Minerálný make-up bez obsahu mastenca

Čaro minerálneho make-upu som objavila už dávnejšie. Na tomto type produktov sa mi páči to, že prostredníctvom sypkého púdru zakryjete nedokonalosti pleti a zároveň vaše líčenie vyzerá prirodzene. To, že netreba použiť tekutý make-up tiež ušetrí nejaký ten čas, čo je dôležité najmä ráno keď sa človek ponáhľa do práce. Predsa len tu však bolo nejaké to ale. Minerálne make-upy často obsahujú mastenec, ktorý by sa nemal vdychovať. Všetci vieme, že i najkvalitnejší minerálny make-up pri nanášaní prášiť bude. No a skúste sa nalíčiť bez dýchania. To skrátka nejde. Pri potulkách po obchodíku Krásna každý deň som však objavila minerálny púder, ktorý má veľmi jednoduché zloženie, v ktorom samozrejme spomínaný mastenec absentuje. Cena nebola prehnane vysoká, tak prečo mu nedať šancu. 

Spočiatku som mala trochu problém s výberom odtieňa. Značka ponúka takú širokú škálu odtieňov, že som skrátka nevedela kde začať. Našťastie sú v ponuke i vzorky a po porade s Miškou, ktorá tento milý obchodík prevádzkuje, som najskôr vyskúšala vzorky. Pre moju svetlú pleť s podtónom do ružova mi Miška odporučila začať so vzorkami - rosy ligt 2C, golden ivory 1w a light 2N. Rosy light 2C bol na mňa príliš ružový a golden iwory 1w zase príliš žltý. Keď som ich spolu zmiešala, vyzerali však dobre. Výborne mi však sadol  tretí odtieň light 2N s neutrálnym podtónom. Zaujal ma tak, že som si objednala i plné balenie. Ak bude zvažovať kúpu, určite tiež začnite najskôr s 2 - 3 vzorkami. Za tých pár centov sa to oplatí a jedna vzorka mi vystačila na dve použitia.



Minerálny púder Everyday Mineral má jednoduché prírodné zloženie. V podstate ho tvorí len mica (sľuda) a farbivá +/- CI77891, CI77491, CI 77492, CI 77499. Keď vidím takéto jednoduché zloženie, nejako nechápem prečo väčšina značiek dokáže vytvoriť produkt, kde súčet jednotlivých zložiek pripomína pomaly až telefónny zoznam a výsledný efekt je i tak nakoniec nič moc. Navyše čím viac zložiek, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa tam objaví i niečo čo našej pokožke nevyhovuje. Tu viete, že ak vám púder zhorší stav pleti, na vine je sľuda a tým pádom tiež viete, že sa jej máte vyhnúť i v iných produktoch. 
Mne však púder sadol výborne. Žiadnu neplechu na pleti nespôsobuje. Poskytuje stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Okolo obeda sa síce moja zmiešaná pleť začína lesknúť, ale to stačí odsať iba klasicky papierovou vreckovkou. Potom vyzerá líčenie stále dobre. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na tekutý make-up. S čím som však spočiatku mala problém, bol spôsob ako dostať prášok z balenia. Púder je totiž dosť hrubo namletý a otvory v balení sú dosť malé. Nakoniec som však správnu techniku objavila. Obal treba prekryť viečkom, otočiť dole hlavou a triasť. Triasť však treba iba v horizontálnej rovine. Tak dostanete von potrebné množstvo púdru.
Nedá mi tiež nespomenúť aj štetec rovnakej značky určený na nanášanie púdru. Myslela som si, že dobrý štetec už mám od značky Sefiros no Everyday minerals ho predbehol. Tento Kabuki štetec má kratšie a hustejšie vlákna a nanášanie minerálneho make-upu je tak oveľa efektnejšie. Poteší i vegánov. Pri jeho výrobe neboli použité živočíšne produkty. Štetiny sú syntetické a rukoveť je z bambusová. Dobre sa čistí a po piatich mesiacoch používania stále vyzerá ako nový.


plusy:
  • pomer cena - kvalita
  • prírodné zloženie
  • neobsahuje mastenec
  • poskytuje stredne krytie
  • na tvári vyzerá prirodzene
  • nezhoršuje stav pleti
mínusy:
  • malé otvory na aplikáciu púdru

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Máte skúsenosť so značkou Everyday Minerals? Uprednostňujete tekuté alebo sypké minerálne make-upy?

Komentáre

  1. S minerálním makeupem už nějaké zkušenosti mám, ale od jiné značky. Zkoušela jsem i stíny v nesypké zapečené formě a byla to pigmentace jako blázen :-) mám radši zapečené produkty, ale třeba pudr používám jedině rýžový sypký.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky