Balzamy do zimy a mrazu

Ak stále viac premýšľate o tom, čo obsahuje kozmetika, ktorú na seba každý deň nanášame, je tento článok pre vás. Prejsť z používania kozmetiky konvenčnej na kozmetiku prírodnú nejde lusknutím prstov. Predsa len človek sa musí zorientovať v ponuke prírodných značiek, vyskúšať niekoľko výrobkov a nájsť čo vyhovuje práve jemu. Prvým krokom v používaní prírodnej kozmetiky môžu byť práve balzamy na pery. Jednak preto, že polovicu toho, čo si nanesieme na pery zlížeme a zjeme a zvyšok zostane na perách a lícach tých druhých, prípadne na okrajoch pohárov. Kto už by len chcel konzumovať látky, ktorých názvom ani nerozumie a ktorých účinok na organizmus je viac ako diskutabilný? A jednak preto, že balzamy na pery patria k výrobkom nižšej cenovej kategórie, takže ak by nám aj nesadli, nemusíme si vyčítať, že sme za ne zaplatili množstvo peňazí. Do dnešnej recenzie som vybrala tri balzamy rôznych značiek prírodnej kozmetiky, ktoré používam práve v tomto mrazivom a zimnom období, ktoré naším perám určite nepraje. Hneď v úvode recenzie poviem, že všetky tri balzamy sa z hľadiska hydratácie osvedčili práve na používanie v zime. Niektorými  vlastnosťami sa však líšia a o tom už bude dnešná recenzia.


Balzam Vanilkové pery od výrobcu Mydlo z Farmy si ma získal krásnou výraznou vanilkovou vôňou. Zloženie je naozaj zaujímavé. Žiadne zložité chemické názvy alebo niečo, čomu by sme nerozumeli. Balzam je vyrobený z bambuckého masla, marhuľového oleja, ricínového oleja, vanilkového macerátu, včelieho vosku, vanilkového extraktu, vitamínu E. Hydratáciu balzamu by som označila ako nadpriemernú. Mojim perám úplne postačuje, ale napriek tomu si ho na pery nanášam znovu a znovu, práve kvôli spomínanej vôni. Je jednoducho prudko návykový. Jedinú výhradu mám iba voči jemnej priehlbine v balzame, ktorá zrejme vznikla pri plnení balzamu do tuby. Po pár použitiach sa síce vyrovná, ale prečo nedotiahnuť tak skvelý výrobok do dokonalosti? Na obale si môžeme prečítať upozornenie, že výrobok pri dobrom skladovaní vydrží približne tri mesiace. Ja ho mám od novembra a zatiaľ svoje vlastnosti nezmenil. Treba však zobrať do úvahy fakt, že to nie je výrobok na vytváranie kozmetických zásob na horšie časy. Balzam som našla ako súčasť Škatuľky prekvapení, ale predáva sa i samostatne. Napríklad v  e-shope Babičkina záhrada ho možno kúpiť za 3,70 €.
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

balzam na pery od značky Mydlo z Farmy

Organický balzám na pery Lipový kvet od výrobcu Soaphoria používam výhradne na noc. Tento spôsob použitia podmienilo zloženie balzamu: cera alba (včelí vosk), cocos nucifera seed oil (kokosový olej), ricinus communis seed oil (ricínový olej), theobroma cacao (kakaovník pravý), prunus armeniaca seed oil (marhuľový olej), vitis vinifera seed oil  (hroznový olej), butyrospermum parkii (bambucké maslo), tilia cordata flower extract (extrakt z lipových kvetov). Množstvo olejov v balzame spôsobuje, že balzam sa hneď pri dotyku s perami roztápa a pery extra vyživuje. Oleje prechádzajú aj do okolia pier, čo pri použití pred spaním nie je žiaden problém, ale predsa len na verejnosti nemám práve náladu vyťahovať zrkadielko a utierať si balzam z okolia pier. Mám isté pochybnosti, ako by sa tento balzám správal počas letných horúčav. Už len položenie vedľa notebooku pri písaní tejto recenzie spôsobilo, že sa začal roztápať. Každopádne míňa sa rýchlo, takže používanie v lete nebudem riskovať. Ak by niekto očakával vôňu  lipy, tak ho sklamem. Balzam nevonia takmer vôbec a aj tá slabučká vôňa nemá s lipou nič spoločné. Vlastne ani netuším, prečo výrobca lipu do balzamu pridával. Balzam som síce vyhrala, ale dá sa kúpiť napríklad v e-shope Babičkina záhrada za 2,90 €.
Celkové hodnotenie: dobrý pri použití pred spánkom (inak radšej bez hodnotenia)

balzam na pery od značky Soaphoria

Balzám na pery Basis Sensitiv od Lavery je pre mňa príjemným prekvapením, pretože je to prvý výrobok od tejto značky, ktorý ma zaujal tak, že si ho určite kúpim znovu. Je ako stvorený na zimné obdobie, lebo pery nielen hydratuje, ale poskytuje im aj ochrannú vrstvu. Ako jediný z recenzovaných balzamov má aj certifikát prírodnej kozmetiky Natrue. Keďže ide o značku s dlhšou tradíciou a predajom vo viacerých štátoch určite nemali problém s poplatkami za udelenie certifikátu. Myslím, že časom sa aj značky Soaphoria a Mydlo z Farmy budú snažiť o získanie certifikátu, lebo podľa zloženia vidieť, že tam nie je žiadna látka, ktorá by do prírodnej kozmetiky patriť nemala. Balzam od Lavery obsahuje ricinus communis seed oil (ricínový olej), cera alba (včelí vosk), olea europaea fruit oil (olivový olej), butyrospermum parkií (bambucké maslo), euphorbia cerifera wax (vosk z rastliny candelilla), simmondsia chinensis seed oil (jojobový olej), prunus amygladus dulcis oil (mandľový olej), brassica campestris sterols (sterol z kapusty poľnej), mangifera indica seed butter (mangové maslo), calendula officinalis flower extract (extrakt z nechtíka lekárskeho), tocopheryl acetate, lecithin, oryzanol. Balzam je pomerne tuhý, avšak aplikuje sa ľahko. Balzam zostáva iba na perách a neprechádza do ich okolia. Prežil dokonca i vypratie v pračke bez toho aby sa roztiekol a zmenil svoje vlastnosti. Balzam stojí približne 3 € a dá sa kúpiť napríklad aj v DM drogérií.
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

balzam na pery od značky Lavera

Ktoré balzamy sa vám osvedčili na zimné obdobie?




Komentáre

  1. Tiež aktuálne používam balzam od Soaphoria ale mätový. A príde mi fajn teraz na zimu aj keď mierne chladí. U neho som sa s roztápaním nestretla (zatiaľ).
    A od lavery je skvelý ten červený Repair ale to je tiež taký balzam čo má tendenciu sa mierne roztápať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyzera to teda tak, ze Lavera vie ako na balzamy. Mozno vyskusam aj ten cerveny, lebo tento je uz skoro minuty.

      Odstrániť
  2. Zrovna jsem dnes také psala o balzámech :) Jinak můj nej teď na zimu je od Yves Rocher a Balea Urea balzám :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzamy su teraz v zime aktualna tema. YR a ani Baleu som neskusala. Skor uprednostnujem prirodne balzamy.

      Odstrániť
  3. Vyzkoušela jsem dva z tvých tří balzámů a ten vanilkový bych klidně ráda otestovala. Soaphoria mám medovou verzi a vůbec se tolik na teple netopí. Je v pohodě :-) Laveru mám ráda. A hlavně člověk se nemusí bát olíznout si rty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Ja uz kupujem iba prirodne balzamy na pery.

      Odstrániť
  4. Balzam ktorý prežil vypranie v práčke? No tak to musí byť teda niečo. Ja mám momentálne obľúbené dva balzamy, EOS to je už klasika a Ziaja Kakaové maslo na pery.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ked som ho vyberala z pracky, bola som presvedcena ze v lepsom pripade je po nom a v horsom pripade mam znicene pradlo. Ale prezil to. Takze Lavera - najlepsi balzam na svete :-) EOS balzamy som odlozila na teplejsie obdobie. Mam ich tiez rada, ale nebudem si klamat, ta hydratacia na mraz nestaci.

      Odstrániť
  5. Všechny tři vypadají úžasně, nejvíc zaujala vanilka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ajaj, zase ty balzámy! Líbí se mi všechny, mám hodně olejové na rty ráda, první i poslední (který bych teda asi neprala :D) bych vyzkoušela tuze ráda (nemít zásobu 20 jiných :D). Používám teď hodně balzám Hurraw
    z eshopu LOVELULA, který jsem si zamilovala a je úžasný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hurraw nepoznam vobec. Ale ako spravna blogerka by si mala kvalitu balzamov testovat aj v pracke :-)

      Odstrániť
  7. Ja tých balzamov mám asi milión, ale najviac používané sú asi EOS lemon drop, ktorý dávam ako podklad pod rúže, na noc si dávam také to masielko z Balea a v kabelke nosím balzam z Avonu :)
    Zaujal ma ten Soaphoria, lebo ísť spať bez balzamu si už ani neviem predstaviť a toto bude dobrá voľba :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa rozhodnes pre Soaphoriu, mozno by som najskor v predajni ovonala tester. Podla mna je takmer bez vone, ale niektore blogerky pisu, ze im smrdela. Nechapem, ale ocividne vsetko je subjektivne :-)

      Odstrániť
    2. Ďakujem za odporúčanie :)

      Odstrániť
  8. žiadny som z tychto ešte nemala, ale lipovy by ma celkom zaujal ale ked ani nevonia nič tak to je škoda mam rada voňave:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vanilka vyzerá najlepšie, mňam. :)
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hezky jsem si početla. Díky za milou chvíli a blog. Přeji krásné dny. Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak tú Laveru niekedy vyskúšam. Balzam od Soaphorie bol pre mňa ale hotové šialenstvo! Smrdel, štípal, odporne chutil /né že by som ho dobrovoľne jedla, to zas né/. Vyhodila som ho. Ten kelímkový od nich je ale celkom fajn.
    Ja fičím na Rosebud balzamoch, ako asi vieš ;) ale famózny je aj Blistex v kelímkoch, najmä ten MedPlus... samá príroda síce, ale tak čo :D
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Soaphorii som citala viacero podobnych nazorov. Ja som sa s tym nestretla. Ktovie ci nejde o chybnu varku, alebo pokazene kusy. Prirodna kozmetika celkovo nema dlhu trvanlivost.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky