Joik - peeling a krém na nohy

Kto by nechcel mať hladké jemné chodidlá bez toho aby pravidelne navštevoval pedikúru? Mať pekné nôžky však vyžaduje pravidelnú starostlivosť kvalitnými produktami. Počas leta som siahala najmä po dvoch produktoch pochádzajúcich z adventného kalendára JOIK. Ako obstáli vám prezradím v dnešnom článku.

Peelingujúce mydlo na nohy Joik obsahuje hrubšie zrná, ktoré pokožku nôh pekne peelingujú, no zároveň zvyšná hmota nohy dostatočne hydratuje a zároveň i umýva. Dá sa však použiť vyslovene len na pokožke chodidiel. Inde dosť výrazne driape. Je to v podstate niečo ako pemza, akurát s tým, ze pĺňa kritérium zero waste. Kým pemzu budete musieť raz vyhodiť, toto peeligujúce mydlo spotrebujete bez zvyšku. Produkt som používala rada a zdal sa mi účinnejší ako čisté peelingy bez mydlovej zložky. Zatiaľ som ho videla len zahraničných e-shopoch, kde ma však šokovala veľkosť a cena. Plné balenie sa predáva v množstve 100 g za cca 14 €. Vzhľadom na to, že toto malé 20 g balenie používam celkom pravidelne už asi rok, tak plné balenie by som nespotrebovala asi nikdy.


Zmäkčujúce a dezodoračné mlieko na nohy Joik pravdepodobne vyrobili len pre potreby kalendára. Nie je však dôvod smútiť. Ide o asi prvý produkt tejto prírodnej značky, ktorý mi nevyhovoval. Konzistencia bola olejovitokrémová a na nohách nechával jemný film. Hydratoval priemerne, ako väčšina produktov na nohy. Kameňom úrazu však pomerne výrazná a nepríjemná vôňa. Ako niečo nepríjemné ležiace v lese. Radšej to nejdem ani opisovat, aby mi google na blog neprivádzal podivné skupiny ľudí. Zloženie produktu žiaľ na obale uvedené nebolo a ani som ho nikde nenašla, takže páchnucu zložku identifikovať neviem. Ešteže šlo len o 30 ml balenie.


Ako sa staráte o svoje nôžky?

Komentáre

Obľúbené príspevky