Novembrové | prázdne obaly

Príjemný advent milí čitatelia. Ak ste sa vrátili vymrznutí z vianočných trhov, možno vám môj dnešný článok o spotrebovanej kozmetike príde vhod. Znovu sa nazbieralo dosť kúskov. Šálka kávy alebo čaju teda určite čítanie spríjemnia.
Celkovo som v novembri minula 20 kúskov, z ktorých 8 spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.



Šampón na každodenné použitie s extraktmi z ovocia a s vitamínmi od značky Cien je fajn kúsok za málo peňazí. Neobsahuje silikóny, vlasy sú lesklé a jemné. Príjemne ovocne vonia. Už používam ďalšie balenie.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél Adidas - shape bol  oranžovej farby a mal príjemnú jemnú pomarančovo-mandarínkovú vôňu. Podľa názvu je určený na zlepšenie elasticity pokožky a jej spevnenie. Spevnenie som nepozorovala ale keďže som teraz cvičenie a pohyb dosť zanedbávala, nemožno sa ani čudovať.  Ako sprchový gél však bol určite fajn.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Gél na intímnu hygienu od značky Biopha je v praktickom balení s pumpičkou. Má priehľadnú gélovú konzistenciu, vytvára jemnú penu, vydrží veľmi dlho, robí to čo má a nespôsobuje žiadne problémy. Ide o prírodný a bežne dostupný produkt. Keďže mu nemám čo vytknúť, používam ho už v ďalšom balení.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Telové mlieko Biotherm je rozhodne niečo čo musia mať fanúšikovia citrusových vôni. Tak skvelú citrusovú vôňu ešte nemal žiaden výrobok, ktorý som skúšala. Škoda, že značka nevyrába toaletné vody s touto vôňou. Človek má hneď chuť na ovocný tanier z pomarančov a grafefruitov. Samotné telové mlieko je bielej farby a pomerne riedkej konzistencie. Konzistencia a obsah silikónov spôsobujú, že mlieko sa výborne rozotiera a takmer okamžite vsakuje. S hydratáciou moja normálna pokožka nemala tiež žiadne výhrady, ale ja osobne som toto telové mlieko používala skôr kvôli vôni ako aromaterapiu.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Vodeodolný krém na ruky a nechty Biotherm mal naopak úplne nevýraznú a slabučkú vôňu.  Ide o ideálny krém do kancelárie. Vsakuje rýchlo, nezanecháva mastné ruky, je vodeodolný, má filter pred UV žiarením. Ruky sú hydratované. Vcelku zaujímavý kúsok, ktorému až na obsah množstva vonných látok nie je čo vytknúť. Vzhľadom na cenu však do plného balenia nepôjdem. Jednak nie som na krémy na ruky až tak zaťažená a tento produkt bude pre mňa zaujímavý skôr o niekoľko rokov, keď budem posudzovať jeho účinok na vyhladenie liniek a eliminovanie tmavých škvŕn.
Cena: cca 2,60 €
Celkové hodnotenie: výborný 

Fresh foam hydra-toning cleanser Biotherm je jemný čistiaci krém pre normálnu a zmiešanú pleť. Hoci ma výrobok v názve foam - pena, ide o hustý svetlozelený krém, ktorý na seba na tvári naviaže make-up a nečistoty. Pení len veľmi slabo a na tvári je pomerne hustý. Parfumacia je jemná, nerušivá. Oplachuje sa dobre a tvári zostáva svieži mentolový pocit. Schopnosť odlíčiť je priemerná. Rovnako ako u väčšiny odličovacích prostriedkoch aj tu zostávajú na tvári zvyšky make-upu a odličovacieho prípravku, ktorý treba dočistiť ďalším prostriedkom. Tento výrobok bol na mňa príliš hutný. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Micelárna voda Biotherm bola priehľadná. Pri používaní nebolo cítiť parfumáciu, ale keď som dala nos k fľaštičke cítila som arómu akú mala okena. Problémom je, že veľmi štípe v očiach. Ja všeobecne nezvyknem s týmto mávať problém a na odličovanie očí mi vyhovujú aj prípravky, ktorým viaceré blogerky vyčítajú práve dráždenie očí. Citlivým očiam preto určite neodporúčam túto micelárku ani len skúšať. Pleť odličuje dobre a po odličení ju z pleti ešte oplachujem, čím sa vyhnem lepkavému pocitu na pleti. Vzhľadom na štípanie v očiach o plnom balení ani nerozmýšľam.
Cena: cca 3,80 €
Celkové hodnotenie: priemerný



Alverde deo rozprašovač s limetkovou silicou a extraktom so šalvie je v sklenenom obale s rozprašovačom. Vôňa je príjemná cédrová. Ani príliš silná a ani príliš slabá. V lete som ho používala na osvieženie po príchode z práce. Samostatné použitie som ani neriskovala. Bolo mi jasné, že celý pracovný deň by nedal. Počas víkendov keď som použila iba tento prípravok bolo potrebné aplikáciu každé dve hodiny opakovať. Teraz počas chladnejšieho počasia ho používam aj do práce. V kombinácií ak predošlý deň použijem antiperspirant a dám si voľné oblečenie tak je použiteľný. V podstate ho odporúčam, ak ho chcete iba na osvieženie, prípadne kombinované použitie.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Oličovacie obrúsky Bourjois boli jemné, s nerušivou parfumáciou. Nosila som ich v kabelke a používala na expresné odlíčenie očí, ak ma v priebehu dňa začali páliť, prípadne na odlíčenie pier, pred opätovnou aplikáciou rúžu alebo lesku. Na takéto pohotovostné použitie sú fajn. Pri večernom odlíčení make-upu preferujem skôr odličovacie gély.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobré

Argánový očný krém od značky Mineral Beauty System je stredne ľahký krém, ktorý dobre vsakuje. Vôňa je slabšia, príjemná. Oči nedráždi. Cena je vzhľadom na množstvo tiež dobrá. Okrem prírodných látok však obsahuje aj silikón a parabény. Je teda na každom, aby zvážil či berie ohľad iba na účinok, alebo aj na zloženie. Ja som ho síce dopoužívala, ale ďalšie balenie rozhodne kupovať nebudem. Dnes je taký široký výber kozmetiky, že nájsť niečo bez kombinácie štyroch parabénov a ďalšej rizikovej látky určite nie je problém.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: dobrý
Očný gél s aloe vera SO´Bio etic ma veľmi ľahkú konzistenciu, ktorá rýchlo vsakuje. Vôňu takmer necítiť. Gél na oči pôsobí osviežujúco a mierne sťahuje opuchy. Preto som ho používala najmä ráno. Nedráždil oči. Znášal sa dobre aj s make-upom. Hydratácia bola dobrá, ale wau efekt nemožno očakávať. Očný gél je rozhodne fajn. Účinkom by som ho prirovnala k prírodným krémom od Alverde.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborný


Minerálny púder Alverde - 01 porcelain používam ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Znovu ide o výrobok, ktorý si kupujem opakovane.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Detský nosový balzám Saloos má príjemnú konzistenciu, dobre sa naberá, rozotiera a aj vsakuje. Regeneračná schopnosť je priemerná. Vôňa je príjemná bylinková. Očakávala som, že vôňa aspoň čiastočne uvoľní upchatý nos. To sa však nekoná. Vzhľadom na krátku dobu trvanlivosti som ho minula ako krém na ruky. Pri použití na ruky som si ho obľúbila oveľa viac ako pri použití na nos.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: priemerný pri použití na nos, výborný pri použití na ruky

Telové suflé woman od značky Soaphoria ma zaujalo svojim názvom. Čo si predstavíte pod názvom suflé? Ja som mala predstavu našľahaného krému s konzistenciou peny, ktorá hneď vsiakne do pokožky. Predstava sa od reality líšila poriadne. Telové suflé je vlastne prírodné telové maslo zložené z kakaového masla, bambuckého masla, kokosového oleja, olivového oleja a arómy. Kakaové maslo spôsobuje, že konzistencia výrobku je pomerne tvrdá a pri naberaní treba vynaložiť trochu sily, aby sa prsty do masla zaborili. Vôňa je príjemná, pomerne slabá. Hydratácia je skvelá. Moja normálna pokožka bola hydratovaná aj na druhý deň.
Celkové hodnotenie: dobré

Detský nechtíkový olej Saloos je primárne určený na pokožku bábätiek, no čo je dobré pre bábätka bude dobre aj pre väčšie deti či dospelých. Výrobok je zložený zo sézamového, púpalkového a mandľového oleja plus samozrejme extrakt z nechtíka lekárskeho. Olej je bez parfumácie, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou a dobre hydratuje. Okrem bábätiek sa určite bude hodiť dospelým s citlivou pokožkou.
Celkové hodnotenie: dobrý


Prírodné mydlo Pán Božský od značky MUSK bolo pekným designovým kúskom do kúpeľne. Príjemne voňalo korenisto-mätovou vôňou. Skvele mydlilo, umývalo, zanechávalo na rukách príjemný pocit. Absolútne nevysušovalo. Keďže však obsahovalo aktívne uhlie a ďalšie farbivá, ktoré sa pri používaní uvoľňovali, farbilo umývadlo. Oblečenie našťastie nezafarbilo, ale umývať každý deň umývadlo bolo poriadne otravné. V budúcnosti si teda budem vyberať mydlá bez farbív. Ak by som si totiž odmyslela farbenie, samotné mydlo by bolo skvelé.
Cena: cca 4  €
Celkové hodnotenie: priemerné

Dezinfekčný gél na ruky CIEN nesmie chýbať. V podstate ho kupujem do zásoby, keďže nepatrí do stáleho sortimentu. Má praktické balenie, dá sa povedať, že na pomery dezinfekčných gélov aj vonia. Verím, že naozaj aj dezinfikuje, ale to už pomocou mikroskopu neoverujem.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Borievkové / jalovcové pleťové tonikum od Karla Hádka je priehľadné s jemnou vôňou borievky, ktorá nie je vôbec rušivá. Trochu som sa obávala 7 % denaturovaného alkoholu v zložení, ale ostatné látky alkohol vyvážili tak, že absolútne pleť nevysušuje a ani ju nijako nedráždi. Tonikum dočisťuje pleť priemerne, tak ako akékoľvek iné tonikum. Zaujímavý je však jeho vplyv na opuchy, ktoré naozaj pomáha eliminovať. Ak by som to mala zhrnúť, iba kvôli tomuto toniku by som objednávku nerobila, ale keď budem objednávať ďalšie výrobky, určite ho do nákupného košíka prihodím znovu. Používala som ho v druhom balení.
Cena: cca 4,40 €
Celkové hodnotenie: výborné

Dermálnu vodu Avene som používala ako podklad pod argánový olej. Osobne nevidím rozdiel medzi jednotlivými vodami. Akurát Bioderma má lepší rozprašovač. V podstate však ide iba o detail. Pri opätovnej kúpe siahnem po tej, ktorá bude aktuálne v akcií.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborná



Chloé Love - edp, ma vystihovala. Išlo o púdrovo kvetinovú vôňu, ktorá sa hodí na všetky ročné obdobia a všetky príležitosti. Praktický obal, značka, reklama. Som cieľová kategória týchto vôní a tejto značky. Určite si ju budem želať aj v ďalšom balení. Dúfam, že si ju nájdem pod vianočným stromčekom.
Cena: cca 40 €
Celkové hodnotenie: jedná z najlepších

Celkovo som v októbri minula kozmetiku v hodnote 108 €. Po odrátaní zliav a spoluprác boli reálne náklady cca 100 €. Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Ajaj, no už sa teším, ako sa drahý začne sprchovať s "pánom Božským" :D to bude radosti :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V sprche to farbenie mozno nebude az tak vadit, ale pri umyvani ruk bolo umyvadlo v hroznom stave. Prajem teda vela radosti a tesim sa na recenziu :-)

      Odstrániť
  2. K tomu Biothermu, znacka vyraba toaletnu vodu s nazvom L`Eau - the energizing fragrance of lait corporel :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som netusila. Ak bude moznost, urcite ovoniam :-) Dakujem.

      Odstrániť
  3. Cien šampon som si ešte nevšimla ale skusim sa po nom pozrieť mam rada ich vyrobky ako aj alverde ten deo môže byť fajin a na to osvieženie ako stvorený:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oba vyrobky maju super cenu a su lahko dostupne. Urcite sa oplati vyskusat.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky