Dobrý deodorant v nebezpečnom obale

Môj záujem o prírodnu kozmetiku ma priviedol aj k prírodným prípravkom zabraňujúcim poteniu a prípadnému zápachu. V tejto oblasti som pri objednávke v jednom e-shope priložila k svojmu nákupu deodorant od značky Alva Naturkosmetik. Priznám sa,  že ide o pre mňa neznámu znáčku, takže som si o nej vyhľadala pár informácií, aby som vedela, do čoho pri nákupe idem. Alva je nemecká značka existujúca od roku 1988. Ponúka zákaznikom širokú škálu výrobkov od dekoratívnej kozmetiky, cez esenciálne oleje, ošetrujúcu kozmetiku až po prípravky proti poteniu. Podľa oficiálnej stránky firmy sa produkty tejto značky predávajú v 30 krajinách a na 4 kontinentoch. Výrobky značky Alva podľa niektorých zdrojov spĺňajú kritéria certifikátu ECOCERT. Tu som musela trochu viac hľadať informácie, nakoľko na obale výrobku som o certifikáte nenašla žiadnu zmienku a na oficiálnej stránke sa touto informáciu tiež práve nechvália, ale ako sa hovorí, kto hľadá nájde. Zrejme marketingovo stavajú skôr na niečom inom ako na zdôrazňovaní certifikátov.

Deo krystal sprej Sensitive ALVA


Podľa oficiálneho popisu má vyrobok intenzívne a zároveň jemne chrániť pokožku. Obsahuje upokojújucu ružovú vodu, vilínový a echinaceový extrakt a upokojújuce bio aloe vera. Alva deo krystal spreje sú vďaka jedinečnému zloženiu pokožkou skvelo znášané.

Cena: cca 9 €

Zloženie: Aqua, Aloe Barbadensis, Ammonium Alum, Hamamelis Virginiana, Glycerin, Rosa Damascena Oil, Symphytum Officinale Extract, Cinnamic Acid, Polyglyceryl-10 Laurate, Xanthan Gum
Podľa organizácie EWG sa v zložení nenachádza žiadna "High Hazard" ani "Moderate Hazard" látka. Ak by však niekto vyslovene hľadal prípravok proti poteniu bez obsahu hliníka, tak v tomto ohľade spokojný nebude. Zaujímavý článok nielen o látke Ammonium Alum si môžete prečítať u Veroniky.

Deo krystal sprej Sensitive ALVA

Moje subjektívne hodnotenie: veľmi negatívne hodnotím obal výrobku. To, že obal je sklenený a tým pádom nevhodný na prenášanie v kabelke mi nevadí, pretože deodorant som aj tak chcela poožívať počas víkendov, dovoleniek a cvičenia, alebo v skratke povedané, vtedy, keď nemusím byť osem hodín v práci. Za problém však považujem plastový vrchnáčik. Už keď som otvárala zásielku z e-shopu, tak tento vrchnáčik si tam len tak osamotene ležal a tváril sa, že tam pri balení spadol omylom. Po nájdení partnerského výrobku (viď. zvyšok deodorantu) problémy pokračovali. Pokiaľ totiž chytíte omylom výrobok za vrchnák, tak sklená fľaša letí okamžite k zemi. Až sa čudujem, že sa za celý čas používania tá fľaštička nerozbila. Keď som vrchnák dala nabok, že veď predsa nebudem riskovať rozbitie, tak deodorant zase na aplikátore uschol a nedal sa aplikovať. Od obalu prejdeme k aplikácií. Výrobok obsahuje rozprašovač, ktorým sa výrobok aplikuje do podpazušia. V tomto smere som videla tiež ďalší problém. Výrobok totiž po aplikácií nejako tak "nedržal" na mieste určenia a stekal po trupe. No skrátka nič príjemne. Po kritike obalu a aplikácie prejdem k tomu najpodstatnejšiemu - k účinku. Ide o deodorant, takže poteniu nebránil. Veľmi účinne a efektívne však bránil vzniku zápachu. V tomto smere som s ním bola veľmi spokojná. Zvládal dokonca bez problémov i fyzickú aktivitu pri športe.


plusy:
  • prírodná kozmetika
  • žiadna "High Hazard" látka v zložení
  • efektívne bráni vzniku zápachu
  • nedráždi pokožku
  • nespôsobuje fľaky na oblečení
  • jemná (takmer necititeľná) vôňa

mínusy:
  • balenie
  • cena
Perspektíva výrobku na mojej poličke: vzhľadom na cenu a nepraktické balenie výrobku budem vo vodách prírodnej kozmetiky hľadať ďalej. Ibaže by Alva popracovala na novom, bezpečnejšom balení. Potom by výrobok dostal ďalšiu príležitosť.

Celkové hodnotenie: dobrý

Keďže Alva Naturkosmetik je pre mňa neznámou značkou, bola by som rada, ak by ste mi v komentároch povedali o svojich skúsenostiach s výrobkami tejto značky. Podľa e-shopov je totiž  sortiment poriadne široký.

Komentáre

  1. To je o ničom čo sa týka toho balenia, ja sa osobne sklenených obalov podľa možností stránim, lebo mne zvyknú veci z rúk vyletovať jedna radosť :) Ale tak aspoň, že zápach celkom zažehnal, to je na ňom fajn :) Ale za tú cenu by som ho neskúsila asi, momentálne sa snažím minúť guľôčkový Garnier, ktorý bol najprv fajn a potom sa účinky niekam vytratili.. no počula som, že Fenjal deodoranty poteniu zabraňujú, dajú sa kúpiť v DMkách :) enjoy little cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Co sa tyka ceny, tak samu ma pri pisani recenzie prekvapilo, ze je taka vysoka. Ked som ho kupovala, urcite musela byt nejaka akcia, lebo tolko by som asi nezaplatila. V Nemecku je o cca 2e lacnejsi. Fenjal som mala volakedy davno a pamatam si, ze pekne vonal, ale ako to bolo s ucinkami, to uz nepamatam ☺

      Odstrániť
  2. Se značkou zkušenosti nemám. Ten obal mě mrzí, hlavně v létě s sebou nosím v kabelce různé "osvěžovače mé vůně" a třeba Alverde mám v kuličce taky skleněný, docela se to pronese a na poličce jsou mi pak k ničemu, když ho potřebuji ve městě :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od značky mám pigment z nějakého Ladyboxu, ale přiznám se že jsem se ještě nedokopala k tomu ho zkusit.. :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/tag-neziju-jen-makeupem.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. já měla ten Intensive v kuličce (na spreje v přírodní kosmetice už jsem rezignovala :)) a fakt fungoval... i když daň za to byla trochu podrážděná pokožka, ale co se týče funkčnosti, fakt asi nejlepší, i proti pocení bych řekla. Skleněný obal je nanic, to je fakt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obalu s guľoučkou asi ešte dám šancu, lebo tento sprej bol fakt hrozny.

      Odstrániť
  5. moje kamaradka ho pouziva a take si ho nemuze vynachvalit a s tim obalem to ma stejne, takze to jedine me take odrazuje od toho, abych si ho take koupila ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky