Rúž Estée Lauder | Stojí za tie peniaze?

So značkou Estée Lauder som sa po prvýkrát stretla na vlastnej svadbe. Vizážistka, ktorá ma tento špeciálny deň líčila, použila Estée Lauder produkty. Najviac ma zaujal rúž, ktorý nielenže mal pekný odtieň, ale i dobrú výdrž a počas celého večera vyžadoval iba minimálnu úpravu. S kúpou som však váhala tak dlho, až daný odtieň prestali vyrábať. A tak, keď som sa konečne rozhýbala a rozhodla sa, že moja kozmetická zbierka by mohla byť bohatšia o nejaký naozaj kvalitný rúž od high-end značky, tak som už vyberala z úplne iných odtieňov. Zvolila som výraznejší korálový odtieň s podtónom do studena a tešila sa na používanie. Ako rúž dopadol? Oplatí sa kupovať drahšie rúže alebo si pokojne vystačíme s obyčajným rúžom z drogérie za päť eur? To sa dozviete v dnešnom článku.
Na zloženie rúžu Estee Lauder  som bola veľmi zvedavá. Predsa len ide o značku zvučného mena, ktorá svoje výrobky predáva za nie práve malé sumy. Tak sa naň teda pozrime. Rúž pure color envy v odtieni 320 defiant coral obsahuje: ricinus communis seed oil, diisostearyl malate, trioctyldodecyl citrate, lanolin oil, caprylic/capric triglyceride, euphorbia cerifera wax, castor isostearate succinate, silica, octyldodecanol, ozokerite, polyethylene, polydecene, bis-diglyceryl polyacyladipate-2, ethylhexyl palmitate, triticum vulgare germ extract, olea europaea fruit extract, triticum vulgare bran extract, hordeum vulgare extract, butyrospermum parkii, prunus armeniaca kernel oil, astrocaryum murumuru seed butter, ceramide 2, squalene, cholesterol, sodium hyaluronate, linoleic acid, lauryl pca, acrylates copolymer, lauryl meth-acrylate/glycol dimethacrylate crosspolymer, tocopheryl acetate, silica dimethyl silylate, glyceryl stearate, oleic acid, butylene glycol, tetrahexyldecyl ascorbate, saccharin, potassium sulfate, microcrystalline wax, calcium sodium borosilicate, synthetic fluorphlogopite, polyethylene terephthalate, palmitic acid, calcium aluminum borosilicate, pentaerythryl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, vanilin, fragrance, barium sulfate, alumina, +/- mica, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 15985, CI 77742, CI19140, CI 45380, CI 73360, CI 15850, CI 45410, CI77163, CI 42090, CI 45410, CI 45370, CI 17200, CI 45380, CI 75470 Zloženie teda nie je vôbec krátke. Okrem klasických látok typických pre konvenčné produkty v ňom však nájdeme aj viacero prírodných olejov, masiel, či extraktov. Tieto sú dokonca na prvých miestach v zložení, čiže ich bude vo výrobku dosť. Spomeniem napríklad ricínový olej, lanolín, vosk z rastliny euphorbia, olej z pšeničných klíčkov, olivový, jačmenný a pšeničný extrakt, bambucké maslo, maslo murumuru. Pri analýze zloženia pomocou databázy EWG žiadna zo zložiek nevyšla ako rizikov a nepatrí do kategórie "High Hazard" látok.

Obal rúžu je štýlový, kvalitný a krásny. Obsahuje magnet, ktorý bráni otvoreniu rúžu vtedy, keď si to neželáme. S týmto mám problém pri niektorých značkách, ktoré sa mi v kabelke otvoria a ničia nielen seba ale i kabelku. Rúž vlastním už niečo vyše roka a za celý ten čas sa žiadna časť obalu neošúchala či nejakým iným spôsobom nepoškodila. Obal by som zaradila k najväčším benefitom tohto výrobku.


Odtieň 320 defiant coral má studený podtón a výraznú pigmentáciu. Na pery ho stačí nanášať v jednej vrstve, pričom aplikáciu vám bude spríjemňovať tlmená vanilková vôňa. Tým spočiatku benefity tohto rúžu skončia a ja sama som z neho bola dosť rozladená. Rúž totiž dosť prechádza do okolia pier a tým, že ide o výraznú farbu, pery vyzerajú ako pery klauna. Rúž síce pekne hydratoval, no výzor klauna a výdrž do jednej hodiny spôsoboval, že som ho nepoužívala. Nepomohli tomu ani viaceré ceruzky na pery, ktorými som sa efekt snažila vylepšiť. Pomohla mu až priehľadná vosková ceruzka universal lip liner colour elixir Max Factor, ktorá rúž zafixovala na svojom mieste, bránila prechodu do okolia pier a výrazne predĺžila výdrž rúžu na približne tri až štyri hodiny, pričom rúž sa stráca postupne a nevytvára výrazné prechody. Od tohto okamihu rúž nosím rada a často. Dokonca vám ho i odporúčam, avšak iba v kombinácií s poriadne kvalitnou ceruzkou na pery. Samostatné použitie je totiž dosť tragické. Aj tak však nastáva otázka, či značka a úžasný obal stoja za tú vyššiu cenu, keď samotné použitie výrobku je dosť problematické.

plusy:
  • značka
  • obal
  • viacero prírodných zložiek na prvých priečkach v zložení
  • hydratačné účinky
  • jemná vanilková vôňa
mínusy:
  • funguje len v kombinácií s kvalitnou ceruzkou na pery
  • cena
Celkové hodnotenie: dobrý

V závere musím napísať, že i keď rúž nevyniká výdržou a dá sa prakticky používať iba s dosť dobrou ceruzkou na pery, i tak som rada, že ho vlastním. Používam ho najmä vtedy, keď si potrebujem zlepšiť náladu. Značka a luxusný obal to tak akosi dokážu a dokážu dodať i sebavedomie. Takže rúže Estée Lauder áno, no skôr z tohto psychologického hľadiska ako kvôli kvalite. I keď iné varianty môžu byť samozrejme na tom s kvalitou lepšie. Po spotrebovaní tohto kúska to plánujem zistiť.

Aký je váš vzťah k značke Estée Lauder? Lákajú vás jej výrobky?

Komentáre

  1. Zatiaľ nemám ešte skúsenosť so žiadnym produktom, mala som len vzorku Double Wear makeupu a to bolo málo na vytvorenie názoru :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já od Estée Lauder mám rtěnku, kterou vůbec nepoužívám, což je docela smutný, když stojí tolik..


    Dokonalý tabu

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky