Spotrebovaná kozmetika | august 2020

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa za september nazbieralo dosť.
 


 V júli som spotrebovala 21 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 14 kusov.


Dezinfekčný gél na ruky BALEA je u nás takou klasikou a nikdy nesmie chýbať. V podstate pravidelne kupujem Baleu alebo Cien, pričom Balea je na pomyselnej priečke obľúbenosti kúsok za Cienom. Chemické laboratórium doma nemám, takže zostáva len dúfať, že naozaj dezinfikuje.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Repelent Do lesa MYLO vonia stredne-intenzívne a príjemne. Vo vôni prevažuje muškát a niekde v pozadí ho tlmí levanduľa. Nanáša sa ľahko pomocou rozprašovača. Nenecháva stopy na pokožke a ani na oblečení. Konzistenciou je to skôr voda, ako zmes olejov. Repelentný účinok by som odhadla tak na 80 %. Dokázateľne sa mi vyhýbali osy a muchy. Bolo vidieť, že menili trasu letu, keď sa ku mne priblížili. Kliešťa som našťastie buď nestretla, alebo sa mi vyhol tiež. Jedinú nepríjemnosť som mala akurát s komárom. Jeden ma žiaľ štipol. Dúfam však, že zvyšné komáre repelent odradí. Každopádne je však tento prírodný repelent oveľa lepší a ekologickejší ako tie chemické "zbrane", ktoré som dávnejšie používala.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Face serum impure skin BEONME je určené na problematickú pleť. Ľahká textúra sa okamžite vstrebáva, nelepí a pleť pôsobí aj hydratovane. Na mojej pleti však vyvolalo vznik nepekného akné. Zrejme moja pleť nebude dobre reagovať na aloe vera, ktoré je hlavnou zložkou produktu. Za seba sérum teda neodporúčam. Ak však s aloe vera nemáte žiaden problém, potom sa plné  30 ml balenie predáva za cca 12 €.
Cena: - €
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúce
 
Make-up drop foundation anti pollution PURO BIO COSMETICS môže pokojne konkurovať konvenčnej dekoratívnej kozmetike. Poskytuje vysoké krytie, dobre sa rozotiera a v dobrom stave vydrží na pleti približne šesť hodín. Bonusom je aj ochranný faktor SPF 10 a zloženie vhodné aj pre problematickú pleť. Odtieň 02 Y by som zaradila k svetlejším odtieňom so žltým podtónom.  Pri výbere plného balenia by som teda asi skôr zvolila neutrálny odtieň 02. Mimochodom - plné avšak len 15 ml balenie stojí cca 16 € a ja dosť uvažujem o jeho kúpe. 
Cena: - €
Celkové hodnotenie: výborný

Maska proti stresu 2i1 I+M rozhodne zaujala.  Skladá sa z čistiacej a hydratačnej časti. Čistiaca časť je vlastne čistiace mlieko, ktoré má pleť vyčistiť. Ja som časť produktu použila na odlíčenie make-upu a a časť nechala na pleti pôsobiť ako hydratačnú masku. V oboch prípadoch som bola s použitím spokojná. Aj keď výrobca si to predstavoval asi trochu inak. Hydratačná časť je už maskou v pravom zmysle slova. Výrobca ju odporúča nechať pôsobiť desať minúť a následne odstrániť navhlčeným vatovým tampónom. Maska pleť pekne hydratuje a nespôsobuje vznik nedokonalosti. Predáva za za necelé 3 €. Masku odporúčam a pri ďalšom nákupe ju plánujem vhodiť do nákupného košíka.
Cena: - €
Celkové hodnotenie: výborná
 



Hodvábne pleťové olejové sérum JOIK je svetložltej farby. Ja osobne pri ňom vôňu necítim žiadnu. Do pleti vsiakne tak do 15 - 20 minút. Na pleti zanecháva veľmi príjemný pocit vyživenej a ošetrenej pleti. Tým, že pleť bola hydratovaná a vyživená, jemné linky naozaj pôsobili vyhladené a pleť bola hladká. Toto sérum bude určite priam pokladom pre suchú a normálnu pleť. Vyskúšala som ho tiež na očné okolie ako alternatívu očného krému. Sérum očné okolie krásne vyživilo, nedráždilo oči a vyhladzovalo jemné linky. Postaralo sa o taký malý wau efekt a som s nim veru spokojná. Akurát škoda, že sa nepredáva i takéto malé 10 ml balenie.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná
 
Nočné sérum s vitamínom C NOILI by som určite zaradila k objavom roka a to i napriek jeho vyššej cene. Balenie ma pomerne minimalistický design a minimalistický je i popis na obale výrobku. Tu sa mohol výrobca naozaj viac rozpísať a viac sa venovať účinkom séra. Pokiaľ zákazník ešte nepočul o účinkoch vitamínu C na pleť, prípadne nerozumie zloženiu produktov, veru neviem či po sére za 36 € siahne. To je však už vec výrobcu. Nás zaujíma predovšetkým použitie a účinok séra. Nuž zmes olejov je ľahká, nekomedonná, rýchlo vsakujúca. Na mojej zmiešanej pleti so sklonom k tvorbe nedokonalosti som účinok pozorovala už po prvom použití. A síce produkt viditeľne urýchľuje hojenie akné a predchádza vzniku nových nedokonalosti. Takýto rýchly účinok sa len tak pri každom sére nevidí. Čo sa týka vyblednutia jazvičiek po akné, spevnenia a rozjasnenia pleti, tam si bolo na účinok treba počkať, no po približne mesiaci používania bol účinok viditeľný aj v tejto oblasti. So sérom som veľmi spokojná a v budúcnosti plánujem nákup ďalšieho balenia. Naozaj ide o kozmetický objav roka a navyše od slovenského výrobcu.
Cena: 36 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších


Ochranná a osviežujúca pena PIZ BUIN - SPF 30 po vizuálnej stránke nie je nič moc. Možno teda cielia skôr na horolezcov ako na kozmetické blogerky, no funkčnosť obalu nemôžu vyčítať ani tie. Pena je ľahúčka, perfektne sa rozotiera a pokožku jemne chladí. Slabú vôňu cítiť len pri nanášaní. Aplikácia tohto prípravku vás teda jednoznačne bude baviť. Neskôr moje nadšenie však už trochu upadlo. Hoci po nanesení nebola pokožka vôbec mastná, neskôr som si na nej vždy všimla akýsi mastnejší ochranný film, ktorý šiel dole až večer s poriadnou dávkou sprchového gélu. Tento ochranný film v kombinácií s potom pri viacdennom používaní spôsobil, že sa mi na pokožke začalo vytvárať akné. Skôr to teda bude prostriedok pre ľudí so suchou pokožkou, prípadne na občasné použitie. Slnečná ochrana však fungovala a počas používania prípravku ma slniečko nespálilo. Penu dopoužívam na výletoch, či počas víkendov, no po ďalšom balení už pravdepodobne nesiahnem.
Cena: 7 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Kids Sun Fluid FPS 50+ EUCERIN je v praktickom vreckovom balení, čo je vlastne i dôvod, prečo som po tomto produkte siahla. Krém ma bielu farbu, hutnú konzistenciu a slabučkú nevtieravú vôňu. Rozotiera sa pomerne ľahko a na vsiaknutie potrebuje približne päť minút. Počas tejto doby cítiť na pokožke jemný ochranný povlak typický pre asi všetky opaľovacie krémy. Po vsiaknutí však už nič také neregistrujem. Neotláča sa sa na oblečenie a ani pri kombinácií s potom nevytvára na pokožke nejaké tie nedokonalosti. Použitie teda hodnotím ako pomerne komfortné. A to je podľa mňa pri opaľovacích krémoch veľmi dôležité. Našťastie ma slnko nespálilo ani pri celodennej turistike, čiže dovolím si napísť, že produkt svoj účel plní.
Cena: 7 €
Celkové hodnotenie: výborný

 


Aromassence Lavandula Iris Night Balm DECLÉOR je plný kvalitných prírodných olejov, čomu zodpovedá i vysoká cena. Plné avšak len 15 ml balenie sa predáva za cca 50 €. Nočný balzám má peknú levanduľovú arómu. Fanúšikovia tejto vône budú určite nadšení. Konzistencia je tuhá, no z tuby sa dá bez problémov vytlačiť a pri nanášaní sa s ním dobre pracuje. Farbou pripomína včelí vosk, ktorý aj obsahuje. Po zlej skúsenosti s hydratačným nočným balzamom, som už použitie na tvár neriskovala. Predsa len už aj z pohľadu na zloženie vidím, že balzam je vhodný pre suchú pleť, ktorú ja nemám. Výrobok som teda aplikovala na dekolt. Produkt pleť premasťuje a to, že je na pokožke, viete aj 24 hodín po jeho nanesení. Zhoršenie stavu pleti v priestore dekoltu som nepozorovala. Zároveň som však nepozorovala ani výraznejší efekt či ošetrenie pokožky. Som rada, že som toto malé balenie mohla 
vyskúšať. Po plnom balení ale nesiahnem.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Aromessence Neroli amara DECLÉOR je podľa niektorých zdrojov určené na telo a naopak niektoré zdroje ho odporúčajú okrem tela i na tvár. Pleť ma hydratovať, zjemniť a navrátiť mladistvú krásu. Plné 15 ml balenie sa predáva za cca 50 €. Výrobok má pomerne výraznú orechovú arómu, ktorá mi teda vôbec nevyhovovala. Vôňa bola ťažká a dosť prechádzala i na oblečenie. Olej vsakoval len veľmi pomaly a ťažšie sa rozotieral. Hydratácia bola fajn, avšak už spomenutá vôňa spôsobila, že výrobok som používala len s nechuťou.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Suchý výživný olej na telo Aroma Nutrition DECLÉOR je podľa oficiálneho popisu olejom, ktorý ma pleť revitalizovať a hydratovať. S označením suchý olej však nie celkom súhlasím. Z hľadiska použitia ide o klasický hutný olej, ktorý pri nanášaní, používaní a vsiakovaní do pokožky ničím nelíši od podobných produktoch, ktoré však ako suché označené nie sú. Olej má príjemnú sladkú vôňu, pričom na niekde na pozadí sa dá jemne rozoznať vôňa vanilky. Vôňa však na pokožke dlho nezostáva. Pokožka je po použití premastená a vyhladená. Celkom fajn produkt, kde ani cena vzhľadom na iné produkty od tejto značky nie je až taká vysoká. Plné 100 ml balenie sa dá kúpiť za približne 25 €. Zložením však nejde o prírodný produkt. Osobne po plnom balení zrejme nesiahnem.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

 


Ichtamolový šampúch PONIO je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéru či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Rakytníková sprchovacia emulzia WELEDA má ľahkú krémovú konzistenciu a bielu farbu. Pení len veľmi mierne, no na účely umývania i napriek tomu slúži pomerne dobre. Voňa bola stredne intenzívna so sladkou rakytníkovou arómou. Sprchovacia emulzia pleť nijako nedráždila, nevysušovala a nezanechávala nepríjemný pocit. Sprchové gély Weleda patria k mojim obľúbeným a rada siahnem aj po ďalšom balení.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Šampón na vlasy rozmarín URTEKRAM je umiestnený vo veľmi peknom plastovom obale s praktickým uzáverom. Samotný produkt je svetlohnedej farby s výraznejšou rozmarínovou vôňou. Vôňa však na vlasoch nezostáva. Hoci ide o čisto prírodný produkt, jeho penivosť by som prirovnala k bežným konvenčným šampón. Minimálne pri druhom umývaní dokáže vytvoriť veľké množstvo peny. Z vlasov sa dobre oplachuje a tie sú po jeho použití príjemné na dotyk a pomerne dobre sa aj upravujú. Žiaľ jeho vplyv na vlasovú pokožku nie je práve ideálny. Všetkým členom rodiny sa z neho začali tvoriť lupiny, takže sme ho dopoužívali ako sprchový gél
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: pre moju vlasovú pokožku nevyhovujúci


Pena na umývanie rúk s vôňou graperfruitu a jablka JOIK má výraznú mandarínkovú vôňu. Tým, že vôňa zostávala i na rukách, som penu presunula do kuchyne a používam ju na umývanie rúk po príprave aromatických jedál. S týmto býva často problém a ja priam neznášam, keď už dávno po skonzumovaní obeda mám na rukách stále vôňu nejakého korenia. Pena si s týmto poradila a presne touto svojou vlastnosťou si ma získala.Výrobok rozhodne odporúčam.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná

Olej na suché a poškodené vlasy JOIK obsahuje najmä kokosový, hroznový olivový, jojobový, avokádový a sójový olej a je vlastne alternatívou vlasovej masky. S tým rozdielom, že sa aplikuje na suché vlasy ešte pred samotným umývaním. Doba pôsobenia je približne 15 až 20 minút. Takáto aplikácia mi vyhovuje oveľa viac ako pri tradičných vlasových maskách, ktoré sa nanášajú až po umytí vlasov. Vlasový je bez vône, má pomerne ľahkú konzistenciu a z vlasov sa dá bez problémov opláchnuť. Vlasy zostávajú vyživené a pomáha tiež predchádzať ich poškodeniu. Za mňa využiteľný fajn produkt, ktorý ma svojim výskytom v adventnom kalendári určite potešil.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná

 


Organic flower toner refresh WHAMISA zbúral moje predsudky voči kórejskej kozmetike. Vzorku vo veľkosti 20 ml som si zobrala na dovolenku a prakticky veľa som od nej nečakala. Prekvapilo ma však, že moja pleť je počas celého pobytu v super stave. Nevznikalo žiadne akné a ani iné nedokonalosti, ktoré ma potrápia vždy so zmenou prostredia. Pripisujem to inej vode, menej dôkladnej starostlivosti, nedodržiavanie stravovacieho režimu, slnku, potu a pod. Tentokrát sa to však nekonalo a zrejme za to môže toner, ktorý však 155 ml v plnom balení stojí nekresťanských 65 €. Suma je to veru riadna, avšak bude to odôvodnené zložením výrobku. Toner je obohatený o extrakty z kvasených lotosových kvetov, citrusových extraktov a hydratačných kvasiniek získaných z prírodnej fermentácie. Takto získané získané ingrediencie sú bohaté na vzácne zložky a môžu byť vstrebávané rýchlejšie ako zložky vyrobené klasickým spôsobom. 
Cena: - €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
Čistiace tonikum na zmiešanú a mastnú pleť Natura Siberica je priehľadné s výraznou zinkovou arómou. Niežeby bola táto vôňa nepríjemná, no časom sa zunuje. Takže zatiaľ to dopadlo vždy tak, že po dvoch týždňoch používania som ho musela kvôli tejto aróme vždy prestriedať s nejakým iným produktom. Samotné tonikum je však fajn. Pleť nedráždi, nevysušuje. Pekne ju dočistí a dobre vplýva na prípadné nedokonalosti, kde výrazne urýchľuje ich hojenie. Cena je tiež fajn. Takže nie je čo riešiť a majiteľkám zmiešanej a mastnej pleti vrelo odporúčam.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších
 
 

Minerálny make-up SPF 15 LILI LOLO v odtieni blondie má  kvalitný obal produktu. Veľkosť otvorov totiž presne zodpovedá hrúbke namletého produktu. S týmto má problém väčšina minerálnych púdrov a napríklad pri Everyday Minerals som musela obsah premiestňovať do iného obalu, aby som sa každé ráno nemusela rozčuľovať. Efekt LilyLolo je z môjho pohľadu úplne skvelý. Poskytuje vysoké krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Ideálny je i na letné obdobie, kedy sa vplyvom horúčav rozteká asi aj ten najkvalitnejší make-up. Výrobok určite odporúčam a aj ja sama v budúcnosti svoj nákup rada zopakujem.
Cena: cca 19,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
Minerálny púder Alverde - odtieň 01 porcelain som dávnejšie používala pravidelne, no potom sa mi zrejme zmenila pleť, lebo začal na mojej pleti oxidovať. Zdá sa však, že Alverde vylepšilo zloženie, prípadne sa moja pleť zmenila. Pri použití má minerálny make-up Alverde síce kratšiu výdrž ako LILY LOLO, no je tiež fajn. Poskytuje stredné krytie a strednú výdrž, ktorá sa dá predĺžiť opätovným prepúdrovaním. Používam ho počas víkendov alebo voľnejších dní.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Hnedú ceruzku na obočie Catrice si kupujem opakovane. Je dostatočne mäkká, aby s ňou obočie pekne upravovalo a obsahovala aj kartáčik na úpravu neposlušných chĺpkov a rozmazanie ceruzky. Vydržala približne dva mesiace, čo tiež podľa mňa vôbec nie je zlé.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná
 
 
V auguste som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 147 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 106 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentáre

  1. Děkuji za tipy na kosmetiku, většinu z tvých produktů vůbec neznám :O zaujala mne to sérum s vitamínem C :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na blogu najdes aj podrobnejsiu recenziu so zlozenim a detailnejsim popisom ucinkov. Urcite toto serum odporucam.

      Odstrániť
  2. Hi! I wrote you a message about possible collaboration, did you get it?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky