Obľúbené výrobky | jar a leto

Ahojte milí čitatelia. Po dlhšom čase sa stretávame pri článku o obľúbených produktoch. Tentokrát v spojenej verzií jar - leto. Nejako nebol čas a ani chuť venovať sa blogu. Zdá sa však, že už sa vraciam späť do zabehnutých koľají a o obľúbenú rubriku vás predsa neochudobním. Dnes sa tak môžete stretnúť s minirecenziami produktov od značiek Argital, Kneipp, Lily Lolo, Noili, Jo Malone a Eucerin.

DEKORATÍVNA KOZMETIKA


Minerálny make-up LilyLolo má jednoduché prírodné zloženie, SPF 15 a skvelý efekt. Dokonca predbehol i podobný produkt od Everyday Minerals, ktorý som si pravidelne kupovala asi dva roky. LilyLolo poskytujú vysoké krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Ideálny je i na letné obdobie, kedy sa vplyvom horúčav rozteká asi aj ten najkvalitnejší make-up. Za zmienku stojí i výber farebných odtieňov. Je ich neskutočné množstvo. Ja som po pár dňoch googlenia zvolila odtieň blondie, i keď blond nie som ani náhodou. Našťastie som som sa odtieňom trafila. Ide o svetlý odtieň s neutrálnym podtónom, takže ak potrebujete práve taký, nedajte sa odradiť tým, že nie ste pravá blondína. No a hlavne je púder v kvalitnom obale, kde veľkosť otvorov zodpovedá hrúbke namletého produktu. S týmto má problém väčšina minerálnych púdrov a napríklad pri Everyday Minerals som musela obsah premiestňovať do iného obalu, aby som sa každé ráno nemusela rozčuľovať.


TVÁR
Ochranný krémový gél na opaľovanie na tvár OIL CONTROL SPF 30 EUCERIN je určite najlepší krém s ochranným UV filtrom určeným na zmiešanú a mastnú pleť. Neupcháva póry, nezhoršuje stav pleti a zároveň chráni pleť pred UV žiarením. Po nanesení rýchlo vsiakne, pleť zmatňuje. Dá sa naň bez problémov použiť make-up. Robí všetko, čo sľubuje výrobca v popise. Ja som z neho nadšená. Konečne opaľovací krém na problematickú pleť. Malú výhradu mám iba voči baleniu. Je síce praktické a hygienické, no nevidieť koľko krému zostáva vo vnútri. Používam už asi tretie alebo štvrté balenie.




TELO

Fluid na opaľovanie pre deti s SPF 50 EUCERIN som na túto letnú sezónu zvolila na základe pozitívnej skúsenosti s opaľovacím krémom na tvár od rovnakej značky a tiež kvôli minibaleniu vo veľkosti 50 ml. Plánovala som ho totiž nosiť v kabelke a používať pri presunoch počas obedňajšej prestávky, prípadne pri návrate z práce. Na tento účel je úplne skvelý. Nanášam si ho na dekolt, krk a ramená, pričom krém rýchlo vsiakne a nezanecháva stopy na oblečení. Taký ten povlak typický pre telové opaľovacie krémy síce zostáva, no je naozaj len malý a akceptovateľný. Ochrana proti spáleniu slnečnými lúčmi je tiež z môjho laického pohľadu fajn. Myslím, že po produkte siahnem i ďalšiu letnú sezónu.


HYGIENA

Sprchovacia pena ŠŤASTNÝ MOMENT citrón a mäta KNEIPP je umiestnená v kovovom obale, ktorý sa však kvôli obsahu hnacích plynov nedá recyklovať. Pena je poriadne hutná a okrem sprchovania ju možno použiť aj ako penu na holenie. Dokonca by som povedala, že na tento účel je priam stvorená. Ja sama napríklad peny na holenie ani nekupujem. Uprednostním skôr takýto multifunkčný produkt, čím aspoň čiastočne zredukujem množstvo obalov a odpadov. Vôňa je pomerne výrazná, svieža s dominanciou citrónového podtónu. Ideálna na horúce letné obdobie. Produktu stačí použiť len máličko a tak 200 ml vydrží o niečo dlhšie ako bežný sprchový gél. Pokožku čistí a nevysušuje. Presne ako píše v popise výrobca. Osobne som nemala potrebu následne použiť telové mlieko alebo telový olej. Produkt ma jednoznačne zaujal a myslím, že nepôjde o moje posledné balenie.


VLASY


Šampón na mastné vlasy a proti lupinám Argital je umiestnený v obale z tvrdého plastu. Po otvorení viečka ucítite stredne intenzívnu sladkú vôňu s podtónmi rozmarínu a levandule. Mojim čuchovým bunkám táto vôňa extrémne vyhovuje. Farba je vplyvom obsahu zeleného ílu hnedasto zelená, no konzistencia je na môj vkus až príliš tekutá. Pri aplikácií šampónu sa preto zvykne časť tekutiny dostať mimo miesta určenia. Platí to aplikácií do dlane i priamo na vlasovú pokožku. Šampón ma nižšiu penivosť, čiže kombinácia tejto vlastnosti spolu s už vyššie popísanou konzistenciou podmieňujú vyššiu spotrebu produktu. Napriek menej komfortnému používaniu je však účinok šampónu skvelý. Moja problematická vlasová pokožka vôbec nesvrbí a aj výskyt lupín je naozaj len veľmi minimálny. Pôsobenie šampónu Argital by som odhadla tak na 80 % a jeho účinok pokojne konkuruje môjmu obľúbenému ichtamolovému šampúchu od Ponio. Akurát ešte upozorním, že po použití šampónu je dobré použiť nejaký ten kondicionér. Bez neho sú vlasy mierne rozlietané. Kondicionér ponúka aj samotná značka Argital. Zatiaľ som ho neskúšala, takže odporučiť ho nemôžem. Mne sa však osvedčil kondicionér v spreji od tiež prírodnej značky Urtekram. Prípadne použijete taký, ktorý už doma máte. Suma sumárum - pre koho bude šampón vhodný? Určite pre niekoho, kto trpí svrbením vlasovej pokožky a výskytom lupín a vzhľadom na trošku náročnejšiu aplikáciu budú viac spokojní majitelia / majiteľky kratších vlasov.




VôŇA

Vôňa Jo Malone je suvenírom z výletu do Veľkej Británie. Nejako sa mi zunovali moje obľúbené vône a tak som hľadala niečo netradičné a pekné. Vône najradšej vyberám v dutyfree shopoch. Ani nie tak preto, že sú o niečo lacnejšie, ale skôr preto, že predavačky v nich neobťažujú zákazníkov tými nikdy nekončiacimi otázkami, či môžu pomôcť. No nie, nemôžu. Ja si chcem nájsť sama, to čo sa mi páči. Zvolila som teda vôňu blackberry and bay. Ide o ovocnú optimistickú vôňu, ktorá je vhodná je podľa mňa vhodná na každú príležitosť a ja som z nej nadšená.



 ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Pro-collagen vitamin C night oil serum NOILI by som určite zaradila k objavom roka. Ide o prírodný produkt - zmes prírodných olejov ako sú jojobový, mandľový, makadamiový a slnečnicový olej, ktoré sú doplnené rozmarínovým extraktom vitamínom E a hlavne teda vitamínom C, ktorý je vo forme ascorbil tetraisopalmitatu. Zmes olejov je ľahká, nekomedonná, rýchlo vsakujúca. Produkt urýchľuje hojenie akné a jazvičiek po akné. Pleť viditeľne spevňuje a rozjasňuje. Ak hľadáte účinné sérum s vitamínom C, tak jednoznačne to od NOILI. V jeseni plánujem kúpu ďalšieho balenia.



 Čo je vaším absolútnym víťazom tohoto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Vďaka za ten tip na Eucerin na tvár. Ja si dávam spfko od Ordinary a hľadala som nejakú bežne dostupnú náhradu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sérum od Noili určite vyskúšam. Počula som na ne samé ódy no boli to všetko majiteľky suchej pleti. Tie jazvičky po akné by sa hodilo dať preč.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Některé věci a značky neznám, takže super tipy.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky