Kozmetické nákupy | marec

Opäť sa stretávame pri článku o novej kozmetike, ktorá pribudla na mojej kozmetickej poličke. Pre tentokrát však úplne absentujú osvedčené kúsky, ktorými by som nahradila spotrebovanú kozmetiku. V marci som mala náladu experimentovať a tak som pri nákupe siahala po nevyskúšaných, neznámych produktoch. Na blogu tak časom opäť pribudnú nové recenzie. Sama dúfam, že budú prevažovať tie pozitívne.
KOZMETICKÉ NOVINKY


Po trojročnej prestávke som sa opäť vrátila ku kvalitnej prírodnej kozmetike od Karla Hádka. Tie obaly sú síce stále ohavné, no kozmetika je kvalitná, takže sa cez to prenesiem. Pri objednávke som zvolila klinčekové tonikum a borievkovú pleťovú vodu. Ak niekto nevie, aký je medzi nimi rozdiel, tak toniká obsahujú alkohol a pleťové vody sú všeobecne bez obsahu alkoholu alebo denaturovaného alkoholu. Okrem toho som nakúpila ešte levanduľové sérum a balzam Lupisan proti seboroickej dermatitíde. Na vyskúšanie som pridala vzorku ústneho oleja. Zatiaľ som ešte nič neskúšala, no po spotrebovaní kozmetiky, ktorú mám aktuálne rozpoužívanú sa do toho pustím.


Ďalšie produkty sú z drogérie DM. Kamenné drogérie som už niekoľko rokov ignorovala a kozmetiku nakupovala prevažne v e-shopoch. Dôvodom bola absencia prírodnej kozmetiky a zameranie drogérií najmä na produkty firmy - Made by Sauron. Ak som už dačo v DM kupovala, tak moja návšteva sa obmedzila na cielený nákup vopred zvoleného osvedčeného produktu netrvala spravidla dlhšie ako päť minút. Teraz som však bola príjemné prekvapená, ako DM rozšírila svoj sortiment o prírodnú kozmetiku od regionálnych výrobcov. Super. Môj nákup bol však teraz paradoxne čisto neprírodný. Tónovací balzam v odtieni nude od značky Labello ma zaujal v youtube recenziách. S odtieňom som spokojná, je primerane výrazný, vydrží na perách približne hodinu a dokonca produkt i mierne hydratuje. Ak hľadáte dobré tónovacie balzamy, pokojne po Labelle siahnite. Na základe pozitívnych recenzií som chcela vyskúšať i long lasting make-up od Dermacol v odtieni č. 1. Pri aplikácií ma však dosť ruší výrazná parfumacia a žiaľ v zložení sa nachádza i niekoľko parabénov. To som sa dozvedela až doma, nakoľko ak chcete vidieť INCI musíte odlepiť zadný obal. To asi v predajni bude robiť len málokto. Okrem toho je make-up stredne krycí s výdržou 5 - 6 hodín. Nie je teda úplne zlý, no vzhľadom na uvedené negatíva to tiež nebola práve najlepšia kúpa. Po spotrebovaní osvedčeného Sudocremu som chcela vyskúšať nejakú novú zinkovú mastičku. Tú od Alverde som nenašla. Neviem či ju vôbec ešte vyrábajú, tak som zobrala tento malý Babylove. Rozotiera sa ťažšie ako Sudocrem, takže zrejme po väčšom balení siahať nebudem. No a hubky Calypso som zobrala na odstraňovanie pleťových masiek. Zatiaľ vyzerajú dobre.


Adventný kalendár Decleor som vám síce ukazovala už v decembrových nákupoch, no keďže som ho otvárala až v marci, obsah vidíte teraz. Niektoré produkty sú čisto prírodné, niektoré sú takým mixom prírody a chémie avšak bez škodlivých látok, no niekde som videla i parabény. Zatiaľ som začala používať len očný krém, ktorý je super, no ak pracne sledujete zloženie kozmetiky, pred nákupom určite googlite zloženie daného produktu, pretože spoľahnúť sa, že všetky kusy sú čisto prírodné sa teda pri Decleore nedá.

To je za mesiac marec všetko. Ja sa teším na používanie a vy sa určite môžete tešiť na recenzie noviniek. Prípadne ak máte s niektorým produktom skúsenosť, budem rada, ak vaše postrehy zanecháte v komentároch.

Komentáre

  1. Make-up Dermacol mám strašně ráda. Na suché pleti super sedí a i výdrž za mě parádní.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Popis obalů jako "ohavný" mě rozesmál :D No je to taková "klasika" z devadesátek, co si budem, ale snad se víc zaměřují na kvalitu toho, co je uvnitř :) Jsem zvědavá na recenze!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kosmetiku od Karla Hádka jsme ještě nezkoušela, ale mám ji v podvědomí :-) na obalech mi až tak nesejde, ale je fakt, že také udělají hodně při výběru. Ty hubky na pleť jsou fajn, nestojí mnoho a vydrží hodně dlouho, kupuji si je už několik let :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hádka jsem ještě nezkoušela, ale jednou bych ráda, některé produkty vypadají fajn:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hneď prvá kozmetika ma zaujala, značku vôbec nepoznám, tak sa na ňu musím pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musím povedať, že so žiadnou z tejto kozmetiky som sa ešte nestretla, ale nech sa ti dobre používa, vyzerá super. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky