Spotrebovaná kozmetika | marec 2021

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Spotreba je posledné mesiace pomerne nízka, no i tak sa v článku objaví niekoľko zaujímavých produktov. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.


 V marci som spotrebovala 7 produktov, z toho väčšina spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.

 


Tekutý dezodorant bergamon - limetka Deoguard SPORTIQUE  má plastový obal s mechanickým rozprašovačom. Rozprašovač sa nezasekáva a má primeraný rozptyl. Zasiahnete ním práve potrebnú oblasť podpazušia a nemusíte sa báť, že vám časť produktu skončí na tvári. Pretože i takéto produkty sa na našom trhu žiaľ nachádzajú. Vôňa je veľmi príjemná. Opísala by som ju ako sviežu pomarančovú vôňu s korenistým základom. Je pomerne výrazná no rýchlo vyprchá, čiže prípadné použitie parfumu nie je problémom. Dezodorant dokáže príjemné osviežiť a osvedčilo sa i jeho použitie pred a po cvičení. Po hodine pomerne intenzívneho cvičenia necítiť žiaden pach a jeho prenášanie v taške na cvičenie vďaka jeho primeranej veľkosti tiež nie je problémom. 

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: výborný

Prírodný osviežovač vzduch - eukalyptus SALOOS našiel svoje využitie na toalete. Spoľahlivo prekrýval pachy eukalyptovou vôňou. Táto vôňa sa mi na rozdiel od prechádzajúcej verzie páčila a po tomto produkte siahne znovu. Vydržal veľmi dlho, neobsahuje syntetické látky a tak nemám dôvod siahať po konkurenčných produktoch.

Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný

Osviežovač vzduch v spreji - lumiére du soleil JOIK je tak trochu netradičným kúskom. S podobnými výrobkami som sa síce už stretla u značky Saloos, no tam šlo skôr o prvoplánové vône s dominanciou jednej zložky. Samozrejme, že sú fajn a svoj účel pohltiť pachy v interiéry splnia, no Joik je vyšší level. Ide o arómu, v ktorej sa miešajú tóny ružového korenia, neroli a bergamonu s ľaľiou, jazmínom a to to všetko na pozadí ešte dopĺňa vanilka. Čiže už z popisu vidieť že ide skôr o bytový parfúm ako osviežovač vzduchu. Skrátka niečo, čo zaujme a prekvapí. 

Cena: cca 5,70 €
Celkové hodnotenie: výborný (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)

 

 


Intenzívny čistiaci gél citrónová tráva GARNIER patrí do sekcie prírodných produktov kozmetického gigantu Garnier. Dokonca má certifikáty ECOCERT a VEGAN. Túto prírodnú radu som dlšie ignorovala. Predsa len čisto konvečná kometická značka a zrazu rada s prírodnou kozmetikou nejdu veľmi dokopy. Napokon som jej predsa len dala šancu. Čistiaci gél má prenikavú vôňu citrónovej trávy. Pleť nedráždi avšak odličovací a čistiaci účinok by som označila ako taký lepší priemer. Produkt som vyskúšala a pokiaľ budem mať na výber, radšej siahnem po niečom inom.
 
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný

 

Minerálny púder ALVERDE - 01 Porcelain používam ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. 

Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

 


Hydratačný a ochranný balzam na pery JOIK je totálne skvelý. V minulosti som už nejaké tie balzamy Joik vyskúšala, no tu výrobca inovoval zloženie. Balzam tak nadobudol úplne iné vlastnosti. Stále je však rovnako dobrý. Pery počas zimy chráni a hydratuje. Spomedzi všetkych balzamoch, ktoré mám doma poto tomto siaham najčastejšie.

Cena: cca 5,70 €
Celkové hodnotenie: výborný (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)

Balzam na pery - karité YVES ROCHER má jemnú vôňu, dobre sa nanáša, neprechádza do okolia pier. Hydratačný účinok je dosť podpriemerný. Na zimu určite nepostačuje a aj počas jarného obdobia pery priam vysušuje. Spotrebovala som ho na pokožku nôh.

Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný
 

Celkovo som v marci spotrebovala kozmetiku v hodnote 36 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 16 €.

Komentáre

  1. za 16 eur je to celkom veľké množstvo produktov. To si super ušetrila. Mňa moc zaujal ten minerálny púder od Alverde. Alverde som sa v drogérií vždy nejak vyhýbala, ale asi by som už mala od nich niečo vyskúšať. Asi začnem týmto. ďakujem za tip ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky