Spotrebovaná kozmetika | júl 2019

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa za júl nazbieralo dosť.

V júli som spotrebovala 10 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 6 kusov.


Telové maslo sladký pomaranč & mäta JOIK sľubuje hĺbkovú hydratáciu bez pocitu mastnoty.Vôňa je jemná s dominanciou pomaranča. Mätové podtóny sa strácajú. Na pokožku vôňa neprechádza. Telové maslo je našľahané, jemné, perfektne sa rozotiera a okamžite vsakuje. Na pokožke nezostáva žiaden pocit mastnoty, tak ako to býva pri produktoch obsahujúcich bambucké maslo. Ak by som si neprečítala zloženie, vôbec by som nepredpokladala, že sa v telovom masle bude takáto zložka nachádzať. To je pre mňa signálom, že výrobca má naozaj prepracovaný recept a otestované všetky pomery surovín, ktoré do telového masla pridáva. Napriek tomu, že telové maslo rýchlo vsiakne, pokožka je pekne hydratovaná. Okrem použitia na telo, som ho používala i na ruky a nohy. 
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších
Povznášajúci telový peeling s kávou a hnedým cukrom JOIK vás hneď po otvorení zaujme výraznou kávovou vôňou. Peelingujúce čiastočky kávy a cukru sú pomerne veľké avšak zároveň dostatočné jemné. Peeling tak zabezpečí obrúsenie zhrubnutých častí pokožky bez akéhokoľvek rizika poškriabania alebo poranenia pokožky. Pokožka bude navyše po osprchovaní hydratovaná vzhľadom na obsah olivového a slnečnicového oleja v kombinácií s bambuckým a kakaovým maslom. Ďalšia hydratácia tela teda už potrebná nie je. Nedá sa napísať nič iné, iba že kávový peeling s nadšením odporúčam.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších 

Opaľovacia hmla Photoderm Max BIODERMA ma dosť sklamala. Dokonca by som povedala, že sa cítim ako zákazník až oklamaná. Výrobok som si kupovala  kvôli označeniu brume - hmla. Čo očakávate od hmly? Ja som očakávala jemný rozprašovač, ktorý popráši pleť, bude sa dať aplikovať na make-up, nebude ho treba rozotierať. Figu borovú. Ide o klasický sprej. Síce jemnejší, no stále sprej. Ako opaľovací prostriedok sa to dá použiť, ale sprej si viem kúpiť podstatne lacnejšie ako je 20 €. Napriek uvedeniu výrobcu, že prípravok netreba rozotierať, ja to robím. V opačnom prípade zostávajú na pokožke miesta, kde sa prípravok nedostal vôbec. Prípadne sa vyskytnú miesta, kde je prípravku až príliš. Pri aplikácií sa výrobok dostáva aj na oblečenie, no fľaky nezanecháva. Na tvár som ho použila len raz a na toto použitie mi prišiel príliš mastný. Ako som spomínala, použitie na make-up neprichádza do úvahy. Pri použití na telo by som ho označila po rozotrení ako mierne mastný. Pri športe a práci sa uvoľňuje spolu s potom. Skôr asi teda bude vhodný k vode. Laický hodnotím UV ochranu ako dostatočnú. Pri jeho použití ma nespálilo. V zložení však obsahuje látku EHMC, ktorá zdraviu veru neprospieva. Ďalšie balenie si teda pochopiteľne už nekúpim a neodporúčam to ani vám. 
Cena: cca 20 € 
Celkové hodnotenie: priemerná


Sprchový gél AU LAIT som dostala v podobe vzorky ako darček k nákupu. Mal pomerne výraznú mydlovú vôňu, tekutú mliečnu konzistenciu a k môjmu prekvapeniu napriek tejto konzistencií poriadne penil. Vzorku som teda vyskúšala, no nezaujala ma tak, aby som za plné balenie dala takmer 10 €. Ak chcem kvalitnejší sprchový gél siaham po prírodnej Welede, ktorá stojí sotva polovicu.
Cena: -  € 
Celkové hodnotenie: priemerný

Deodorant Žena SOAPHORIA funguje na princípe sódy a bentonitu, ktoré pohlcujú pot. Človek sa síce potí, no cíti sa relatívne sucho. Konzistencia je príjemná. Deodorant sa do podpazušia dobre nanáša, nelepí, nedráždi pokožku, neničí oblečenie. Vôňa je príjemná, sladká, púdrová. Skrátka ide o veľmi dobrý kúsok, ktorý by som zaradila k najlepším prírodným deodorantom, ktoré som vyskúšala.
Cena: cca 6  € 
Celkové hodnotenie: výborný


Vyhladzujúca a čistiaca pleťová maska JOIK má podobu stredne hrubého prášku, ktorý je umiestnený v plastovom obale. Veľmi pozitívne hodnotím prídavné plastové viečko, ktoré má zabrániť prípadnému vysýpaniu prášku. Viečko pekne dolieha na svoje miesto a plní svoju funkciu. Masku je potrebné pred samotnou aplikáciou zmiešať s vodou. Občas čítam u niektorých blogeriek, že sa im tento spôsob prípravy masiek nepáči. Ja ho naopak oceňujem. Môžem si namiešať konzistenciu, aká vyhovuje mne a tým, že v produkte nie je voda, nemusel výrobca ani pridávať konzervačné látky na predĺženie doby spotreby. Pri príprave masky sa mi osvedčil pomer dve čajové lyžičky prášku s jednou čajovou lyžičkou vody. Samozrejme vy si môžete nájsť svoje pomery, no ja preferujem hrubšiu a tuhšiu vrstvu masky. Maska by mala na pleti pôsobiť približne 15 až 20 minút. Po pár minútach od nanesenia na pleti zaschne a stvrdne, no pleť nejako výraznejšie nedráždi. Keď začne maska na pleti ťahať, znamená to, že je najvyšší čas na jej odstránenie. Masku dávam dole navhlčenou hubkou a posledné zvyšky dočistím pleťovým gélom. Z pleti sa odstraňuje dobre a umývadlo je po jej použití len mierne špinavé. Maska Joik počas svojho pôsobenia z pleti vytiahne väčšinu nečistôt, prečistí upchaté póry. Po použití masky je odstránených zhruba 80 % upchatých pórov. Pleť je po jej odstránení jemne červená, čo však skôr spôsobuje odstraňovanie masky ako maska samotná. Aplikácia regeneračného oleja alebo krému pleť rýchlo upokojí. Masku som si obľúbila a môžem ju odporučiť majiteľkám mastnej a zmiešanej pleti ako mám ja. Určite bude dobrá i na pleť normálnu. Pri suchej pleti by však asi bolo lepšie siahnuť po maskách krémových.
Cena: cca 11  € 
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Vyhladzujúca čistiaca pena Aroma Cleanse DECLEOR má podľa oficiálneho popisu odstrániť make-up, jemne umyť a vyčistiť celú tvár, rozjasniť a osviežiť. V množstve 100 ml, čo je plné balenie, sa predáva za necelých 16 €. A aká je realita? Znovu som narazila na problém, kde sa slovom pena označuje vlastne niečo ako tekutý hustý krém. Tento peno-krém teda vlastne ani veľmi nepenil. Po tvári sa kĺzal a robil všetko možné, len nie dokonale čistil a odličoval. Vôňa tiež príliš nezaujala. Zaradila by som ju skôr do kategórie fresh pánských vôní. Aby som tento 50 ml produkt vôbec nejako spotrebovala, používala som ho ako alternatívu sprchového krému/gélu, no i ani toto použitie ma príliš nezaujalo. Produkt veru nemôžem odporučiť. Maximálne tak ešte niekomu, kto na odličovanie používa uteráčiky, ktorými produkt zotrie. Tak by to možno mohlo fungovať, no v návode výrobca o takomto použití nepíše veru nič.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Clarifying lotion - twice a day exfoliator 1 CLINIQUE je jemný, nevysušuje ju a pekne dočistí. Toto pleťové tonikum som používala po čistení každý večer a vyskúšala som i variantu použitia trikrát do týždňa a efekt bol rovnaký. Pekne predchádzalo upchávaniu pórov a pleť pomáhalo udržať v dobrom stave. Nevýhodou je akurát veľké 400 ml balenie, ktoré je ťažké a zároveň ani nie je veľmi vhodné na cestovanie. No a tiež cena ako to už pri značke Clinique býva. Tonikum hodnotím pozitívne a zrejme opäť siahnem po ďalšom balení. Odporúčam ho i mojim čitateľom s normálnou, zmiešanou a mastnou pleťou. Hoci je primárne určené na pleť suchú, obávam sa, či by ju vzhľadom na obsah alkoholu nevysušoval.
Cena: cca 28 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších



Pleťové sérum Vitamín C 100 % PURE je umiestnené v sklenenej nádobe s plastovou pumpičkou. Hoci nádoba obsahuje závit, tak táto plastová súčasť sa často uvoľňuje. Stalo sa mi to hneď pri prvom otvorení a stáva sa to aj počas používania. Zrejme sa teda nasadzovaním a uvoľňovaním vrchnáka ten plast nejako otáča a môže sa stať, že vám vypadne. A to proste "chcete", aby sa vám vylialo sérum za 40 €, ako sa to stalo mne hneď pri prvom otvorení. Navyše hoci sa s obalom snažím manipulovať opatrne, tak plastový vrchnák praskol. Ak by sa to stalo u nejakého lacného produktu z drogérie, tak sa cez to prenesiem. Ale pri produktoch v tejto cenovej kategórií už očakávam vyššiu kvalitu aj čo sa týka obalu. Samotné sérum má gélovitú konzistenciu a na aplikáciu ho postačuje máličko. Mne vydržalo 6 mesiacov každodenného používania. Sérum rýchlo vsakuje, nelepí a ani pleť nedráždi. Bez problémov sa dá naň naniesť krém alebo regeneračný olej. Dôležitý je však aj účinok. Približne dva týždne trvalo, kým si moja pleť na sérum zvykla. Sérum pleť vysušovalo a pokožka sa doslova šúpala. Teraz je to už v poriadku i keď pleť je stále o niečo suchšia, no nie to nič dramatické. Účinok séra je však viditeľný. Mierny účinok má na zjednotenie pleti, i keď ten bol lepší pri použití šípkového oleja. Výrazne však urýchľuje hojenie nedokonalosti a pleť pôsobí rozžiarene.V závere môžem sérum odporučiť. Je síce drahšie, no vzhľadom na výsledný efekt sa oplatí.
Cena: cca 40 €
Celkové hodnotenie: výborné

Argánový olej NAVIA bol balený v množstve 50 ml v tmavej sklenenej fľaštičke. Musím pochváliť trochu zahnutú pipetu. Konečne naozaj praktický aplikátor, ktorým z fľaštičky dostanete aj posledné kvapky marockého zázraku. Už žiadne krátke pipety, ktoré dosiahnu sotva do dvoch tretín balenia. Toto sa Navii skutočne podarilo. Olej od Navie je úplne bez vône. Farba je takmer priehľadná. Konzistencia ľahká. Po nanesení na navhlčenú pleť dokáže vsiaknuť do približne piatich minút. A ako sa prejavil jeho účinok? Pleť bola pekne vyživená, netvorili sa na nej šupinky, bola vypnutejšia a jemné vrásky pôsobili vyhladenejšie. Omladzujúci účinok sa skrátka prejavil. Z toho čo som zo sféry argánových olejov vyskúšala, tak ide o taký stred. Olej od Navie bol určite lepší ako od značky Saloos, no zase naopak úroveň Sagrada Natura nedosiahol.
Cena: cca 11,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

V júli som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 132 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 92 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Na nejaký olej Navia sa chystám, asi šípkový, ten mi sedí. Inak tú Biodermu som mala tiež a to bolo neskutočne mastné. Mne sa ešte nepodarilo nájsť nič s rozprašovačom nemastného charakteru. Všetko mi príde fest mastné a samozrejme mám z toho potom akné.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky