Moja starostlivosť o telo

Priznám sa, že v porovnaní so starostlivosťou o pokožku tváre, tej na tele nevenujem extra veľkú pozornosť. Kým pri nákupe produktov určených na tvár nemám problém vyberať vo vyšších cenových kategóriach a úzkostlivo sledujem zloženie, v telovej starostlivosť prevažujú bežne dostupné a lacnejšie produkty. Nemám vlastne dôvod to ani hrotiť a preháňať. S pokožkou na tele nemám našťastie problém a tak bežné produkty úplne postačujú. Tým zároveň nejaké tie eurá ušetrím a môžem si dopriať drahšiu dekoratívku alebo pleťovú kozmetiku. Ak ste zvedaví, akú telovú starostlivosť aktuálne používam, pustite sa do čítania.
HYGIENA

Ošetrujúci sprchový gél s granátovým olejom a zázvorom Alverde má pekný obal a sladkú vôňu. Pení slabučko a spotreba je teda rýchla. Pokožku nevysušuje, no nemám pocit, že po jeho použití je hygiena naozaj dôkladná. Po cvičení alebo nejakej manuálnej práci, keď som naozaj spotená preto radšej siaham po Sprchovej pene po opaľovaní od Cien. Ide o letnú limitku, no ja som si spravila celkom slušné zásoby. Pena takmer nevonia, pení výdatne a čistí poriadne. Samozrejme, že pokožku nevysušuje. To by som si predsa nerobila zásoby. Používam ju aj ako penu na holenie. Takéto univerzálne produkty mám rada. Na intímnu hygienu si už opakovane kupujem gél od značky Biopha. Ide o prírodný, bežne dostupný prípravok. Pení síce len málo, no nie všetko je vždy len o pene. Nedráždi a postará sa o hygienu. Spotrebovanie trvá veľmi veľmi dlho.


HYDRATÁCIA TELA

Čokoládové telové maslo Cien sa v Lidli objavuje len občasne, no ja si po dobrej skúsenosti vždy spravím zásoby. Páči sa mi obal, ktorý sa po spotrebovaní masla dá použiť ná odkladanie rôznych drobností. Maslo má úžasnú vôňu, ktorá prevonia celú kúpeľňu. Vôňa sa udrží aj na tele, čo pri takýchto produktoch nie je bežné. Rozotiera sa v celku dobre a hydratácia je priemerná. Normálnej pokožke bude určite sedieť. Hlavným benefitom je však vôňa a obal. Arnikový masážny olej Weleda používam po cvičení. Olej krásne bylinkovo vonia, dobre sa rozotiera a dobre i vsakuje. Svaly jemne prehreje, čiže sa vyhnem svalovej horúčke alebo ju minimálne znížim. Dá sa použiť i na stuhnuté svaly na chrbte. Nie je síce účinný ako krémy z lekárne, no pomôže. Mlieko na ruky a nohy s aloe vera a olejom emu Joik nosievam najmä na cesty. Je to univerzálny kúsok použiteľný na celé telo. Dobre sa rozotiera, extrémne rýchlo vsiakne a hydratuje priam úžasné. Toto by bolo podľa mňa dobré i pre presušenú pokožku. Ja som ho dostala ako darček k nákupu na Krásna každý deň, no po spotrebovaní určite objednávam ďalšie balenie.


HYDRATÁCIA RÚK A NôH

Skin food Weleda som vyhrala v súťaži, no nie som s ním spokojná. Mal by to byť univerzálny krém, použiteľný na všetko. Je však dosť mastný a dosť dlho vsakuje. Neosvedčil sa mi na tvár, na telo a ani na ruky. Aby som ho spotrebovala, používam ho teda aspoň na nohy. Po nanesení si musím obuť ponožky. Inak by bolo všetko mastné. Pri pravidelnom používaní sú nohy hydratované a nevzniká zatvrdnutá koža. Ďalšie balenie však nemusím mať. Premasťujúci ochranný krém na ruky Indulona v tomto retro obale som ulovila počas retro týždňa v Lidli. Po modrej Indulone siaham, keď sú ruky v naozaj zlom stave a toto je jediné čo im pomôže. Vôňa je jemná, hydratácia vysoká, krém dlhšie vsakuje a ruky zostávajú mastnejšie. Preto ho používam najmä pred spánkom.


Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

PODOBNÉ ČLÁNKY NA BLOGU:

Komentáre

  1. Škoda, že ja som tú penu po opaľovaní v Lidli nevidela, vyzerá výborne. A arnikový olej používam aktuálne na môj boľavý krk a vďaka jemnému prehriatiu trochu uľavuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Po Weledě sahám i já moc ráda, konkrétně po Skin Foodu. Díky tomu, že je hodně univerzální a dá se použít prakticky na všechno, si mě získal :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne ten Skin Food vyhovuje, áno nevsakuje ale čo ti ja viem, na noc mi je to jedno. Je to asi jediný krém, ktorý dokáže v zime moju pleť vyživiť. Občas sa mi spravia šupinky a vtedy už nepomáhajú ani masky ani oleje, jedine toto. Tiež ho používam ako balzam na pery. Na nohy som ho ešte neskúšala takže vďaka za tip.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky