Rozjasnenie na počkanie

Pleťové masky sú už dosť dlho samozrejmosťou v mojej starostlivosti o pleť. Napokon pleť so sklonom k upchávaniu pórov potrebuje aspoň raz týždenne hĺbkovo vyčistiť. Z množstvá masiek určených na tento problém sa mi najviac osvedčili ílové masky, ktoré som pred použitím zmiešavala s vodou. Stále hovorím, že sú výborné, no po niekoľkých baleniach som začala hľadať masku s obsahom ílu, ktorá však už bude namiešaná v tube a nebudem musieť hľadať správny pomer vody a ílu. Skrátka chcelo to už zmenu. Ponuka vyskúšať takýto druh masky, ktorá prišla od veľmi príjemného e-shopu Elnino, ma rozhodne zaujala. Kuriér mi priniesol priam zázrak na pleť. Recenziu teda rovno začnem takmer až reklamným sloganom: Ak hľadáte niečo, čo vašu pleť vyčistí, rozžiari a dodá jej zdravý vzhľad a to všetko bez podráždenia pleti, ste na správnom mieste. Maska s čiernym kaolínom je skrátka top. Navyše ak slávite Mikuláša, môžete v nej zahrať deťom nefalšovaného čerta.

Organic spa mask - black clay od talianskej značky Frais Monde sľubuje rozjasnenie všetkých druhov pleti. V množstve 75 ml sa predáva za približne 12 - 13 €. Odporúčam však určite využiť nejakú akciu. Informácie o tej, ktorá prebieha do 15. októbra si môžete prečítať tu. Objednávka s 25 % zľavou by podľa mňa stála za to.
Zloženie masky nie je veľmi dlhé. Z účinných zložiek spomeniem najmä kvetovú vodu z pomarančovníka, kaolín, kyselinu salycilovú či extrakt z rebríčka obyčajného. Podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam.

FRAIS MONDE: organic spa mask – black clay
INCI:
Popis:
citrus aurantium amara flower water
kvetová voda z pomarančovníka
Zjemňuje a obnovuje pokožku
kaolin
kaolín
absorpčný prostriedok
aqua
voda
rozpúšťadlo
pentylene glycol

rozpúšťadlo
benzyl alcohol

konzervant, rozpúšťadlo, vonná látka
sclerotium gum

stabilizátor
glyceryl caprylate/caprate

starostlivosť o pokožku, emulgátor
butylene glycol

rozpúšťadlo a konzervant
ethylhexylglycerin

deodorant
parfum

vonné zložky
salicylic acid
kyselina salicylová
prostriedok proti akné
citric acid
kyselina citrónová
úprava ph
sodium phytate

chelačné činidlo
potassium sorbate
sorbat draselný
konzervant
sodium benzoate

konzervant
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
sorbic acid
kyselina sorbová
konzervant
achillea millefolium extract
extrakt z rebríčka obyčajného
pôsobí proti starnutiu pleti
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo


Samotná maska je čierna ako uhoľ. Kým som nepreskúmala zloženie, bola som presvedčená, že to uhlie naozaj aj obsahuje. Čiernu farbu však spôsobuje čierny kaolínový íl. Vôňa masky ma veľmi nezaujala. Príde mi taká nepodarená chemická. Kamarátkam však väčšinou vonia, takže to bude vecou osobných preferencií. Maska sa nanáša dobre. Na pleti sa nechá pôsobiť 15 - 20 minút a potom sa dá vcelku dobre opláchnúť vodou. Áno, umývadlo bude síce čierne, no taký marocký íl dokázal spraviť v kúpeľni väčší neporiadok. Pleť teda umyjete vodou a vtedy uvidíte nového človeka. Pleť nie je podráždená. Čierne bodky sú na osemdesiat percent vyčistené. Pleť je viditeľne rozjasnená. Dokonca vždy na ďalší deň po použití masky dostávam pochvaly, ako dobre vyzerám. To sa mi veru po použití masiek nestávalo. Maska teda vytvára ten vysnívaný wau efekt. Moje potešenie je o to väčšie, že podobných masiek má Frais Monde viacero. Rad Organic Spa Mask obsahuje až päť rôznych druhov - proti starnutiu, na rozjasnenie, na hydratáciu, na vyčistenie, či na unavenú pleť. I keď ja mám pocit, že táto moja s čiernym ílom plní okrem hydratácie všetky spomínané funkcie.


plusy:
  • pekný staroružový obal
  • účinne čistí pleť
  • rozjasňuje pleť
  • pleť nie je podráždená
  • efekt je na pleti zreteľne viditeľný

mínusy:
  • vôňa
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Aký máte vzťah k značke Frais Monde? Môj bol doteraz vcelku vlažný, no táto maska ma postrčila k preskúmaniu ďalších kúskov.

Komentáre

  1. Má nádherný obal:), ale nejdůležitější je zamozřejmě, že je účinná:D
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zatiaľ som od FM skúšala len telovku a jednu špirálu, ale táto maska fakt vyzerá dobre :O

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to musím vyskúšať, maska, ktorá ma zbaví čiernych bodiek a rozjasní pleť to je niečo pre mňa. Teraz používam hlavne bahenné masky, no ale čierne bodky sú na tom stále rovnako.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mozem odporucat. Dnes sa da este uplatnit 25 % zlava na znacku Frais Monde.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky