Clinique - odličovač a tonikum z adventného kalendára

Dnes budeme na blogu pokračovať v sérií recenzií cestovných balení, ktoré som objavila v minuloročnom adventnom kalendári. Ten tohtoročný vyzerá dosť podobne, takže možno niekomu táto séria článkov pomôže rozhodnúť, či by ten Clinique kalendár stál za to. Mne v decembri urobil teda radosť a produkty z neho postupne používam počas celého roka. Dnes svoj priestor dostali odličovač a tonikum v príjemných ružovo-fialových obaloch.
Take the day off makeup remover for lids, lashes and lips Clinique je dvojfázovým odličovačom určeným na viečka, riasy i pery. Mala som od neho dosť veľké očakávania. Predsa len produkt, ktorý v plnom 125 ml balení stojí cca 18 € by mal byť vari až dokonalý. Minimálne v mojom prípade by to bol najdrahší odličovací produkt, aký som kedy použila. Som z neho však dosť sklamaná a plné balenie by som si nekúpila. Oči odličoval podpriemerne. Mal problém si poradiť s riasenkou a na viečkach nechával mastný povlak. Ak som mala na perách nejaký odolnejší rúž, tak s tým si poradil dobre, no ale zase povedzme si pravdu, pery sa dajú odlíčiť aj lacnejšími prípravkami. Cestovné balenie mi teda ušetrilo dosť peňazí.


Clarifying lotion twice a day exfoliator 2 Clinique je podľa popisu tonikom určeným pre zmiešanú až suchú pleť. Plné 400 ml balenie sa predáva za cca 23 €. Toniká od značky Clinique sú pomerne známe veľkým obsahom alkoholu alebo alkoholových derivátov. Ak niekde uvidíte reklamu na tonika značky Clinique hlásajúcu, že neobsahujú alkohol, radšej si vyhľadajte podrobné zloženie. Je veľká pravdepodobnosť, že ten alkohol tam bude v podobe nejakého derivátu. Tak to je v prípade tonika z rady 2.0 Hneď po otvorení balenia ma ovanula silná alkoholová aróma. Pri používaní som mala pocit, že si čistím pleť čistým liehom. Pleť bola síce pekne dočistená, no potrebovala poriadnu dávku hydratácie. Nehovorím o tom, že oči pri používaní dosť slzili a to som sa očnému okoliu vyhýbala z dosť veľkej vzdialenosti. Po plnom balení teda logicky nesiahnem.


Aký je váš obľúbený produkt značky Clinique?

Komentáre

  1. zatiaľ žiadny, ešte som nemala túto značku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mala som tento toner a tiež som sa cítila rovnako. Čistý alkohol, fakt nechápem, ako môžu niečo také vyrábať. Vraj však majú aj dobrý nejaký exfoliačný toner s číslom tuším 1 a ten alkohol nemá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cislo jedna je super. Je v nom sice tiez alkohol v podobe nejakeho denaturatu, ale nie je to silné a pleť pekne cisti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky