Spotrebovalo sa v októbri

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa za október nazbieralo dosť.

V októbri som spotrebovala 24 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 12 kusov.



Starostlivosť o ruky a nechty Biotherm sa v plnom 100 ml balení predáva za cca 17 €. Poviem však rovno, že nie je veľmi o čo stáť. Krém je síce príjemný ľahúčky, dobre sa rozotiera a má nevtieravú vôňu. I ten obal by som označila ako vkusný. Hydratačné vlastnosti sú však priemerné. Aspoň spočiatku sa to tak zdá. Ja ruky teda veľmi suché nemám, takže by mi to i stačilo. Tento krém však vytvára efekt, že pol hodinky po nanesení som začínala pociťovať, že potrebujem ďalšiu dávku krému. Akoby tie ruky boli suchšie ako pred nanesením. A to sa mi veru nepáči.
Cena: cca 6,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: podpriemerný
Maska na oči a pery Schaebens sa dá kúpiť napríklad v sieti drogérií Mueller. Aspoň odtiaľ som si ju priniesla ja. Táto nemecká značka mi vôbec nič nehovorí. No hľadala som masku na očné okolie a toto bola jediná, ktorá neobsahovala parabény. Ide v podstate o poriadne hutný krém s jojobovým olejom, Q10 a pantenolom, ktorý sa nanáša pod oči a do okolia pier. Po pár minútach ho môžete buď rozmasírovať alebo zotrieť. Hydratáciu by som označila ako priemernú. Vôňu ako slabučkú. Ešte mám i ďalšie balenie, no zatiaľ ma produkt nezaujal tak, aby som ľutovala, že sa v našich končinách nedá kúpiť.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: priemerná
Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný
Odličovacie tampóny Terra Naturi sa objavili na blogu vďaka svojej výnimočnosti. Tento typ produktov zvyčajne medzi spotrebované produkty neumiestňujem. Tieto sú však také príjemné, že ak budete v Muellerovi, určite po nich siahnite. A to som ich kúpila len preto, že mi došli zásoby, ktoré som si so sebou zobrala na dovolenku.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborné

Eau de parfum Aromatics in black Clinique  v tomto praktickom kabelkovom balení pochádza z adventného kalednára Clinique. Hlavu tvorí bergamon, ružový graperfruit a slivka. Srdce je tvorené jazmínom a neroli. Základ tvorí tonka, vetiver a myrha. Vôňa je výrazná, pomerne trvácna. Jej objav v adventom kalendári mi urobil radosť. Uvažujem i o plnom balení.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: dobrá
Eau de toilette natural spray Jil Sander Sun sa už niekoľkokrát na blogu objavila. Je to príjemná sladká letná vôňa. Hlavu tvorí citrón, pomarančový kvet, bergamon. Srdce kosatec, ylang-ylang, karafiát, ruže, konvalinka a základ vanilka, tonka, céder, benzoin. Určite sa zaradil k mojím obľubeným vôňam. Cena je tiež viac ako prijateľná.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Telový peeling s pomarančom a mätou Joik bol pomerne konzistentný. Výrobca vybral správny pomer peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek, takže produkt pri naberaní nepadal z rúk a neroztekal sa, ako sa to niekedy stáva. Zrniečka cukru sú pomerne hrubé, čo ho predurčuje najmä na časti tela s hrubšou pokožkou - chodidlá, lakte, časti tela postihnuté alebo ohrozené celulitídou. V tomto priestore bol peeling skvelý. V ostatných častiach tela som ho používala už opatrnejšie a veľmi som na pokožku nepritláčala. Pokožka po peelingu bola vyhladenejšia a hydratovaná. Prírodné oleje sa postarali o to, že už nebolo potrebné používať telové oleje a masla. Pri tomto type produktov veľa spotrebiteľov vyberá najmä podľa vône. Vrátane mňa. Nuž a tu musím napísať, že by som uvítala výraznejšiu vôňu. Kombinácia mäty a pomarančovníka je síce pekná, no slabá. Pri používaní ju veľmi necítiť a už vôbec neprechádza na pokožku. Možno však naopak niekto túto vlastnosť uvíta.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné
Rozjasňujúca pleťová maska Joik má podobu prášku, ktorý treba pred aplikáciou zmiešať s vodou. Mne sa osvedčil pomer tri čajové lyžičky prášku s dvomi čajovými lyžičkami vody. Samozrejme vy si môžete nájsť svoje pomery, no ja preferujem hrubšiu a tuhšiu vrstvu masky. Maska by mala na pleti pôsobiť približne 15 až 20 minút. Po pár minútach od nanesenia na pleti zaschne a stvrdne, no pleť nejako výraznejšie nedráždi, neťahá a ani nevysušuje. Masku dávam dole navhlčenou hubkou a posledné zvyšky dočistím pleťovým gélom. Z pleti sa odstraňuje dobre a ani umývadlo nie je po jej použití extrémne špinavé, ako to pri niektorých maskách zvykne bývať. Maska Joik počas svojho pôsobenia z pleti vytiahne väčšinu nečistôt, prečistí upchaté póry a mierne pleť rozjasní. Napriek názvu rozjasňujúca prevažuje skôr čistiaci efekt. Po použití masky je odstránených zhruba 80 % upchatých pórov. Pozorovať síce i nejaké to rozjasnenie, no nie je to žiaden wau efekt. Vôbec mi to však neprekáža, pretože pleť je pri pravidelnom používaní masky v dobrom stave. Masku som si obľúbila a môžem ju odporučiť majiteľkám mastnej a zmiešanej pleti ako mám ja. Určite bude dobrá i na pleť normálnu. Pri suchej pleti by však asi bolo lepšie siahnuť po maskách krémových.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 

Hydratačný telový olej s pomarančom a mätou je tvorený zmesou mandľového, jojobového a slnečnicového oleja, ktoré sú doplnené olejmi esenciálnymi. Základ je veľmi dobre zostavený a bude vyhovovať asi každému typu pokožky. Olej je ľahký, dobre sa rozotiera, dobre vsakujú. Pleť nezostáva umastená. Zvláštnosťou je však vôňa. Čítala som viaceré recenzie, kde vôňu hodnotia veľmi pozitívne. S mojou pokožkou však nereaguje práve najlepšie. Pri samotnom nanášaní to problém nie je. Vôňa je slabá, s jemnou dominanciou mäty. Krátko po nanesení sa však na pokožke rozvinie do mne nie práve najkrajšie arómy. Vône sú teda čisto individuálna vec a na každej pokožke reagujú inak.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý
Telové mlieko so zeleným čajom a uhorkou prekvapilo stredne hustou no zároveň našľahanou konzistenciou. Vôňa bola veľmi jemná, čistá, takmer až nijaká. Určite bude vyhovovať všetkým, ktorým vadia prevoňané kozmetické produkty. Dobre sa rozotieralo, rýchlo vsakovalo a poskytovalo výbornú hydratáciu. Kľudne by som po ňom siahla i v plnom balení a vôbec by mi nevadila ani cena 13 € za 150 ml, no žiaľ zatiaľ som ho našla len na estónskej stránke značky Joik. Som však optimista a verím, že časom sa dostane i do Čiech.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších


Intergalactica bath bomb Lush je veľká bomba do kúpeľa, ktorá výdrží šumieť približne nejakých tých desať minúť. Veľmi silno púdrovo vonia. Ide o takú tú typickú Lush vôňu, ktorú ucítite po vstupe do obchodíka danej značky. Vodu vo vani zafarbí do výraznej jedovatomodrej farby. Našťastie táto farba nezostáva na pokožke a ani nefarbí vaňu. Vo vani však po vypustení zostane množstvo úlomkov, kamienkov, piesku alebo neviem čo to vlastne je, ktoré sa nedokázali rozpustiť. Za hlavný problém však považujem to, že dosť dráždi pokožku. Ja osobne s pokožkou tela problém nemám. Telové mlieka by som ani nemusela používať. Tuna som však už počas kúpeľa cítila mierne svrbenie pokožky a po kúpeli som bola totálne celá vysušená. To sa mi veru nestáva. Ani si nechcem predstaviť, čo by to teda spravilo s pokožkou suchou alebo citlivou. Tento produkt teda znovu nekúpim.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Uhlíkové mydlo na problematickú pleť - Čierna ovca od značky Mylo je zabalené v papierovom recyklovateľnom obale. Z tohto by si mali brať príklad i iní výrobcovia. Tu krásne vidieť, že mydlo sa dá zabaliť hygienicky a zároveň bez zbytočných plastových obalov. Mydlá s čiernym uhlím zvyknú mať problém so štruktúrou. Stretla som sa s mydlo, kde bola vrstva uhlia usedená na spodu a stretla som sa i s mydlo, kde čiastočky uhlia boli rozptýlene v celom produkte. V oboch prípadoch však nepríjemne dreli pokožku. Značka Mylo si však s týmto problémom poradila dokonale a žiadne drsné čiastočky uhlia nie je cítiť. Predpokladám, že museli použiť uhlie rozomleté na veľmi malé jemné čiastočky. Vďaka tejto vlastnosti ho zaraďujem k najlepším mydlám, aké som kedy používala. Samozrejmosťou je, že mydlo pri používaní vytvára bohatú sivastú penu, nefarbí umývadlo, nevysušuje tvár, dôkladne čistí pleť a vonia jemne čajovníkovým olejom. Myslím, že už ani nemám potrebu skúšať iné značky.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Vitamín C suspension 23 % + HA Spheres 2 % The Ordinary je balený v plastovej tube a prvé čo ma prekvapilo hneď po otvorení bol nechutný plastovo-gumový smrad, ktorý nevyprchal ani počas používania. Poviem rovno, že ak by som si taký produkt kúpila v drogérií, rovno ho vyhodím. Tu však šlo o The Ordinary, tak som sa pustila do skúšania. Pri rozotieraní bolo pod prstami cítiť jemné guľôčky. Podľa popisu to má byť práve ten vitamín C. Produkt bol dosť mastný a mala som pocit, že pleť sa pod ním dusí a nemôže dýchať. Pripomínal mi produkty s obsahom silikónu a bambuckého masla. Ani jedna z týchto zložiek sa však v emulzií nevyskytuje. V niektorých recenziách tento efekt pripisujú squalenu. Ja som čistý squalene ešte neskúšala no a po týchto prirovnaniach teda už asi ani nechcem. Dosť ma sklamalo, že produkt spôsobil na mojej pleti upchávanie pórov a následnú tvorbu akné. Zrejme za to môžu zložky coconut alkanes a ethylhexyl palmitate, ktoré nie sú vhodné na mastnú pleť. Nuž ja mám pleť zmiešanú a veľmi mi to teda nepomohlo. Napriek tomu som však v používaní vytrvalo pokračovala. Chcela som vidieť ten výsledný efekt a síce zjednotenú a rozjasnenú pleť. Žiaden takýto efekt sa však nekonal a po tom, ako som hrdinsky spotrebovala trištvrte balenia, čakanie na zázrak vzdávam.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci


Beauty Flash Balm Clarins som si obľúbila najmä preto, že neobsahuje silikóny a napriek tomu sa dá použiť ako podkladová báza pod make-up. Navyše má skvelú vôňu a konzistenciu. Rýchlo vsakuje, dobre si rozumie s make-upom a predlužuje výdrž líčenia. Ideálny na použitie pred náročným dňom v práci. Čo sa týka sľubovaného rozjasnenia, to som žiaľ nepozorovala. Tvár však pôsobila oddýchnutejšie.
Cena: cca 11 € (za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: výborný


Odličovač očného make-upu Alverde mal stredne hutnú konzistenciu a typickú Alverde vôňu, ktorú ja osobne mám rada. Veľa som od neho nečakala, no príjemné ma prekvapil. Očné tiene odličoval bez problémov a pri maskare to bolo individuálne. S riasenkami Rimmel a Clinique problém nemal. No s riasenkou Avril si nerozumel. Zvláštne, že nefungoval práve na prírodnú značku dekoratívky. Ak som niekedy cestovala na predĺžený víkend, odličovala som s ním i tvár.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný

Ružová voda Hanus je určená pre všetky typy pleti. Antibaktériálne účinky ju predurčujú na upokojovanie zápalov pri akné a tonizovanie pleti. Používala som ju ako podklad pod pleťové oleje. Odkedy používam pod pleťový olej kvetový hydrolát a nie obyčajnú vodu, pozorujem, že účinok oleja sa znásobuje a pleť je v lepšom stave. Takmer žiadne zápaly či začervenania. Vôňa je veľmi príjemná a prípravok používam rada. Kvalitatívne nevidím rozdiel medzi touto značkou a inými ružovými vodami, ktoré som vyskúšala. Cenovou je však rozhodne najvýhodnejšia, takže po nej siahnem aj v budúcnosti. Akurát škoda nepraktického obalu, ktorý je kvôli širokému hrdli prakticky nepoužiteľný. Vodu som musela preliať do rozprašovača, ktorý mi zostal z ružovej vody Dulcia.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Deodorant s prírodným minerálom, citrónom a muškátom Joik obsahuje kamenec, takže okrem funkcie deodorantu účinkuje i ako prírodný antiperspirant.  Vôňa je korenistá, pričom v pozadí sa objavuje vôňa citrónovníkového oleja. Po aplikácií prípravok veľmi rýchlo vsakuje a nemusím čakať na schnutie. Hneď sa obliekam. A aký je účinok. Skvelý. Potím sa o niečo menej, čo bude zrejme spôsobené kamencom, no neoznačila by som to tak, že počas celého dňa je podpazušie suché. To mimochodom nedosiahne asi ani klasický chemický antiperspirant z drogérie. Pot však absolútne necítiť, čiže deodoračný účinok je stopercentný. Každý sme samozrejme iný, no na mňa toto zloženie zafungovalo. Pot necítiť dokonca ani po cvičení, čo nebýva samozrejmosťou. Ja som si ho obľúbila a zaradil sa k mojím obľúbeným prípravkom proti poteniu.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: výborný

Deodorant Pure & Natural Nivea som si kupovala kvôli tomu, že neobsahuje hliník. Vôňa je veľmi pekná jasmínová, ale dosť výrazná. Ak som použila tento deodorant, už som sa bála do toho použiť ešte aj nejakú "voňavku". Potila som sa bežne a pach potu cítiť nebolo. Oblečenie som však vždy po jednom použití musela dať do prania, práve kvôli prenikavej vôni, ktorá zostávala na oblečení a nedala sa vyvetrať. Nakoniec som ho presunula do tašky na cvičenie a používala vo fitku. Na tento účel je fajn a kupujem si ho pravidelne.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél figy - ibištek Naturaline je vegánským prírodným sprchovým gélom švajčiarskej siete Coop. Vôňa je sladká, figová. Konzistencia riedka. Pení slabo. Pokožku nevysušuje. Bol fajn, no zase nie tak výborný, aby mi bolo ľúto, že sa na Slovensku nedá zohnať.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Pep-start hydratačný krém Clinique mal zvláštnu, no paradoxne príjemnú konzistenciu našľahanej vazelíny. Pleť vyhladzoval a dobre si rozumel s make-upom. Nezhoršoval stav pleti, no zároveň ani nebol nejak extra výnimočný. Sľubované zmatnenie som nepozorovala a hydratácia bola iba priemerná. Za plnú sumu 27 € sa podľa mňa neoplatí.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: dobrý

Smart SPF15 Clinique predstavuje denný krém určený pre suchú a zmiešanú pleť. Pomáha pleť hydražovať a rozjasňovať, pričom tiež opravuje jej poškodenia. Zaujímavý je i obsah ochranného faktora proti UV žiareniu. Plné 50 ml balenie sa predáva za cca 70 €. Ako krém obstál? Je pomerne hutný a ťažšie vsakuje. Už po prvom použití mi upchával póry a tvorilo sa mi z neho nepekné akné. Keď sa neosvedčil na tvári, chcela som ho používať v priestore dekoltu. Výskyt akné sa však objavil i v tejto oblasti. Ak by však niekto predsa len mal chuť ho vyskúšať, tak jedine ak má vyslovene suchú pleť.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Nočná hydratačná maska moisture surge Clinique bola stredne hutná. Hydratovala celkom dobre a pri tomto malom balení som si zhoršenie pleti nevšimla. Či by to tak bolo i pri balení plnom, ťažko povedať. Vzorka ma nezaujala tak, aby som chcela i plné balenie. Ja radšej uprednostním 10 - 15 minútové pôsobenie bežnej hydratačnej masky a na noc používam regeneračné oleje.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: dobrá

Chubby stick moisturizing lip colour balm Clinique v odtieni 06 woppin watermelon ma strašne znervozňoval svojim viečkom, ktoré na balzame absolútne nedržalo. Prenášanie v kabelke tak vôbec neprichádzalo do úvahy. Toto ma totálne odradilo od toho, aby som sa zaujímala o plné balenie. Balzam pery jemne tónoval do cukríkovo-ružovej farby. Obsahoval malé množstvo trblietok. Na perách vydržal len krátko a veľmi nehydratoval. Efektom mi pripomínal ružové Labello.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: dobrý



V septembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 132 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 92 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Beauty Flash Balm jsem milovala právě kvůli rozjasnění, to u mě fungovalo na 100%.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky