Minerálny makeup od Alverde

Každý, kto sa rozhodne používať prírodné make-upy, musí rátať s tým, že nájsť vyhovujúce výrobky nebude celkom jednoduché, ale nie nemožné. K prírodným make-upom, ktoré sú bežne dostupné v drogérií patrí jednoznačne Alverde. Alverde ponúka viacero druhov make-upov, z ktorých niektoré sú lepšie, niektoré horšie a niektoré takmer nepoužiteľné. Z toho, čo Alverde ponúka sa mi najviac osvedčil minerálny make-up, ktorý má tiež nejaké tie ale.


Podľa popisu výrobcu má pleť zanechať hodvábne jemnú. Krémová formula sa má prispôsobiť prirodzenému tónu pleti a make-up má spoľahlivo zakryť začervenania a hrbolčeky. Prírodné oleje majú pleť osviežiť. Marhuľový a broskyňový extrakt, jojobový, argánový olej a bambucké maslo majú pokožku vyživiť. Make-up sa predáva v troch odtieňoch za približne 3,75 €.

ALVERDE: MINERÁLNY PÚDER
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
olea europaea fruit oil
olivový olej
starostlivosť o pokožku
carthamus tinctorius seed oil
olej z požlta farbiarského
      starostlivosť o pokožku
alcohol
alkohol
rozpúšťadlo, konzervant
myristyl myristate

premasťuje
butyrospermum parkii butter
bambucké maslo
starostlivosť o pokožku
simmondsia chinensis seed oil
jojobový olej
starostlivosť o pokožku
glycerin soja oil
sójový olej
starostlivosť o pokožku
tricaprylin

olejová zložka
cetyl alcohol

zjemňuje a vyhladzuje
arqania spinosa kernel oil
argánový olej
starostlivosť o pokožku
glyceril stearate citrate

emulgátor, premasťuje
glucose glutamate

tvorí ochrannú vrstvu
prunus armeniaca fruit extract
extrakt z marhule
starostlivosť o pokožku
prunus persica fruit extract
extrakt z broskyne
starostlivosť o pokožku
algin
alginát
sahusťovadlo z rias
hydrogenated palm glycerides
hydrogenovaný palmový glycerid
základ voskov a stabilizátor
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
dehydroxanthan gum

zahusťovadlo
microcrystalline cellulose
mikrokrištalická celulósa
základ púdrov
hydrogenated lecithin
hydrogenovaný lecitin
koemulgátor
lysolecithin
lysolecitin
emulgátor
lecithin
lecitin
starostlivosť o pokožku, emulgátor
brassica campestris sterols
steroly z repky olejnej
fytosterol
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
helianthus annuus seed oil
slnečnicový olej
starostlivosť o pokožku
ascorbyl palmitate
forma vitamínu C
predlžuje trvanlivosť
parfum

vonné zložky
linalool

vonná látka
limonene

vonná látka
citronellol

vonná látka
geraniol

vonná látka
citral

vonná látka
benzyl benzoate

predlžuje trvanlivosť
+/- CI 77891, CI77491, CI77492, CI 77499

farbivá
silica
kyselina kremičitá
absorpčný prostriedok


Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria vonné zložky geraniol a citral, ktoré môžu spôsobovať alergiu. Výrobok spĺňa kritérium certifikátu prírodnej kozmetiky NATRUE.


A aký je samotný make-up? Make-up poskytuje stredné krytie a zanecháva na tvári matný efekt. Fotky make-upu som nepridávala, lebo jednak si každý môže vyskúšať tester v drogérií a tiež make-up sa pekne prispôsobí odtieňu pokožky. Nanesiete niečo tmavé a oranžové, rozotriete a vyzerá to ako váš prirodzený odtieň pokožky. S touto vlastnosťou som sa nestretla pri žiadnom make-upe. Výrobok neobsahuje silikóny, takže nejaké to vyhladenie, ako sme zvyknuté pri konvenčných make-upoch očakávať nemôžeme. Nanáša sa však dobre a to rukami a aj pomocou štetca. Bol by to ideálny make-upov, keby nemal krátku výdrž. Po nejakých 4 - 5 hodinách začne meniť farbu na oranžovú, pleť je mastná a make-up sa začne z tváre vytrácať. Ak by sme ho nechali na tvári do večera (tých 8 - 9 hodín od nanesenia), bola by to už čistá katastrofa. Ak potrebujete, aby make-up vydržal celý pracovný deň, nebude to dobrá voľba. Ak však potrebujete tvár upraviť, iba na nejaký poldeň, potom budete určite spokojné. A aby som nezabudla. V lete je nepoužiteľný. Olejové zložky sa oddeľujú a nedá sa rozotrieť. Zvyšok roka je to však v poriadku.

plusy:
  • veľmi  dobre krytie
  • prírodná kozmetika
  • dostupnosť
  • odtieň sa prispôsobí farbe pokožky
  • dobre sa nanáša 
  • matný efekt na tvári
mínusy:
  • vydrží iba cca 4 - 5 hodín
  • nepoužiteľný v lete

Celkové hodnotenie: nuž ak by sme ho hodnotili iba medzi prírodnými make-upmi, označila by som ho ako výborný. Ak však vezmem do hodnotenia aj konvenčné make-upy, hodnotím ho ako dobrý. Každopádne používam ho už v druhom balení.

Komentáre

  1. Na tento makeup jsem zatím nečetla žádnou vyloženě pozitivní recenzi. Z přírodních makeupů mám ráda sypký LilyLolo. Je prostě skvělý, přirozený, dlouho vydrží, dá se použít i v létě na zpocený obličej. Zkrátka nemá chybu

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tych par hodin napr.ked ide clovek na nakupy alebo na navstevu je fajn, ale do prace to nie je prave vyhra. LilyLolo som neskusala. Problemom je dostupnost.

      Odstrániť
  2. Práve ten oranžový efekt by mi asi prekážal najviac. Nájsť fungujúci prírodný make-up musí byť náročné, ja sa zatiaľ držím tých konvenčných.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkovo najst fungujuci makeup je fuska. Ale teraz to vyzera tak, ze Gosh sa zaradi k mojim top.

      Odstrániť
  3. Já o něm uvažovala, ale na párhodinové pochůzky mi stačí kombo korektor a pudr, tak by se mi akorát doma válela další lahvička.
    A přidávám se ke chvále Lily Lolo makeupu (a korektoru), je skvělý! To, že brzy načnu třetí balení, mluví asi za vše :) Jen škoda té dostupnosti, co ji zmiňuješ.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuju za popis jednotlivých složek, přečetla jsem ho se zájmem. Taky mám tenhle makeup doma ale byla jsem líná zkoumat složení detailně :-) Používala jsem ho předtím, než jsem narazila na So'Bio BB, který je asi tak stokrát lepší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach ten So'Bio. Chcela som si ho po Tvojej recenzii kupit, ale svetly odtien je beznadejne vypredany.

      Odstrániť
    2. Pravda pravdoucí. Já jsem svůj zapomněla u tchyně a tak jsem si chtěla objednat novej a nikde ho nemají. Prej až za dva měsíce, nějaký problém s dodávkou z Francie :-( Zatím jsem objednala 02, protože jsem se už trochu opálila. Než přijde, bude mi muset posložit tenhle alverďáckej v odstínu 06.

      Odstrániť
  5. Ja mam ešte make up alverde 2v1 čo je natočeny spolu s kremom a aj keď veľmi extra nekryl vyrovnal ton pleti a ja mam celkovo rada len také čo vytvoria taký prirodzený efekt a naozaj som sním spokojná:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No do tohto by som ja teda asi nešla. Slabšie krytie mi nevadí, ale tá oxidácia a najmä to, že na tvári nevydrží celý deň...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam na celodenne pouzitie makeup od Gosh a vtedy ked nepotrebujem, aby vydrzal cely den pouzivam Alverde.

      Odstrániť
  7. Mě už žádné MU od Alverde nelákají. Zkusila jsem dva a vždy to byla naprostá katastrofa. Nešel nanášet, žmolkovatěl a dělal mapy :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vďaka za recenziu. Aspoň viem, čo nekúpim. Ja som mala pár kúskov z dekoratívky od Alverde, ale nesadlo mi nič. A úplná hrôza bola maskara...tá putovala do koša polhodinu po "príchode" domov. Pozdravujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, tak to musela byt naozaj zla. Ja som to s jednou maskarou od Alverde vydrzala mesiac, ale dlhsie som uz tiez nemala trpezlivost.

      Odstrániť
  9. Dekoratívku od Alverde veľmi nemusím, teda, okrem rúžov - tie sú skvelé. Tiež som mala riasenku - zo začiatku sa dala no po čase nevydržala ani pár hodín :/ A make-upy z Alverde mi nesmierne zaťažujú pleť. Každopádne pekná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky