(Ne)dostupná Terra Naturi

Problémom prírodnej kozmetiky, v porovnaní s kozmetikou konvenčnou, je to, že prírodná kozmetika je drahšia a nedostupnejšia. Cez slovenské, prípadne zahraničné e-shopy je síce jej výber podstatne lepší a dajú sa nájsť aj výrobky nižšej cenovej kategórie, ale objednávať si z e-shopu len jeden výrobok, ktorý sa mi aktuálne minul? Väčšina ľudí to rieši tým, že vojde do drogérie a kúpi si kozmetiku konvenčnú. A pritom by stačilo, ak by naše drogérie rozšírili sortiment prírodnej kozmetiky, tak ako je to smerom na západ od našich hraníc, kde nie je problém v bežnej drogérií kúpiť zaujímavý prírodný produkt. Z "drogériových" značiek prírodnej kozmetiky, ktoré však žiaľ u nás nie sú dostupné, ma v poslednom čase zaujala Terra Naturi, čo je privátna značka siete drogérií Müller (drogérie v Nemecku a v Poľsku). Cenovo by som tieto výrobky prirovnala k značke Alverde, ktorú našťastie poznáme aj na Slovensku.

Terra Naturi
Terra Naturi

V podstate som nemala vôbec v pláne si niečo od tejto značky kupovať. Prioritne som v Müllerovi hľadala nejaký zaujímavý make-up, ktorý nie je bežne dostupný na Slovensku. K nákupu čistiaceho gélu a pleťovej vody ma presvedčil podrobnejší pohľad na zloženie výrobkov. Špeciálne pleťovej vody, ktorá vôbec neobsahuje alkohol. Všade sa môžeme dočítať ako alkohol pleť vysušuje, na čo pleť reaguje následným mastením sa. Kúpiť pleťovú vodu bez alkoholu je však poriadne náročne. No a keď som našla prírodnú pleťovú vodu bez alkoholu za približne dve eurá, nemohla som ju tam nechať. A aby bolo odlíčenie kompletné, zobrala som i čistiaci gél z rovnakej rady. Ten síce alkohol obsahuje, ale rovno prezradím, že aloe vera jeho pôsobenie drží v rovnováhe, tak aby pleť nebola vysušená.

čistiaci gél Terra Naturi
čistiaci gél Terra Naturi

Podľa popisu výrobcu ide o čistiaci gél určený pre zmiešanú a normálnu pleť všetkých vekových kategórií. Povrchovo aktívne látky na rastlinnej báze zbavia pokožku jemne, ale zároveň hĺbkovo nečistôt, make-upu a nadmerného mazu. Aloe vera a glycerín zachovávajú prirodzenú vlhkosť pokožky.


Cena: 1,95 € za 100 ml

Certifikáty: Vegan, Natrue

Zloženie:  aqua, alcohol, coco-glucoside, glycerin, caprylyl / capryl glucoside, disodium cocoyl glutamate, xanthan gum, aloe barbadensis leaf juice, citric acid, levulinic acid, glyceryl oleate, sodium cocoyl glutamate, parfum, sodium levulinate, citral, benzyl salicylate. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patia citral a benzyl salicylate.

Moje subjektívne hodnotenie: gél je priehľadný, s jemno vôňou aloe vera a aj konzistencia tohto gélu silne pripomína konzistenciu šťavy, ktorá sa nachádza v listoch tejto rastliny. Gél odličuje dôkladne no šetrne. Nie je žiaden problém s oplachovaním gélu, či s vysušenou pokožkou.

plusy:
  • dôkladné odlíčenie
  • príjemná vôňa i konzistencia
  • dobre sa oplachuje
  • nespôsobuje pokožke žiadne problémy
 mínusy:
  • dostupnosť na Slovensku
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

pleťová voda Terra Naturi
pleťová voda Terra Naturi

Podľa popisu výrobcu ide o pleťovú vodu určenú na zmiešanú a normálnu pleť všetkých vekových kategórií. Odstraňuje posledné zvyšky nečistôt a osviežuje. Aloe vera a glycerin zachovávajú prirodzenú vlhkosť pokožky.


Cena: 2,25 € za 100 ml

Certifikáty: Vegan, Natrue

Zloženie: aqua, glycerin, caprylyl / capryl glucoside, aloe barbadensis leaf juice, parfum, ethyl lauroyl arginate hcl, citric acid, citral, benzyl salicylate, linalool, geraniol. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patria citral, benzyl salicylate a geraniol.
 
Moje subjektívne hodnotenie: príjemná pleťová voda bez obsahu alkoholu, ktorá dočistí pleť, bez toho, aby ju vysušovala. Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkáva, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení, by sa mohla vyliať. Rovnaký problém som registrovala aj pri sprchovom géli tejto značky. Nižšiu cenu zrejme kompenzujú nízko nákladovými obalmi.

plusy:
  • neobsahuje alkohol
  • pleť dočistí
  • pleť nie je lepkavá, vysušená, či inak podráždená
mínusy:
  • dostupnosť na Slovensku
  • viečko na obale
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Registrujete značku Terra Naturi? A aký máte názor na dostupnosť prírodnej kozmetiky v kamenných predajniach na Slovensku?



Komentáre

  1. Máš pravdu že je toho u nás veľa nedostupného :(. Najhoršie je že mnoho značiek sa tvári že sú prírodné (Yves Rocher) a že aké máme skvelé značky prírodnej kozmetiky na Slovensku ale vlastne ledva niečo je. Ešte aj to čo je je veľmi obmedzené v drogériách ako je Lavera, Weleda, Nonique, Natura Siberica.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A chcem poďakovať za uvedenie medzi obľúbené blogy :)

      Odstrániť
    2. Nie je za co :-)
      Ak clovek chce pouzivat prirodnu kozmetiku musi zial bud nakupovat v zahranici, alebo cez e-shopy.

      Odstrániť
    3. Veď práve a potom tá celková suma len narastá kvôli poštovnému a človeka naozaj štve aj to že musí kupovať veľmi do zásoby a nemôže si zbehnúť hneď do obchodu a kúpiť si to. No aspoň Saloos je skoro v každom bio obchode :).

      Odstrániť
  2. O Terra Naturi jsem slyšela (nebo mi to možná evokuje nějakou podobnou značku přírodní kosmetiky), ale nezkoušela jsem. Trochu jsem zanevřela na přírodní "drogérkové" kosmetiky, třeba je ta Müllerovská lepší, než Alverde a stála by za vyzkoušení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som s Alverde v celku spokojna. Vyslovene zle výrobky od Alverde som mala zatial len dva.

      Odstrániť
  3. Já teda značku asi neznám, ale docela mě produkty zaujaly. Více teda ten čistící gel :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vždy rada vidím prírodnú pleťovú vodu bez alkoholu. Tuším iba druhá zatiaľ :) Veľká škoda, že značka u nás nepredáva, hneď by som si otestovala na vlastnej koži... a ešte za takú skvelú cenu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba si spraviť výlet do Nemecka, alebo do Poľska :-) Celý sortiment tejto značky si možno pozrieť tu: Terra Naturi

      Odstrániť
  5. Túto značku nepoznám, ale tie obaly mi pripadajú povedomé, drogériu Muller som v Rakúsku navštívila tento rok tak možno preto, ja som si tam kúpila púder Manhattan, táto značka mimochodom už tiež na našom trhu nie je dostupná ako mnoho iných značiek. V prírodnej kozmetike sa až tak neorientujem, ale je mi jasné, že s dostupnosťou to bude asi ťažšie, ešte že sa dá nakupovať online, ponuka drogérií mi už nejako nepostačuje a navyše cez internet sa dá nakupovať omnoho lacnejšie, len treba hľadať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevedela som, že Muller je aj v Rakusku. O to lepšie. Do Rakuska to mam blizsie.

      Odstrániť
  6. Túto značku registrujem, keďže som pracovne veľa navštevovala Nemecko i Rakúsko, ale vyskúšala som asi len šampón. Inak, majú aj dekoratívku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, rozmyslala som o make-upe, ale nemal na zahranicnych blogoch dobre recenzie, tak som sa rozhodla pre gel a vodu.

      Odstrániť
  7. TN se dá sehnat i v Rakousku :) Vždy, když tam jedu tak nějaký výrobek ukořistím :) Heleď myslím, že s tou dostupnoustí je to u Vás i u nás stejné. Jsem ráda, že bydlím hned u hranic, takže není problém dojet si kdykoliv do Müllera. Fakt je, ale že ve větších Německých městěch je tak 3x větší a vybavenější :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mas vyhodu. Muller ma aj e-shop, v ktorom sa daju vyrobky objednat a vyzdvihnut na zvolenej pobocke. Mozno by sa to dalo vyuzit aj v Rakusku.

      Odstrániť
  8. ja som vobec nevedela ako može škodiť alkohol v takejto kozmetike tak už viem že vysušuje a potom vytvara maz, inak od tejto kozmetiky som si nedavno voviedni kupila balzam na pery a ja rozmyšlam že kde som ju to videla:)) pripomina mi alverde

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tym alkoholom je to taky zacarovany kruh. Ja by som tiez tuto kozmetiku prirovnala k Alverde.

      Odstrániť
  9. Je opravdu škoda, že jsou u nás v drogeriích tak málo dostupné. Snad to do budoucna bude lepší. :) Přímo tuhle značku neznám, ale vypadá dobře.
    KattyLife

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky