Ako má vyzerať korálový rúž?

V niektorom zo ženským časopisov som čítala, že korálový rúž pristane každej žene. Zaujímavá informácia, lebo doma som žiaden korálový rúž nemala. Predstaviť si korálovú farbu tiež pre mňa nebolo jednoduché. Z dokumentárnych filmoch mi v pamäti utkveli iba pestrofarebné rybičky žijúce v korálových útesoch, ale samotný korál ani trochu. No veď čo, keď má podľa časopisu pristať každému farebnému typu, tak to pri objednávke risknem a rovno som siahla po rúži trochu vyššej cenovej kategórie. Ako to nakoniec dopadlo?


Pri objednávke na naureus.sk som vybrala rúž s anti-aging účinkom, ktorý má byť podľa popisu bohatý na rastlinné oleje a vosky, ktoré majú pery vyživovať. Išlo o nemeckú značku prírodnej kozmetiky Logona a rúž s označením lipstick 11 - sunny coral.

logona: lipstick 11
INCI:
Popis:
ricinus communis seed oil
ricínový olej
starostlivosť o pery
lanolin
tuk z ovčej vlny
premasťuje pery
brassica campestris oil copolymer
kopolymér repkového oleja
chráni pery
euphorbia cerifera wax
vosk z rastliny euphorbia
zvyšuje viskozitu
cera alba
včelí vosk
zahusťuje, chráni pred vonkajšími vplyvmi
rhus vernicifla peel wax
vosk zo sumachovca
zahusťuje, chráni pred vonkajšími vplyvmi
copernica cerifera wax
karnaubský vosk
zahusťovadlo
prunus amygdalus dulcis oil
mandľový olej
obsahuje výživné látky
caprylic/capric triglyceride
kaprylové činidlo
starostlivosť o pokožku, premasťuje
isoamyl laurate
ester mastnej kyseliny
starostlivosť o pery
simmondsia chinensis seed oil
jojobový olej
starostlivosť o pery
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
helianthus annuss seed oil
olej zo slnečnicových semienok
olej, starostlivosť o pery
oxycoccus palustris seed oil
olej z kľukvy močiarnej
starostlivosť o pery
pyrus malus seed extrac
výťažok zo semien jablka
anti-aging účinok
alaria esculenta extract
extrakt z riasy
kondicionér
ouartz powder
kremeň
obrusujúci účinok
amethys powder
ametyst
obrusujúci účinok
amber powder
skamenelá živica
deodorant
maltodextrin
sladový cukor
nosič účinných látok
aroma

vonné zložky
limonene

vonná zložka
linalool

vonná zložka
titanium dioxid

biele farbivo, minerálny UV filter
+/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 75470

farbivá



Rúže od Logony sa predávajú za necelých 13 €, takže to by už človek očakával väčšiu kvalitu ako napríklad u rúžov za 3 € od Alverde. Napriek tomu však majú jednu zásadnú vlastnosť s Alverde spoločnú. Ale postupne sa k tomu dostaneme. Zloženie je veľmi pekné, plné prírodných olejov a voskov. Vďaka tomu rúž krásne hydratuje. Ide o najviac hydratačný rúž, aký som kedy mala. Pokojne môže konkurovať tým najlepším hydratačným balzamom na pery a ak by Logona predávala niečo s podobným zložením, no bez farbív, ako balzam na pery, určite by som si to kúpila. Nanáša sa dobre. Jemne prechádza do okolia pier. Je to naozaj len jemne a použitie kontúrovacie ceruzky by to podľa mňa vyriešilo. Ja však ceruzku s podobným odtieňom nemám, tak som to riešila zotretím do papierovej vreckovky. Farba je rozhodne zvláštna. Podľa mňa sa nepodobá zobrazeniu v e-shope, no viem, že to môže veľmi závisieť od rozlíšenia a nastavenia konkrétneho monitora. Čo ma však zaráža, tak farba rúžu sa nepodobá ani farebnej nálepke priamo na obale rúžu. Tá je skôr podobná korálovej verzií od Estée Lauder, ktorú môžete vidieť na fotografií. Naschvál som pridala fotografiu dvoch korálových rúžov a sami vidíte, že ide o úplne odlišné odtiene. Tvrdiť teda, že korálová farba pristane každému je preto číry blud. Veď tých korálových odtieňov je určite mnoho. A aký je korál od Logony? Ja by som ho zaradila k stredne výrazným rúžom. Na perách ho vidieť, no nie je zároveň taký výrazný, že každý, s kým sa budete rozprávať vám bude pozerať na pery. Podtón je teplý, vhodný na jeseň. Ja osobne by som ho skôr ako korál priradila ku červenohnedným odtieňom rúžov. Mne osobne teplé podtóny veľmi nepristanú a preto ho nosím veľmi máličko. Viac menej sa mi hodí iba počas jesene, keď do šatníka zaradím hnedé jesenné farby. To však nie je jediný dôvod, prečo ho použijem iba zriedka. Vadí mi krátka výdrž. Viac ako hodinu totiž rozhodne nedá. A to je na rúž za 13 € žalostne málo. Takú výdrž majú napríklad i rúže od Alverde, ktoré sú dostupnejšie a stoja menej. Osobne však nepoužívam ani tie. Nanášanie a používanie rúžu má baví, no robiť si každú hodinu v prestávku v práci a obnovovať rúž je podľa mňa divné a nepraktické. Ja chcem od rúž aspoň tú trojhodinovú výdrž.


plusy:
  • zloženie
  • hydratácia
  • prírodná kozmetika
mínusy:
  • cena
  • dostupnosť
  • príliš krátka výdrž
  • odtieň rúžu nezodpovedá farbe na obale
Celkové hodnotenie: priemerný

Čo myslíte, existuje farba rúžu, ktorá by mohla pristať každému?

Komentáre

  1. Mne tá farba pripadá ako skôr oranžová, nie koralová. Inak si myslím, že taký univerzálny odtieň, aby sa hodil každému neexistuje. Možno klasická červená, ale aj tak treba nájsť tu "svoju"...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež by som v nej videla oranžové podtóny. Je dosť zvláštna.

      Odstrániť
  2. Pokud rtěnka nevydrží ani dvě hodiny, je pro mě zbytečná. A pokud ani tu hodinu ne, tak.. k čemu.. je... na fotku?

    Na obrázku vypadá docela pěkně, ale pak na tý ruce je.. dost jiná, no. :D

    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tá farba koral fakt nepripomína. A no v ženských časopisoch sa toho popíše to už poznáme. Nejaký červený rúž by mala vlastniť každá žena, no koralová to byť nemusí. Mne by taká farba tiež nesedela, som skôr studený typ pleti a potrebujem iné farby.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cervenu nemam vobec a ani som nikdy nemala. No mohla by som to skusit. Len asi zacnem skusat pri lacnejsich znackach, kym odhadnem spravny odtien cervenej.

      Odstrániť
  4. S objednáváním rtěnek z e-shopu nebo z katalogu je vždycky potíž. Vždycky když jsem si nějakou objednala třeba z Avonu, přišla mi nějaká nepoužitelná hrůza, kterou nevyužil ani nikdo jiný z rodiny. Z e-shopu jsem se zatím ještě tolik nesekla. Popravdě mě ani nebaví stát u regálu v drogerii a zkoušet si tam odstíny :-) je to prostě boj...
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa vacsinou podari vybrat dobru farbu, len zase malokedy mi vyhovuje vydrz.

      Odstrániť
  5. Naozaj to ma od koralovej daleko, ale to aj ten estee lauder :D To inak fakt nastve, za tu cenu by som tiez ocakavala vacsiu vydrz. Ale inak od Alverde mam jeden ruz v striebornej tubke a ten vydrzi celkom dobre aj pitie aj jedenie. Ale najviac co sa tyka farby a vydrze som spokojna so 100% pure semi matte lipstick.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uz zacinam aj rozmyslat, ci vyrobca nepoplietol nalepky na obale, ale vzhladom na nizku vydrz to je i tak jedno. Po dalsom kusku by som uz nesiahla. Mozno by som mohla dat teda sancu Alverde ruzom. Ak by aj dlho nevydrzali, nie su drahe.

      Odstrániť
    2. Neviem ako je to teraz po novom, odkedy je ten novy dekorativny stojan, ale vela som citala aj mne samej sa potvrdilo, ze v zelenej tubke co boli ruze Alverde tak nebrat, slaba vydrz aj pigment a strieborne su ok. A tiez mozem odporuct, co su teraz tie ruze v ceruzke takej hrubsej. Nejake tri odtiene maju. Tie maju pekne syte farby aj som citala, ze dobre drzia na perach. Ja som testovala len na predajni na ruke, ale tiez nad nimi uvazujem, nakolko su za dobru cenu

      Odstrániť
  6. Zloženie vyzerá super, avšak odtieň od Esteé sa mi páči oveľa viac ✿

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Farebne sa i mne viac paci Estee, no i ta ma svoje muchy. Dost sa rozmazava a prechazda do okolia pier.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky