, ktorá bude lacnejšia.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


Máte skúsenosť s niektorým, z opísaných produktov?

Komentáre

  1. Na tú recenziu na minerálny make-up Mary Kay sa už veľmi teším, tiež uvažujem o kúpe nejakého minerálneho make-upu, tie tekuté sa mi nezdajú až tak vhodné pre mastnú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na recenziu makeupu Mary Kay sa neviem dočkať :)
    Pozývam ťa na moju giveaway, kde môžeš vyhrať 10 skvelých produktov :)BellesFleurs

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To žlté Labello je des, ja by som mu nedala ani 2 body a to nie som voči labellám zaujatá ani trošku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky