Obľúbené výrobky | jeseň

Dnešný článok bude o výnimočných kozmetických kúskoch, ktoré som si počas jesenného obdobia špeciálne obľúbila a ktoré môžem odporučiť i mojim čitateľom. Do výberu sa tentokrát dostali iba značky z kategórie prírodná kozmetika. Konkrétne uvidíte výrobky od nemeckého Alverde, českého Voono, nemeckého Kneipp a estónskeho Joik. Zoberte si teda šálku kávy alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.

 

 DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Paleta kontúry & rozjasnenie Alverde obsahuje dve lícenky, dva bronzery, dva rozjasňovače a dva produkty na kontúrovania tváre. Odtieňovo ide o univerzálne produkty, ktoré sa dajú použiť samostatne avšak je možné ich navzájom aj kombinovať. Každý púder má hmotnosť 1 gram, čo je podľa mňa tak akurát. Urobí vám radosť pri líčení, no zároveň ho spotrebujete skôr ako sa vám zunuje. Výdrž je však žiaľ kratšia. Po približne troch hodinách treba líčenie obnoviť. Kvalitou teda nejde o nejaký top produkt. Skôr ma zaujal kombináciou farieb a cenovou dostupnosťou. Skrátka ideálny produkt, ak sa chcete pohrať s kontúrovaním tváre a zistiť čo vám pristane a čo nie.


 TVÁR

 

Omladzujúci elixír Joik sa nachádza vo fľaštičke z tmavého skla, ktorá chráni účinné látky pred znehodnocovaním. Naberá sa sklenenou pipetou, ktorá siaha približne do troch štvrtín nádoby. Keď sa budete blížiť k samotnému dnu, bude teda potrebné fľaštičku mierne nakloniť, aby sa sérum dalo nabrať. Konzistencia je skvelá. Vsakuje okamžite, presne tak, ako som si to predstavovala. Ja zvyknem sérum nanášať pred umývaním zubov. Po dvoch - troch minútach je sérum už absorbované v pleti a dá sa na tvár bez problémov naniesť krém alebo pleťový olej. Sérum takmer nevonia a je jemne zakalené. Predpokladám, že je to spôsobené práve extraktom z rakytníka. Okrem dobrej aplikácie vás však určite zaujímajú aj účinky. Pleť je viditeľné rozjasnená a omladená. Účinok bolo vidieť už po niekoľkých použitiach. Sérum síce neposkytuje pleti nejaký extra pocit hydratácie, no keďže ho nepoužívam samostatne, nie je to vôbec problém. Hydratáciu zabezpečí predsa dobrý pleťový krém. Takéto pleťové sérum som dlho hľadala a osobne ho môžem len odporúčať.

 


 TELO

Telové maslo sladký pomaranč & mäta Joik sľubuje hĺbkovú hydratáciu bez pocitu mastnoty.Vôňa je jemná s dominanciou pomaranča. Mätové podtóny sa strácajú. Na pokožku vôňa neprechádza. Telové maslo je našľahané, jemné, perfektne sa rozotiera a okamžite vsakuje. Na pokožke nezostáva žiaden pocit mastnoty, tak ako to býva pri produktoch obsahujúcich bambucké maslo. Ak by som si neprečítala zloženie, vôbec by som nepredpokladala, že sa v telovom masle bude takáto zložka nachádzať. To je pre mňa signálom, že výrobca má naozaj prepracovaný recept a otestované všetky pomery surovín, ktoré do telového masla pridáva. Napriek tomu, že telové maslo rýchlo vsiakne, pokožka je pekne hydratovaná. Okrem použitia na telo, som ho používala i na ruky a nohy. 

 


 HYGIENA

Sprchový gél DOBRÁ NÁLADA maracuja - grapefruit KNEIPP je umiestnený v typickom plastovom obale. Po jeho otvorení ucítite výraznú sladkú vôňu, ktorá určite dokáže zlepšiť náladu. To má napokon výrobok i vo svojom názve. Gél má redšiu konzistenciu a strednú penivosť. Pokožku umyje úplne štandardne avšak jeho spotrebu by som označila za o niečo vyššiu. Minimálne ja ho teda použijem o niečo viac, aby som vytvorila bohatšiu penu. Pokožka po jeho použití nie je vysušená a dokonca i vôňa sprchového gélu zostáva istý čas na pokožke. Z mojej strany teda absolútna spokojnosť.

 


 VLASY

Sprej na kučeravé a vlnité vlasy Voono má jemnú vôňu, ktorú zacítite, len ak vyslovene privoniate k otvorenému produktu. Prírodné zloženie je garanciou, že počas aplikácie nebudeme vdychovať rôzne škodliviny. Sprej vlasy nezaťažuje, nelepí, nekazí účes a ani neskracuje interval medzi dvoma umytiami vlasov. Dokonca by som povedala, že ten interval predĺži. Tento efekt asi nebude dobrý pre majiteľky suchých vlasov, no mastným či normálnym vlasom určite neublíži. Najviac vás však bude zaujímať výsledok po použití slaného spreja. Určite veľa záleží na type vlasov. Ja som ho používala na normálne, prirodzene vlnité vlasy. Vzhľadom na mierne vysušujúci efekt som si ho obľúbila najmä počas tzv. hair bad days. Sprej má podobný efekt ako suché šampóny, pričom však navyše vlasy ešte jemne navlni. Slaný sprej ma tak ráno dokáže zachrániť pred umývaním vlasov, na ktoré samozrejme ráno veľa času už neostáva. Samotné vlny sú v mojom prípade len také jemné. K plážovým vlnám, ktoré sľubuje výrobca, by som ich určite neporovnala, aj keď nevylučujem, že na inom type vlasov ich niektoré užívateľky môžu dosiahnuť. Takýto  typ vlniek sa mi najviac páči, ak sú vlasy zopnuté v cope. Pri rozpustených vlasov už radšej siaham po kulme. Všetko je to však o osobných preferenciách. Ja sama som so sprejom spokojná a pokiaľ nemáte vyslovene suché vlasy, môžem ho odporučiť aj vám.

 


 VôŇA

Vonné vrecúško vanilka a lieskový orech Joik bolo pre mňa novinkou. Podľa popisu má slúžiť na prevoňanie menších miestností a vôňa by mala vydržať približne dva až tri mesiace. Vôňa vanilkového vrecúška je pomerne výrazná, silná a sladká. Jasne v nej dominuje vanilka, no niekde na pozadí objavujem i karamel. Kvôli dosť silnej vôni sa vrecúško neosvedčilo v menšej kúpeľni. Našlo však svoje uplatnenie vo vstupnej chodbe, ktorá je pomerne priestranná. Vôňa sa krásne rozplynie do priestoru a spríjemňuje nám každý prechod po chodbe. Proste krása.



ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Čokoládová maska Joik krásne čokoládovo voňala a perfektne zlepšovala náladu. Určite must have pre všetkých milovníkov čokolády. Okrem vylepšenia nálady však účinkovala i na pleť. Vďaka obsahu ružového ílu dokázala pekne vyčistiť upchaté póry. Obsah čokolády zase spôsobil, že pleť nebola vysušená ako to zvykne byť pri väčšine ílových masiek. Dokonca by som až povedala, že maska pleť čistila a hydratovala zároveň. Ide tak o ideálny produkt pre majiteľky suchšej pleti, ktoré však zároveň trpia na vznik akné a upchatých pórov.

 


 Čo je vaším absolútnym víťazom tohoto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Tak tá čokoládová maska musí byť výborná :) Za mňa je víťazom Mary Kay Naturally hydratačný balzam, ktorý momentálne používam ako balzam na pery, a je geniálny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tá paletka je farebne naozaj zaujímavá, škoda, že dlho nevydrží...Ja som si v tomto období obľúbila olej na pery, keďže ich mám stále vysušené :D :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čokoládová maska tak to by som brala. Ja mám teraz od Botanica Slavica ich masku s ružovým ílom a je zatiaľ dobrá. Páči sa mi.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky