Keď niečo veľmi chcete aj bez vyskúšania

Na výrobky značky ZAO som sa v e-shope Babičkina záhrada pozerala pomerne dlho. Výrobky sú prírodné, majú pekné obaly s možnosťou dopĺňania produktu, kozmetika má certifikát prírodnej kozmetiky. Len ceny sú vyššie. Váhala som dlho - predlho, no nakoniec som sa rozhodla vyskúšať hodvábny minerálny make-up. Žiaľ nemala som možnosť vyskúšať odtieň a recenzií na internete bolo žalostne málo. Vyberte si z 12 odtieňov bez možnosti vyskúšania. Vylúčila som bezfarebnú verziu a rozhodovala som sa medzi dvomi najsvetlejšími. Na youtube narazila na video, kde slečna opisovala dva najsvetlejšie odtiene. Verzie 501 clear beige a 502 pinkish beige opisovala ako svetle, s tým že 501 má podtón do žltá a 502 má odtieň do ružová. Objednala som teda 502 pinkish beige. 


Začnem tým, že odtieň som absolútne netrafila. Na mňa, ktorá kupuje make-upy v odtieny ivory a porcelain je príliš tmavý. V zime a na jar som ho nemohla používať vôbec. Jeho čas prišiel až v lete, no aj to až v druhej polovici, keď som mala tvár už opálenú. Podtón, ktorý mal byť podľa recenzie na youtube ružový je však všetko možné, len tie to. Nepovedala by som, že je neutrálny a ani žltý. Myslím, že je to niečo medzi týmito dvoma podtónmi. Používam ho, no nie je to ono. Podľa mňa trafiť odtieň naslepo bude mať asi každý. Odtiene nie sú značené tradične ako sme navyknutí a je ich príliš veľa. Bez vyskúšania vám neodporúčam riskovať. Ak máte možnosť vyskúšať odtiene v kamennej predajni, tak tam choďte. Babičkina záhrada sídli v Nitre, takže aspoň Nitrančania to môžu mať ľahšie.
Samotný make-up je v peknom bambusovom obale, do ktorého sa dá po minutí vložiť náhradná náplň. Balenie s bambusový obalom sa predáva za cca 25,50 € a náhradnú náplň kúpite za  cca 16 €. Cena je podľa mňa dosť vysoká v oboch prípadoch. Ja osobne som ochotná toľko za minerálny púder zaplatiť. Kvalitou a vlastnosťami sa však musí blížiť k ideálu. A ZAO ma o tom nepresvedčilo. Všimnite si napríklad tie vyčnievajúce nitôčky na látkovom obale. To už naozaj mohli vo výrobe opracovať lepšie. Látkový obal slúži na prenášanie make-upu, lebo viečko bambusového obalu prichytávajú iba dva magnety. Časom sa však látka zašpiní a make-up sa i tak vytrasie. Toto balenie je skôr na použitie doma a prenášať ho veľmi neodporúčam. Raz sa mi dokonca stalo, že magnety sa nedobre uchytili a minerálny make-up sa mi vysypal na dlážku.
Krytie make-upu v jednej vrstve je pomerne slabé. Napríklad podobný produkt od Alverde už v prvej vrstve kryl oveľa viac. Našťastie sa produkt však dá vrstviť a vrstvením sa dá dosiahnuť slabšie stredné krytie. Na akné je potrebný korektor, no farebné nedokonalosti či pigmentové fľaky zakryje úplne v pohode. Môže sa používať na make-upi i samostatne. Mne sa pri použití na make-up veľmi neosvedčil. Pôsobilo to na mňa, že už mám toho na tvári príliš. Tak som ho používala iba na tvár na hydratačný krém. Nanášala som ho nasucho hrubým štetcom a vtedy pôsobil veľmi pekne a prirodzene. Tvár bola na dotyk tiež veľmi príjemná a zamatová. Minerálne make-upy sa dajú nanášať aj vlhkým štetcom. Tento spôsob som používala pri Alverde, no tu bol krajší efekt pri nanesení na sucho. Problém však vidím v krátkej výdrži. Do hodiny bola pleť nejaká taká oranžová. Make-up teda oxidoval. Do dvoch až troch hodín boli na tvári už aj miesta, kde minerálny make-up opadal a zmizol. Bola potrebná opätovná aplikácia, no pri nej už zaliezal do pórov. Viem, že som ho používala iba na hydratačný krém a možno s podkladovou bázou, ktorú značka tiež ponúka, by bol efekt lepší. Avšak to by som mohla zohľadňovať pri lacnejšom produkte a nie pri kúsku za 25 €. Tam už vyžadujem lepšiu výdrž a lepší efekt na tvári. Mám zmiešanú až mastnú pleť a použitiu báz sa vyhýbam. Nechcem si ju znovu rozhádzať, keď už ju mám nejaký ten čas pod kontrolou.
Ak ste zvedaví na zloženie, tak produkt obsahuje mica, oryza sativa powder, zea mays starch, silica, zinc stearate, theobroma cacao seed extract, adansonia digitata seed oil, triticum vulgare germ oil, sezamum indicum seed extract, calcum aluminum borosilicate, lauroyl lysine, alpha-glucan oligosaccharide, CI77820, bambusa arundinacea stem powder, caprylic / capryc triglycerdie, aqia, citrus paradisi fruit extract, theobroma cacao extract, alcohol, tocopherol, maltrodextrin, parfum, limonene, linalool. Môže obsahovať: CI77891, CI77491, CI77492, CI77499, CI77947, CI77510, CI77007, CI77288, CI77289, CI77742  Kto sa vyhýba mastencu v kozmetike, tak sa teraz určite potešil. Žiaden talc totiž v zložení nevidíme. Výrobok je tiež VEGAN a spĺňa kritéria certifikátu ECOCERT.

Mne teda výrobok na zmiešanú až mastnú pleť očividne nesadol. Viem však, že ak niekomu padol do oka, ani táto moja negatívna skúsenosť ho neodradí. Aj ja sama by som si ho objednala, hoci by som predtým narazila na negatívnu recenziu. Tie obaly a to zloženie sú skrátka také, že to chcete. Ak sa však rozhodnete pre kúpu, choďte si určite do kamennej predajne vyskúšať odtiene, prípadne zoberte bezfarebnú verziu. A ešte by som odporučila najskôr vyskúšať balenie v náhradnej náplni. Je to lacnejšie a obsah si môžete presypať napríklad do obalu od minerálneho púdru Alverde. Keď som robila objednávku ja, vtedy ešte toto balenie nemali.

plusy:
  • pekný bambusový obal
  • možnosť kúpy náhradnej náplne
  • certifikát prírodnej kozmetiky
mínusy:
  • ťažkosti s výberom odtieňa
  • krátka výdrž
  • slabšie krytie
  • cena

Máte skúsenosť s týmto produktom? Prípadne viete odporučiť podklad bez obsahu silikónov na ktorom by držal o niečo lepšie?

Komentáre

  1. Aj mňa lákajú ZAO produkty, no presne kvôli vysokej cene som si zatiaľ nič nekúpila. S tým odtieňom to je vždy riskantné. Veru neviem, čím by sa ten make-up lepšie držal. Skúšala som takto používať minerálny púder od Alverde a len s krémom bola moja pleť rýchlo mastná a žiaľ aj odtieň záhadne zoxidoval. Aké youtuberky inak sleduješ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sledujem Getthelouk a Tinunate, lebo sa mi paci ich prejav. No kedze maju iny typ pleti, beriem to len ako informacie o novinkach. Taku youtuberku, ktora by mala podobny typ pleti a nevadila by mi prejavom som zatial nenasla. No zase ani nejak intenzivne nehladam. Nie je tolko casu :-) Radsej mam pisane blogy.

      Odstrániť
  2. Tiež som sa na prvý raz netrafila do správneho odtieňu a takisto mi oxiduje do oranžova. Ale potom som riskla o odtieň svetlejší a sedí mi. Mám suchú pleť, na ktorej robí taký porcelánový efekt... takže neľutujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa znovu asi uz bala vyberat odtien. Navyse podla mna by na mojej pleti oxidovala aj svetlejsia varianta. Vyskusala som a to mi uz staci.

      Odstrániť
  3. V biokrasa.sk co je aj oficialny distributor znacky Zao maju vzorky na vyskusanie ako z tekuteho aj z mineralneho make upu. Ja som si u nich kupovala odtien 501 v tom nahradnom baleni a vyhovuje mi aj na cesty je ok. Mam tiez zmiesanu problematicku plet, ale sedi mi vyborne. Skusala som aj mineralny od lily lolo a ten mi vysusal celo. Zao je uplne v pohode, tiez som vahala s kupou kvoli cene ale za to nahradne balenie mi prisla v pohode. Uz ho mam dva mesiace a spotrebovala som ledva stvrtinu a to ho pouzivam takmer kazdy den. Davam si ho bud v kombinacii s korektorom, ale najlepsie sa mi osvedcila kombinacia bb krem od avril, ktory mi zjednoti plet na to korektor na vyrazky a potom zao mineralny makeup. Vydrzi cely den- otestovane aj v extremnych podmienkach :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kolko stoja vzorky a ako su balene? Celkom si to neviem predstavit. Predpokladam, ze budu asi v saciku. Kazdopadne by som potom vybrala asi aspon 5 vzoriek na vyskusanie, lebo s odtienmi to nie je lahke.

      Odstrániť
    2. Vies co nie su uplne lacne, tusim 1.70 alebo 1.90 za kus, ale vydrzia ti na viac krat. Tekuty make up tak na dva krat a tento sypky mne vysiel aj na 5 krat tusim. Aj teraz som si brala, lebo som chcela skusit aj svetlejsi odtien. A balene su v malych plastovych kelimkoch priehladnych s odsrubovatelnym vieckom- su to original zao vzorkove

      Odstrániť
  4. Ja mám problém trafiť odtieň aj v kamennej predajni - pre mňa je to doslova maturita. V konečnom dôsledku ale kozmetiku kupujeme najmä cez net, takže väčšinou "maturujem" pri počítači - aký odtieň kúpiť... ale zatiaľ som sa vždy trafila.=)Inak gramáž toho púdru je aká? 25 eur mi príde trocha moc, rovnako aj v prípade náhradnej náplne. Navyše obal mi príde plytký a malý na to, aby som to nanášala pomocou štetca. Už vidím ako by som to rozsypala všade naokolo.=/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predava sa v mnozstve 15 g. Mne sa tiez zda dost drahy. Ja na nanasenie pouzivam hruby stetec a puder "vyklapam" rovno nanho.

      Odstrániť
  5. Ja ho používam viac ako pol roka, veľmi som spokojná. Odtieň sa naozaj nedá trafiť ani v kamennej predajni, ak nemáte možnosť vykuknúť na denné svetlo, lebo v kamennej predajni som si vybrala 503 ale nakoniec som objednala cez net 504, lebo vonku to pri pohľade na zrkadlo nevyzeralo ani zďaleka tak ako by som chcela.
    Ja mám napríklad taštičku bez "strapčekov! krásne strojovo začistený okraj, hm. a to ho často prenášam v tej taštičke. Mám normálnu pleť, no kým si zvykla na makup vysúšalo mi ju, asi tak dva týždne, nanášam iba na denný krém.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky