Júlové | prázdne obaly

Vo svete kozmetických blogoch sa s koncom mesiaca viaže počítanie prázdnych obalov a hodnotenie spotrebovanej kozmetiky. Inak tomu nebude ani na prelome mesiacov júl a august. 

V júli som minula celkovo dvanásť produktov, z ktorých šesť spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.

Šampón proti lupinám Cien je klasikou, ktorú používam na prvé umývanie vlasov, aby som ušetrila drahšie šampóny, prípadne dobre poslúži aj na umývanie kozmetických štetcov. Zvyšok domácnosti je s ním tiež spokojný. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: 1,20 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Suchý šampón Batiste som si kúpila pod vplyvom množstva článkov v našej blogosfére. Pozitívne hodnotím aplikáciu a vôňu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Míňa sa však veľmi rýchlo.
Cena: 3,80 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 2,25 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 
Čistiaci gél na zmiešanú a normálnu pleť Terra Naturi  je priehľadný, s jemno vôňou aloe vera. Aj konzistencia tohto gélu silne pripomína konzistenciu šťavy, ktorá sa nachádza v listoch tejto rastliny. Gél odličuje dôkladne no šetrne. Nie je žiaden problém s oplachovaním gélu, či s vysušenou pokožkou. Problémom je iba dostupnosť na Slovensku.V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
Minerálny púder Alverde - 01 porcelain používam ho ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Znovu ide o výrobok, ktorý si kupujem opakovane.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Rakytníkový vitalizujúci olej Weleda má oranžovo-žltú farbu  avšak vôbec nefarbí biele oblečenie ako sa stáva pri podobných výrobkoch. Má veľmi príjemnú citrusovú vôňu, ktorá na pokožke zostáva aj dlho po aplikácií. Hydratáciu by som označila ako nadpriemernú. Vďaka oleju mi zmizli aj suché šupinaté miesta v okolí uši, s ktorými mám z času na čas problémy a na udržanie tohto stavu mi postačuje občasná aplikácia raz týždenne. Ďalší skvelý efekt tohto oleja sa prejavil pri aplikácií na hojace sa akné. Ak už bolo akné v stave tzv. chrasty, rakytníkový olej urýchlil hojenie, ktoré sa zaobišlo bez vzniku pigmentových škvŕn, či jaziev. 
Cena: cca 17,45 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Očný krém s kofeínom od Dulcie som si kúpila pod vplyvom množstva pozitívných recenzií. Ja som však z neho nadšená nebola. Má krásný obal a nádhernú vôňu. Hydratácia je však slabá až takmer nulová a veľmi zle vsakuje. Navyše sa mi z neho vytvárali mílié - malé biele zapuzdrené bodky. 
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Pleťový krém pre celú rodinu Cannabis od Bione je pomerne univerzálny. Najlepšie sa mi osvedčili jeho regeneračné účinky v zime počas prechladnutia. Len vďaka nemu som nemala červený nos. V tomto smere najlepší výrobok, aký som kedy mala. Skúšala som aj jeho použitie na tvár. Vôňu má jemnú, veľmi príjemnú. Skvele sa rozotiera plní to čo je uvedené v popise. Pokožka vláčna, napnutá a s hodvábným leskom. Predstavuje dobrý podklad pod make-up. Neupcháva póry.  Ako krém na tvár ho používam keď som na cestách, aby som nemusela brať ďalšie "natieradla". Ďalšie jeho využitie sa v našej domácnosti našlo pri hydratácií pokožky tela. Konzistenciou je niečo medzi telovým mliekom a telovým maslom, takže sa na to výborne hodí počas všetkým ročných období. Ide o naozaj univerzálny výrobok pre všetkých členov domácnosti.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný
  
Zelený íl od Saloos som miešala s vodou približne v pomere 2 : 1. Hmotu som na tvári nenechala úplne uschnúť, lebo maska potom pleť príliš sťahovala. Po asi 10 minútach som na tvár nastriekala dermálnu vodu a nechala masku pôsobiť ďalších 10 minúť. Maska sa vzhľadom na to, že ide íl oplachuje pomerne dobre. Dokážete ju umyť len s obyčajnou vodou a s následným dočistením pomocou tampónu s pleťovou vodou. Pleť je po odstránení masky trochu červená. Ja som ju nakrémovala a do približne 15 minút získala opäť normálnu farbu. Oceňujem, že pri odstraňovaní masky nie je ušpinené celé umývadlo, ako sa to pri tomto type vysušujúcich másk zvykne stávať.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný

Cukrový telový peeling Perfecta SPA som pred časom kúpila ako limitku v Lidli. Ide o hrubozrný peeling s úžasnou vôňou, konzistenciu a efektom. Hrubé zrná pokožku peelinguju a zároveň olej pokožku hydratuje. Po použití nie je potrebná žiadna ďalšia hydratácia. Na pokožku nôh síce uprednostňujem ostrejšie peelingy, ale na zvyšok tela je ideálny. Míňa sa našťastie pomaly, lebo už dlhšie som ho v Lídli nevidela. Ide o poľský výrobok, takže ak má niekto cestu do Poľska, určite odporúčam tento produkt v drogériach pohľadať. Výhradu mám akurát voči obalu, ktorý sa počas používania trochu zničil.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný


RSB roztok z lekárne má dezinfekčný, antibakteriálny a protizápalový účinok. Používam ho lokálne na vysušovanie akné, prípadne ak nemáme doma Alpu, tak i na dezinfekciu manikúrového náradia. Počas aplikácie cítiť lieh, ktorý však hneď vyprchá. Nefarbí oblečenie a dá sa použiť i pod make-up.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný

Liehový bylinkový roztok Alpa používam na dezinfekciu manikúrových nožničiek, pinziet, drobných poranení, prípadne na obklady pri bolesti hlavy. Pri tráviacich ťažkostiach pomáha skonzumovať pár kvapiek na kocke cukru.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Celkovo som za tento mesiac minula kozmetiku v hodnote približne 58 €. Po odrátaní zliav a spolupráce sú reálne náklady cca 40 €.

Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Prosím ťa odkiaľ sú produkty Terra Naturi? Hľadám nejakú novú značku prírodnej pleťovej kozmetiky, lebo už ani to Alverde s morskými riasami, ktoré mi prvýkrát výborne sadlo, teraz s mojou pleťou nespolupracuje.. :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z drogerie Muller. Ja si ich kupujem v Nemecku, ale videla som, ze Muller je aj v Polsku, Madarsku, Rakusku. Ponuku maju zverejnenu aj na strankach https://shop.mueller.de/catalogsearch/result/?q=terra+naturi

      Odstrániť
  2. Na oční krém s kofeinem slyším taky samou chválu a koupě mě docela láká. Věřím, že musí být hodně mastný, takže na den asi nic moc..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak oční krém od Dulcia je super mám ho taky a ten Saloos jíl jsem si hned zamilovala!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S tím šamponem od Cien mám také dobré zkušenosti :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cien ma kvalitnu a zaroven lacnu kozmetiku. Nespominam si, ze by som mala od Cien nejaku zlu kozmetiku.

      Odstrániť
  5. Saloos jíl je boží, přesně, jak píšeš :) Alpa je takhle univerzální produkt? Tak díky za tip, asi si ji pořídím :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. U mna tiez kofeinovy krem od Dulcie nefungoval na moje tmave kruhy, teraz chcem vyskusat repikovy z topvetu alebo taky bylinkovy z modrej pupavy

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky