Spotrebovaná kozmetika | december 2021

Rok 2021 dnes na blogu ukončím symbolicky článkom o spotrebovaných produktoch. V závere nebude chýbať ani rekapitulácia mojich ročných nákladov na kozmetiku. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. 


V decembri som spotrebovala 6 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 1 kus.

48 hodinové hydratačné mlieko Nivea je riadne hutné a mastné. Do pokožky ani úplne nevsiakne. Na mňa je to veru až príliš a používam ho len na pokožku chodidiel. Skôr by som to videla ako fajn produkt na staršiu a suchú pokožku tela. Po plnom balení nesiahnem.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerné

Očná maska eye pad mask YEAUTY s ružovým graperfruitom, kyselinou hyalurónovou a vitamínom C je tvorená dvoma ružovými vankúšikmi na plastovej podložke zabalené v priehľadnom obale, cez ktorý môžeme vidieť že ich vyschnutiu bráni priehľadná tekutina. Tieto vankúšiky sa prikladajú na očné okolie. Sú dostatočne veľké a pokryjú celú plochu očného okolia. Prakticky od očných kútikoch až po priestor, kde sa ako prvé robia vejáriky z vrások. Vankúšiky priľnú k pokožke. Najskôr som som predpokladala, že počas použitia masky bude potrebné ležať, no vankúšiky priľnú k pokožke tak, že sa pokojne môžete prechádzať a vykonávať bežné aktivity. Samozrejme, že je lepšie si ľahnúť, relaxovať a oddychovať, no keď nie je čas, ide o i bez toho. Vankúšiky sú príjemné a už počas pôsobenia cítiť, že očné okolie preberá z masky vlhkosť a je hydratované. Maska nie je parfumovaná a necítiť z nej ani vôňu jednotlivých ingrediencií. Očné okolie nijako nedráždi. Po zložení masky príjemný pocit hydratovanej pokožky pokračoval. Očné vrásky boli vypnutejšie a očné okolie pôsobilo rozjasnene. Maska splnila, to čo sa uvádza v popise.

Cena: 2
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Vitamín C Booster Hyaluron-filler Eucerin je potrebné pred prvým použitím premiešať. Jednoduco odlepíte papier na dne fľaštičky, niekoľkokrát stlačíte gumennu pumpičku a možno ešte celou fľaštičkou zatrasiete. Vitamín C sa tak zmieša so zvyšnými časťami séra a vy viete, že používate produkt, ktorý ešte nestihol oxidovať. Samotné sérum je béžovej farby s absenciou vône. Má pomerne ľahkú konzistenciu, ktorá sa dobre rozotiera, rýchlo vsakuje, pleť hydratuje. Na pleť je možné následne bez akýchkoľvek problémov naniesť ešte krém, či make-up. Pleť je po použití sérá viditeľné rozjasnená a farebne zjednotená. Sérum neupcháva póry a je tak možné i jeho použitie na mastnej či zmiešanej pleti. Sérum s vitamínom C som zaradila k objavom roka a kupujem si ho opakovane.

Cena: 12

Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Skinoren som používala kvôli obsahu kyseliny azelovej. Tá by totiž mala na pleť pôsobiť exfoliačne, predchádzať tvorbe akné, redukovať zápaly a vyrovnávať tón pleti. Asi ju skôr skúsim ako súčasť iného priduktu. Pri používaní Skinorenu sa mi akné skôr vytváralo, ako by mal jeho tvorbe predchádzať. Celkovo krém pôsobil mastnejšie a mojej pleti až tak nesadol.

Cena: na lekársky predpis

Celkové hodnotenie: priemerný


PAN STIK od značky MAX FACTOR nanášam na pleť priamo z tyčinky. Rozotieram ho prstami, pričom k pleti pekne priľne a dá sa rozotrieť aj do stratena. Akurát si treba dať pozor na podkladový krém. Pokiaľ som používala ako podklad prírodný hydratačný krém bez obsahu silikónov, s make-upom nebol žiaden problém. Pri použití dermatokozmetiky so silikónmi však už PAN STIK dosť žmolkovateľ a jeho použitie bolo problematické. Make-up poskytuje pleti stredné krytie, vyhladenie pokožky a celodennú výdrž. Na pleti neoxiduje a neupcháva póry. Výrobca ho odporúča používať aj samostatne ako korektor na zakrytie nedokonalosti. Na tento účel sa mi však neosvedčil. Ak sa mi už vyhodí nejaké to akné, radšej siaham po korektore vyslovene určenom na tento problém. Ako make-up je určite fajn a u mňa slúži ako prvá pomoc na líčenie počas dní, keď mám pleť v horšom stave.

Cena: 3

Celkové hodnotenie: výborný

MAKE-UP-STICK ALVERDE rovnako ako predošlý produkt nanášam z tyčinky a rozotieram prstami. Farebne mi vyhovuje, avšak sklamala ma krátka cca 3 troj-hodinová výdrž a dosť mastná konzistencia. Žiaľ vyraďujem ho nespotrebovaný.

Cena: 5

Celkové hodnotenie :priemerný

Celkovo som v decembri spotrebovala kozmetiku v hodnote 23 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 20 €. A keďže máme koniec roka 2021, tak som spočítala celkovú hodnotu minutej kozmetiky, ktorá dosahuje hodnotu 868 €. Ak odrátam zľavy, spolupráce a darčeky (k darčekom nerátam tie, ktoré boli zo spoločného rodinného rozpočtu) sú reálne náklady za kozmetiku 543 €.

Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

Obľúbené príspevky