Clinique - odličovanie a čistenie

Kým z dekoratívnej kozmetiky značky Clinique väčšinou skáčem od nadšenia, zvyšné produkty má zase poväčšine nechávajú chladnou. Plné balenia by som si preto asi sama od seba nekúpila, no vyskúšať cestovné balenia, ktoré som našla v adventnom kalendári som neodmietla. I medzi nimi som našla produkt, ktorý ma zaujal a môžem ho odporučiť. Ktorý to bude? To vám prezradím v dnešnej recenzií.



7 day scrub cream Clinique je podľa oficiálneho popisu šetrným pleťovým peelingom, ktorý má z pleti odstrániť odumreté kožné bunky, zbaviť pleť nadbytočného mazu, zjemniť textúru pleti, zjednotiť farebný tón, rozjasniť a navyše má byť vhodný pre všetky druhy pleti. Popis je teda naozaj veľkolepý a tomu zodpovedá i cena. Plné 100 ml balenie sa predáva za cca 21 €. Účinok ma však žiaľ absolútne nezaujal. Ide o hutný krém s pomerne veľkými zrniečkami, ktoré majú pleť peelingovať. Peelingujúci efekt sa mi však zdal pomerne slabý a navyše sa prípravok z pleti dosť zle oplachoval. O nejakom tom farebnom zjednotení, rozjasnení a zjemnení pleti nemôže byť ani reč. Navyše ide ešte o produkt v nudnom obale a bez vône, čiže ani niektorá z takýchto povrchných vlastností ma nemôže presvedčiť o kúpe plného balenia. Hutnejšie konzistencia produktu môže byť možno vhodná pre suchú pleť, no posúdiť to neviem. Ja som produkt používala na pleti zmiešanej a pre tento typ pleti poznám viacero lepších a hlavne lacnejších peelingov.


Liquid facial soap mild Clinique je podľa popisu tekutým mydlom, ktoré má odstraňovať nečistoty, kožný maz a má ešte i osviežovať. Toto všetko má dokázať bez podráždenia pleti. Plné 200 ml pumpičkové balenie sa predáva za približne 17 €. Pomer cena, množstvo a kvalita sú v tomto prípade akceptovateľné. Akurát názov mydlo na mňa pôsobí dosť zmätočne. Ja osobne by som ho skôr nazvala čistiacim gélom na tvár. Produkt som používala po odlíčení na dočistenie pleti. Ak by ste mali pokus týmto výrobkom pleť aj odličovať, tak to bude zrejme dosť márne. Minimálne mne sa to nepodarilo. Nie je to však chyba výrobku, lebo už i podľa popisu je zrejme, že má pleť čistiť a nie odličovať. Čistiaci gél má číru priehľadnú konzistenciu a je bez vône. Pleť nedráždi a nevysušuje pričom však z pleti odstráni nečistoty. V tomto prípade budem uvažovať i o kúpe plného balenia.


Rinse-off foaming cleanser Clinique je čistiaciou krémovou penou, ktorá má jemne, rýchlo a efektívne odstrániť z pleti všetky nečistoty a zvyšky make-upu. Plné 150 ml balenie sa dá kúpiť približne za 17 €. Ako produktu obstál? Po zmiešaní s vodou vytvoril poriadne hustú penu, ktorá pripomína pánske peny na holenie. Na túto penu sa naviazal make-up a nečistoty. Potiaľto bol efekt akceptovateľný. Problém nastal, ak som chcela produkt z tváre opláchnúť. Proste to nešlo. Musela som ho dávať dole pomocou látkových odličovacích tampónov a následne ešte pleť dočistiť mydlom alebo odličovacím gélom. Plné balenie si teda určite nekúpim. Vyhovovať by však mohol niekomu, kto preferuje čistenie pomocou odličovacích uteráčikov.


Máte skúsenosť s niektorým z recenzovaných produktov?

Podobné články na blogu:

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky