Sedem ampuliek od La Roche-Posay

Francúzska značka dermatokozmetiky La Roche-Posay nie je na kozmetickom trhu žiadnou novinkou. Čo však za novinku považujem, je inovované zloženie väčšiny jej produktov. Značka začala používať účinné látky typu AHA a BHA kyseliny, retinol, či vitamín C, ktoré boli doteraz typické skôr pre ťažšie dostupnú kórejskú kozmetiku. Recenzie na La Roche-Posay sú väčšinou pozitívne, takže som sa rozhodla túto značku trochu viac preskúmať a dať jej priestor na svojom blogu.


 

Hyaulu B5 ampulky sú podľa oficiálneho popisu určené na okamžité vyplnenie a vypnutie pleti a zmiernenie vrások už po 7 dňoch. Toto majú zabezpečiť 3 typy kyseliny hyaluronovej, vitamín B5 a glukonát meďnatý. Balenie 7 ampuliek v množstve 7x1,8 ml sa predáva za cca 19 €

 

LA ROCHE-POSAY - Hyalu B5 Ampolle - INCI

aqua - rozpúšťadlo
glycerin - viaže vodu v pokožke
panthenol - obnova buniek a regenerácia
propanediol - rozpúšťadlo
pentylene glycol - rozpúšťadlo
sodium hyaluronate - vytvára ochranný film
sodium acetylated hyaluronate - hydratuje, vytvára ochranný film
adenosine - anti-age účinok
copper gluconate - antioxidant
hydrolyzed hyaluronic acid - hydratuje, vytvára ochranný film
caprylyl glycol - starostlivosť o pokožku
citric acid - úprava PH
tridodium ethylenediamine disuccinate - chelačné činidlo
 

 


Sérum je umiestnené v 7 sklenených ampulkách. Každá ampulka obsahuje 1,8 ml, čo mne skutočne veľa. Sérom som nešetrila. Používala som ho na tvár, krk aj dekolt a aj napriek tomu mi jedna ampulka vystačila na 3 použitia. Privítala by som teda skôr klasické balenie, v ktorom je všetko sérum v jednej sklenej fľaštičke s pipetou. Skladovanie otvorenej ampulky bolo trochu nepraktické, no dalo sa to vyriešiť.

Samotné pleťové sérum je bez vône, s nemastnou konzistenciou a do pleti okamžite vsakuje. Moja zmiešana pleť už nevyžadovalo použitie ďalšieho krému alebo iného prípravku. Sérum som teda používala 21 dní (7 ambuliek x 3 použitia) počas zimného obdobia, keď je pleť zaťažovaná vetrom a mrazom. Pleť bola po použití séra príjemne hydratovaná, nevytvárali sa šupinky typycké pre zimné obdobie. Na tvári a krku prípravok neupchával póry. V priestore dekoltu sa však zvýšil výskyt upchatých pórov a bolo potrebné zrealizovať peeling. Pôsobenie na výskyt vrások beriem v prípade takýchto prípravkoch ako prevenciu ich výskytu. Takže i v tomto prípade verím, že tvorbu vrások prípravok oddialil. Z môjho pohľadu ide o super produkt, ktorý je navyše dermatologicky testovaný.

plusy:

  • dermatokozmetika
  • dostupnosť
  • zloženie
  • hydratácia pleti
  • ľahká konzistencia

mínusy:

  • balenie

Celkové hodnotenie: výborné

 

Skúšali ste už niečo od značky La Roche-Posay?

Komentáre

  1. Tak toto vyzerá úžasne! Ja mám La Roche veľmi rada a dlho sa napríklad pozerám aj po ich kyselinách či vitamíne C

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky