Obľúbené výrobky | leto

So zmenou ročných období mám vo zvyku na blogu publikovať článok o tých najobľúbenejších kozmetických produktoch s ktorými som sa v danom ročnom období stretla. Inak to nebude ani teraz. V dnešnom článku si môžete prečítať o tom naj od značiek Balm Balm, Joik, Dulcia, Navia, Everyday Minerals, Ducray či Eucerin.

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Minerálny make-up Everyday Minerals má jednoduché prírodné zloženie a skvelý efekt. Niečo také som hľadala už poriadne dlho. Dobrú skúsenosť s mineránymi make-upmi som mala už i predtým, no väčšina z nich obsahovala kontroverzný mastenec, ktorý by sa nemal vdychovať. A sme doma. Skúste nevdychovať púder. To je trochu náročné. Značka Everyday Minerals mastenec - talc vo svojich produktoch nepoužíva. Tieto make-upy poskytujú stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na make-up. Okrem minerálneho make-upu mi nedá nespomenúť aj štetec rovnakej značky určený na nanášanie púdru. Myslela som si, že dobrý štetec už mám od značky Sefiros no Everyday minerals ho predbehli. Kabuki štetec má kratšie a hustejšie vlákna a nanášanie minerálneho make-upu je tak oveľa efektnejšie.


TVÁR

Ochranný krémový gél na opaľovanie na tvár OIL CONTROL SPF 30 EUCERIN je podľa najlepsí krém s ochranným UV filtrom určeným na zmiešanú a mastnú pleť. Neupcháva póry, nezhoršuje stav pleti a zároveň chráni pleť pred UV žiarením. Po nanesení rýchlo vsiakne, pleť zmatňuje. Dá sa naň bez problémov použiť make-up. Robí všetko, čo sľubuje výrobca v popise. Ja som z neho nadšená. Konečne opaľovací krém na problematickú pleť. Malú výhradu mám iba voči baleniu. Je síce praktické a hygienické, no nevidieť koľko krému zostáva vo vnútri. Už som si kúpila ďalšie balenie.



TELO

Telové mlieko so zeleným čajom a uhorkou potešilo ľahkou no zároveň našľahanou konzistenciou. Vôňa bola veľmi jemná, s podtónom vanilky. Určite bude vyhovovať všetkým, ktorým vadia prevoňané kozmetické produkty. Dobre sa rozotieralo, rýchlo vsakovalo a poskytovalo výbornú hydratáciu. Kľudne by som po ňom siahla i v plnom balení a vôbec by mi nevadila ani cena 13 € za 150 ml, no žiaľ zatiaľ som ho našla len na estónskej stránke značky Joik. Som však optimista a verím, že časom sa dostane i do Čiech.
HYGIENA

Tuhý deodorant chladivý vánok Navia je v oblasti prírodných deodorantov výnimočný spôsobom aplikácie. Aplikuje sa presne ako deodoranty z drogérie. Z plastového obalu sa vysunie tuba deodorantu, ktorá sa obtiera o podpazušie. Čo je pri drogériových deodorantoch samozrejmosťou, je v oblasti prírodnej kozmetiky produktom roka. Nanášal sa dobre a na oblečení nenechával fľaky. Výhradu mám iba voči obalu. Závit treba otáčať do opačnej strany ako máme vo zvyku a po spotrebovaní vyčnievajúcej časti dezodorantu zostane v závite ešte pomerne dosť hmoty. Tu treba potom naberať prstami, pričom z prstov sa ťažšie umýva. Ma univerzálnu vôňu vhodnú pre mužov i pre ženy. Deodorant obsahuje kamenec, takže okrem deodoračného účinku pôsobí aj ako mierny antiperspirant. Ja som bola z jeho účinkami spokojná. Pot nebolo cítiť vôbec počas celého dňa a potila som sa menej ako pri použití iných deodorantov.


VLASY

Šampón proti lupinám Ducray Kelual DS používam už v druhom balení. Odporučila mi ho lekárnička po mojej sťažnosti na výskyt mastných lupín a svrbiacej pokožky hlavy, na ktoré prestali účinkovať všetky moje osvedčené produkty. Cena za 100 ml šampón bola síce vysoká, no pani mi ho predávala s tým, že ak do dvoch týždňoch nezaberie, je potrebné navštíviť už len dermatológa. Našťastie zabral už po prvom umytí. Svrbenie prestalo úplne a výskyt lupín sa znížil o viac ako polovicu. Po štyroch umytiach nebolo po lupinách ani stopy. Okrem toho skvele pení, príjemne sladko vonia a má bielu farbu s krémovou konzistenciou. Odporúčam všetkým s výskytom seboroickej dermatitídy. Objav roka 2019.


VôŇA

Darčekový set Single Note parfumov BALM BALM je niečo pre každú milovníčku vôni. Set obsahuje päť sklenených fľaštičiek naplnených vôňou rose geranium, bergamon, ylang ylang, mandarin a lavender, ktoré možno používať samostatne, alebo ich rôzne miešať. Kto by nechcel vytvoriť vlastnú prírodnú vôňu? Ide o prírodné vône, ktoré žiaľ viac ako dve - tri hodinky nevydržia, no opätovné nanesenie prinesie ďalšiu voňavú radosť.


ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Telový peeling s pomarančom a mätou Joik patrí do skupiny prírodných cukrových peelingov, ktoré neobsahujú žiadne plasty, ktoré by mali naše telo peelingovať a následné sa bez recyklácie dostávať do kolobehu vody. Mechanický peeling tu je zabezpečený výhradne zrniečkami cukru. Peeling bol konzistentný. Výrobca vybral správny pomer peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek, takže produkt pri naberaní nepadal z rúk a neroztekal sa, ako sa to niekedy stáva. Zrniečka cukru sú pomerne hrubé, čo ho predurčuje najmä na časti tela s hrubšou pokožkou - chodidlá, lakte, časti tela postihnuté alebo ohrozené celulitídou. V tomto priestore bol peeling skvelý. V ostatných častiach tela som ho používala už opatrnejšie a veľmi som na pokožku nepritláčala. Pokožka po peelingu bola vyhladenejšia a hydratovaná. Prírodné oleje sa postarali o to, že už nebolo potrebné používať telové oleje a masla. Pri tomto type produktov veľa spotrebiteľov vyberá najmä podľa vône. Vrátane mňa. Nuž a tu musím napísať, že vôňa bola príjemná, sladká s podtónom vanílky, škorice a jablka. Zatiaľ sa však dá objednať iba v zahraničných e-shopoch.


Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Super článek, to tělové mléko vypadá dobře:) Já si za léto oblíbila sprej do vlasů proti slunci od Welly:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak u mě je to Weleda skin food. Natírám s ním obličej na noc a nešetřím, velice mi vyhovuje. Jinak u Tebe mě zaujal ten peeling Joik.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ducray používal aj priateľ a bol veľmi spokojný :) inak od Dulcie som ešte nič nevyskúšala!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky