Neslávne slávný make-up

Značku Catrice by ste medzi mojou kozmetickou výbavou hľadali márne. Priznám sa, že marketingová stratégia tejto značky ide úplne mimo mňa. Pri regáloch s touto kozmetikou sa nezastavujem. Recenzie na výrobky tejto značky nečítam. Pôsobí na mňa ako niečo lacné a prvoplánové pre celkom mladé vekové kategórie, ktoré neriešia zloženie a ani kvalitu. Možno to tak je a možno nie. Každopádne aby mi nejaký produkt tejto značky dal vedieť o svojej existencií, musí sa premlieť celou blogosférou. Taký bol tuhý korektor pod oči a taký je aj make-up tejto značky. S tuhým korektorom pod oči to dopadlo veru neslávne. Očné okolie neskutočne vysušoval a bol naň skrátka ťažký. Jemnú pokožku okolo očí by podľa mňa takéto ťažké produkty nemali doslova ťahať. Nebudem však značku súdiť podľa jedného produktu, ktorý okrem mňa vyhovoval asi 90 % používateliek. A tak šancu dostala druhá blogová legenda od tejto značky. Make-up hd liquid coverage fondation. Dopadlo to ešte horšie ako s tuhým korektorom.



Z recenzií na blogoch sa ku mne dostalo, že HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION CATRICE poskytuje stredné krytie, je ľahký, má dobrú výdrž. Blogerky sa neustále sťažovali, že najvetlejší odtieň je takmer stále vypredaný. Hm. Tu si človek povie, že to by mohlo byť dobré. Mám síce svoje overené make-upy, no tie sa pohybujú vo vyšších cenových kategóriach. Ak by som našla aspoň priemerný make-up za 7 €, ktorý je bežné dostupný v drogérií, stálo by to za vyskúšanie. A tak som sa vydala do drogérie. Najsvetlejší odtieň - 010 light beige bol úplne v pohode dostupný. Po vyskúšaní na ruke vyzeral, že vcelku sedí. Chvíľu som ešte na fľaštičke skúmala zloženie, no to bolo ukryté pod čiarovým kódom. Nie som taká asertívna, aby som odliepala obal v obchode a tak som make-up kúpila. No asi by som mala na sebe trochu popracovať. Možno už v obchode by ma upútalo, že make-up obsahuje viacero druhov silikónov, pomerne dosť pre mňa neznámych látok a žiadne prírodné extrakty. Našťastie aspoň podľa databázy EWG neobsahuje žiadne "High Hazard" látky.



Catrice: hd liquid coverage foundation – leight beige
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
dimethicone
silikón
vyhladzuje
talc
mastenec
základ púdrov, vyhladzuje pokožku
peg-10 dimethicone

emulgátor
trimethylsiloxysilicate

odpeňovač
polypropylene

regulátor viskozity
isododecane

zmäkčovadlo
cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone
silikón
vyhladzuje
nylon-12

základ púdrov
hdi/trimethylol hexyllactone crosspolymer

protihrudkujúca látka
sodium chloride
kuchynská soľ
zvyšuje viskozitu
hydrogen dimethicone
silikón
vyhladzuje
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
magnesium sulfate

stabilizátor
disteardimonium hectorite

pomocná látka
methicone
silikón
vyhladzuje
ethylhexyl-glycerin

deodorant
silica
kyselina kremičitá
želirujúci prostriedok
aluminum hydroxide
hydroxid hlinitý
rozjasňuje a udržiava vlhkosť
propylene carbonate

rozpúšťadlo, konzervant
dehydroacetic acid

starostlivosť o pokožku
sodium dehydroacetate

konzervant
phenoxyethanol

konzervant
benzoic acid

starostlivosť o vlasy
parfum

vonné zložky
CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891

farbivá



Fľaštička je sklenená, so skleneným aplikátorom, ktorý napodobňuje drahšie značky. Ide vlastne iba o sklenenú pipetu zakončenú guľôčkou, ktorou make-up naberáte. Je to síce nezvyčajné, no dá sa s tým pracovať. Make-up sa dobre rozotiera a naozaj pekne vyhladzuje pleť. Veď keď už obsahuje toľko silikónov, asi by sa to dalo aj očakávať. Je výrazné parfumovaný. Vôňa je to pekná. No nie som zvyknutá na to, aby make-upy takto výrazne voňali. Citlivá pleť by s tým mohla mať problém. Výdrž je dobrá. Vydrží počas pracovnej doby. Ak som však večer ešte niekam šla, bolo potrebné spraviť nové líčenie. Odtieň 010 light beige je pomerne svetlý. Podtón by som označila ako neutrálny. Potiaľ to znie vcelku fajn. Poviete si pohodový, dostupný make-up z drogérie za prijateľnú cenu. Pokračujeme teda ďalej. Po týždni používania som si všimla, že sa mi dosť zvýšil počet čiernych bodiek - upchatých pórov. Nasadila som teda marocký íl na prečistenie pleti a make-up som už nepoužívala každý deň. Ďalší týždeň som ho už striedala s iným make-upom v intervale možno každý druhý deň. Už to však nepomohlo a čierne bodky sa zmenili na škaredé podkožné akné. Make-up som vyradila a tvár som si dávala do poriadku hádam aj mesiac. Takže ďakujem pekne za takýto experiment. Znovu sa ukázalo, že značku mám ignorovať aj naďalej.


plusy:
  • dostupnosť v kamenných predajniach
  • stredné krytie
  • priemerná výdrž
mínusy:
  • výrazne parfumovaný
  • upcháva mi póry
  • tvoria sa mi z neho podkožné akné
Celkové hodnotenie: na moju pleť nepoužiteľný

Komentáre

  1. U mňa to dopadlo pomerne dobre, nič takéto som na svojej tvári nezaznamenala. Chápem však, že ak make-up pleť zhoršuje tak sa ho nevyplatí používať. S tými korektormi som ja osobne spokojná, aj keď ten tekutý v očnom okolí do vrások zalieza a s tým som ja nebola úplne spokojná. Kdesi som videla, že pod oči by sme si mali dať korektor a na to ešte púder, tak to budeme mať vrásky a suché očné okolie za pár dní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna veru tato znacka sklamala. Myslim, ze nie je velmi pravdepodobne, aby som po nej siahla znovu.

      Odstrániť
  2. Mna tento make-up nikdy nelakal a ked ho vidim takto na ruke, obavam sa, ze aj ta 010 by pre mna bola tmava. Ku Catrice mam podobny postoj ako ty, malokedy sa pri stojane pristavim, to uz fakt musi byt nieco extra. Ale mali jeden super puder, ktory uz bohuzial prestali vyrabat (Skin Finish) a milujem ich vodeodolnu mascaru Glam & Doll. A celkom fajn je aj set na upravu obocia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtien sa da v predajni vyskusat, no suhlasim, ze k tym uplne najsvetlejsim nepatri.

      Odstrániť
  3. Mne tento makeup velmi sedi. Jeden z mojich top. Také niečo, že by mi upchával pory som si nevšimla, ale bude to možno presne tým, čo pišeš, že ho striedam s inými makeupmi a teda nepoužívam každý den.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super. Verim ze moze byt fajn, lebo ak by mi neupchaval pory, ostatne vlastnosti sa vcelku dali.

      Odstrániť
  4. O tomto make-upu už jsem četla mnoho, ale přiznám se, že i přesto jsem mu odolala a ani nadále mě nijak neláká jeho koupě. Sama nejraději sahám po přírodních lehkých BB krémech nebo tónovacích krémech. Make-upy jako takové používám opravdu jen výjimečně :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teda já ho teď používám fakt každý den a jsem s ním moc spokojená, sedl mi odstín a vydrží mi pěkný celý den! Já si ho nemůžu vynachválit.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jaj, to je neslavný výsledek. Mrzí mě, že Ti make-up takhle ošklivě rozhodil pleť :-/ Já mám od Catrice v oblibě tekutý korektor a tužku na obočí. A tyhle věci kupuju opakovaně. Jinak jsem tuším ani nic dalšího nezkoušela... I když, jo! Ještě tuhý korektor! Ale ten byl pod oči tuhý a moc hutný, přesně jak píšeš. Ačkoli teda maskoval nadprůměrně dobře. Vždycky jsem říkala, že s tím bych zamaskovala snad i monokla přes půl hlavy :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Posunula som ho dalej, tak snat robi niekomu radost.

      Odstrániť
  7. po tom ako každý vychválil korektor, tak som si ho kúpila tiež ale teda pre mňa to bola tiež veľká katastrofa, čiže som sa do tohto makeupu už radšej nepúšťala :) inak mám Catrice celkom rada, ale nie makeupy, korektory, púdre..skôr rúže a niektoré paletky očných tieňov :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já měla od Catrice trochu jiný, ale zrovna jsem byla na dekorativce a říkala jem si, že má docela cool insta profi lahvičku a nanášení a že bych do něho mohla jít. Hah, radši si od Catrice koupím ten, co jsem měla..


    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vyskúšaj laky na nechty.tie majú naozaj dobré.
    zháňam prírodnejší mejkap do 15 € poradíš? rozširene pory,t zona.stredne krytie..ď

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola spokojna s BB kremom od So bio etic. Na blogu mam aj recenziu. Napriek nazvu bb krem by som ho pokojne oznacila ako make-up. Teraz pouzivam a som spokojna Alverde prefect cover foundation a concealer. Ten co prisiel do predajni toto leto. Ma kratsiu vydrz ako so bio etic, ale pät hodin pokojne da.

      Odstrániť
  10. Ignoruji tuto chemii, stejně jako ty :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. "Pinning some posts from Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below as our contribution to your blog roll:

    1.Top 10 Best Bronzer in Singapore

    2.Top 10 Best Lip Stains in Singapore

    3.Why Am I Losing Instagram Followers?

    4.How Your Habits Will Determine Your Future

    5.Top 10 Best CC Cream in Singapore"

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky