Kozmetické nákupy | február

S myšlienkou pridávať na blog krátke články s prehľadom kozmetických nákupov sa pohrávam už nejaký ten čas. V januári som však žiadnu kozmetiku nenakupovala. December bol na prísun novej kozmetiky v podobe adventných kalendárov a darčekov pomerne bohatý, tak som to chcela v januári udržať v únosnej miere. Február už ale priniesol nákup niekoľkých osvedčených kúskov i niekoľkých noviniek. Ukázať som chcela najmä tie osvedčené kúsky, o ktorých som už na blogu písala. Dobré produkty sa oplatí pripomenúť. No a informácie o novinkách tiež nemusia byť na zahodenie. Môžete získať prehľad o plánovaných recenziách a o tom, kam sa bude moja kozmetická rutina a tým i recenzie na blogu uberať. Dnes teda spravím malý pokus a otestujem čitateľnosť tohto typu článkov. Sama som zvedavá.

KOZMETICKÉ STÁLICE

Približne dvakrát ročne siahnem po balení Jarischovho roztoku. Predáva sa v lekárňach a ja ho používam ako alternatívu tonika. Borová voda, ktorá predstavuje hlavnú zložku roztoku, pleť pekne upokojí a zároveň i mierne hydratuje. V tuhých mrazoch, ktoré momentálne nastúpili, je prevenciou začervenanej pokožky a vzniku popraskaných žiliek. Tea tree oil wash gel od značky CMD naturkosmetik považujem za jeden z najlepších odličovacích a čistiacich gélov. Odlíči dôkladne a zároveň je k pokožke šetrný a nevysušuje ju. Obsah čajovníkového oleja pôsobí antibakteriálne a pomáha hojiť nedokonalosti. Toto je moje druhé balenie. Riasenka Avril je jedna z mála prírodných maskár, ktoré sa nerozmazávajú a zároveň ich na riasach i vidieť. Riasam dodá objem i predĺženie. Navyše vôbec nie je drahá. Viac si môžete prečítať v samostatnej recenzií: tu. Ja ju mám už v druhom balení. No a nakoniec som znovu siahla po BB cream perfecteur de teint od značky prírodnej kozmetiky SO´BIO etic. Má neutrálny podtón a odtieňovo mi bude vyhovovať až v lete. Zatiaľ potrebujem niečo svetlejšie. No ja si počkám. Poskytuje stredné krytie, ochranu pred UV žiarením a vydrží počas celého dňa. Nenechajte sa zmiasť názvom BB krém. Podľa mňa ide o klasický make-up. Nájsť fungujúci prírodný make-up tiež nie je práve jednoduché, no v tomto prípade sa to podarilo. Viac sa tiež dozviete v podrobnejšej recenzií: tu.


KOZMETICKÉ NOVINKY

V lekárňach často nájdete akciu na výrobky 2 + 1 zadarmo. Jednu z takýchto akcií som využila i ja a siahla po osvedčenej značke Eucerin. Vlastne sama neviem, prečo som ju prestala používať, lebo takmer všetko, čo som od nej mala, mi vyhovovalo. Po vcelku dobrej skúsenosti s očným krémom Eucerin vo verzií Hyal - Urea, som sa rozhodla vyskúšať verziu očného krému Q10 active Eucerin . Na leto som zvolila ochranný krémový gél na opaľovanie SPF 30 Eucerin, ktorý je určený na mastnú a problematickú pleť. K výberu ma viedla dobrá skúsenosť s verziou SPF 50, ktorú som používala minulé leto. Akurát som sa teraz rozhodla siahnuť po nižšom ochrannom faktore, ktorý je podľa mňa pre potreby Slovenska postačujúci. Ak by som náhodou šla k moru, dokúpim ešte SPF 50. Na vlasy zvyknem používať najmä šampúchy Ponio, no občas mám náladu i na tekutú verziu šampónu. Uvidíme ako sa osvedčí gélový šampón proti mastným lupinám Eucerin. V januári sa mi minul skvelý vlasový olej proti lupinám a svrbeniu pokožky hlavy Khadi. Teraz som pre zmenu siahla po verzií Amla od značky Khadi, ktorá je určená proti šediveniu a vypadávaniu vlasov. Na jar zvyknú vlasy viac padať, tak uvidíme, ako zaúčinkuje. Znovu sa v našej domácnosti objavil i Saloos. Dávnejšie, keď som sa len začínala orientovať v prírodnej kozmetike, som ho objednávala veľmi často. Teraz už poznám lepšie produkty a od Saloos používam len osvedčené kúsky. Takým je i osviežovač vzduchu vo verzií eukalyptus Saloos. Vydrží dlho, pohlcuje pachy a je ideálny na použitie na toalete alebo v kuchyni. Rozhodne je lepší a najmä zdravší ako syntetické osviežovače. Vyskúšané mám už verzie citrón a antitabak. Pozitívne recenzie ma presvedčili k objednávke bb krému s oslím mliekom od SO´BIO etic. Tiež má neutrálny podtón ako BB cream perfecteur de teint od rovnakej značky, no je svetlejší a teda vhodnejší na zimu. Poskytuje len slabé krytie. Viac menej len na zjednotenie farebných nedokonalostí a je pomerne hydratačný. V čase, keď mám pleť v dobrom stave mi však postačuje a obľúbila som si ho. No a nakoniec v nákupnom košíku skončil Little Miracle od značky Balm Balm. Fakt dobrý marketingový ťah. Veď koho by nezaujal produkt s názvom malý zázrak. Základnou zložkou je šípkový olej, ktorý má moja pleť rada, takže tomuto sérum dávam šancu, že by mohlo mojej pleti sadnúť.


Máte skúsenosť s niektorým z produktov? Privítali by ste i ďalšie diely kozmetických nákupov?

Komentáre

  1. Máš tu dosť produktov, ale musím sa priznať že ani jeden som neskúšala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já vždycky ráda kouknu na nakupovací články. Tenhle je plný tipů na kosmetiku, co jsem ještě nezkoušela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zvedavá som najmä na Eucerin šampón :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru i ja. Už som ho presunula spomedzi zásob do kúpeľne, takže na recenziu zrejme nebude treba až tak dlho čakať.

      Odstrániť
  4. ten Khadi olej proti lupeniam a svrbeniu pokozky ti zabral? ako casto si ho pouzivala? uz som nad nim spekulovala, lebo v poslednu dobu mi tie lupiny nejak robia neplechu, a tento olej ma celkom zaujal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Robila som si kúru s použitím 2x týždenne. Po zmiznutí lupín už len občasné použitie podľa nálady cca raz za týždeň a pol. Bola som s nim spokojná a na blogu nájdeš aj samostatnú recenziu (v článku je vložený link na recenziu z januára). Tento nový olejček proti vypadávaniu vlasov však tiež pokožku upokojuje a pôsobí i proti vzniku lupín. Vyzerá, že značka Khadi má naozaj kvalitné suroviny a prepracované receptúry.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky