SO´BIO ETIC | porovnanie dvoch prírodných BB

Nájsť dobrý prírodný make-up alebo bb krém dá poriadne zabrať. Pod slovom dobrý si však určite predstaví každá niečo iné, lebo však každá máme rôzne kritéria. Ja od takéhoto produktu požadujem svetlý odtieň s ružovým alebo neutrálnym podtónom, stredné alebo silné krytie a výdrž počas celého pracovného dňa. To, že produkt nemá zhoršovať stav pleti je samozrejmosťou. Takýto produkt som však zatiaľ nenašla, hoci jeden z bb krémov z dnešnej recenzie sa k nemu približuje. Paradoxne hoci sú oba bb krémy od rovnakej značky - SO´BIO ETIC, tak svojimi vlastnosťami sú úplne odlišné.

BALENIE A CENA


Oba BB krémy sú balené v plastových tubách, ktoré sú následne ešte umiestnené do papierových škatuliek s podrobným popisom. Tu sa môže zákazník dozvedieť celé zloženie, dobu spotreby i spôsob použitia i to, že oba produkty spĺňajú kritéria certifikátu ECOCERT. Rovnako ako sú podobné obaly, je podobná i cena. V závislosti od e-shopu sa ceny pohybujú v rozmedzí 11 - 13 €.

 ODTIEŇ 

Odlišnosti si však už všimnete pri odtieňoch. V oboch prípadoch výrobca ponúka na výber z dvoch odtieňoch - svelejšieho a tmavšieho. Ja som v oboch prípadoch zvolila odtieň najsvetlejší. Pri BB kréme Mon lait d Anesse ide o odtieň 01 beige lumiere čo je pekný svetlý odtieň s podtónom do ružova. Presne takéto odtiene mojej pleti vyhovujú. V prípade BB krému Perfecteur de teint ide naopak o neutrálny až žltý podtón 901 beige nude), ktorý je navyše aj tmavší ako 01 beige lumiere.

APLIKÁCIA A KRYTIE

V oboch prípadoch sa mi najviac osvedčila aplikácia pomocou štetca alebo hubky. S rukami to v prípade oboch bb krémov veľmi nefunguje. Veľký rozdiel však pozorujem v intenzite krytia. BB krém Mon lait d Anesse má veľmi slabé krytie, ktoré poslúži len na farebné zjednotenie malých farebných nerovnosti. Ja osobne som ho samostatne nepoužívala. Pre mňa také krytie nestačí. BB krém Perfecteur de teint zase naopak silné krytie poskytnúť vie. Zakryje i väčšie nedokonalosti a korektore je potrebný len zriedka.

VÝDRŽ

Výdrž žiaľ v oboch prípadoch nie je celodenná. BB krém Perfecteur de teint vydrží síce o niečo dlhšie ako Mon lait d Anesse, ale viac ako štyri - päť hodín to nie je. Potom začne oxidovať a presúvať sa po tvári. Samozrejmosťou je, že v oboch prípadoch chýba vyhladenie. Ide o prírodné produkty bez silikónov, takže vyhladenie pleti som ani nečakala.


A aký je teda konečný výsledok? Problém s nesediacimi odtieňmi som vyriešila tak, že oba bb krémy zmiešavam spolu. Tak dosiahnem pekný odtieň i dostatočné krytie. Žiaľ kvôli kratšej výdrži ho do práce nenosím. Celý deň tieto bb krémy nezvládnu. Je však fajn na víkendové alebo dovolenkové použitie. BB krémy od SO´BIO ETIC nie sú teda ani zďaleka ideálne, no z oblasti prírodnej kozmetiky ide o najlepšie make-upy, na ktoré som narazila. Ak však poznáte dobrý prírodný make-up alebo bb krém, určite budem rada ak sa o svoju skúsenosť podelíte v komentároch.

Komentáre

  1. Přírodní makeup jsem vyhledávala, ale s ničím jsem nebyla spokojená :( což je fakt škoda, protože třeba deodoranty a krémy jsem našla dá se říct hned. Ale třeba taková řasenka? To byly všechno hrozné "pokusy" a vyhozené velké peníze :(
    Ale jinak taky míchám odstíny, to je nejlepší, protože mě žádný odstín snad nikdy neseděl u ničeho :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky