Balea pod lupou

Priznám sa, že pri návšteve DM drogérie k značke Balea zablúdim len zriedka. Adventný kalendár som však v drogérií rozhodne nechať nemohla. Dvadsaťštyri výrobkov v cestovnom balení je predsa možnosť ako získať ucelenejší pohľad na značku, ako zistiť čomu sa vyhnúť a naopak čo vyskúšať v plnom balení. Vyskúšať a spotrebovať všetky kúsky, hoci boli len v cestovných baleniach, nejaký ten čas trvalo a tak si teraz v marci trochu pripomenieme adventný čas.

PLEŤOVÁ STAROSTLIVOSŤ

Z produktov určených na tvár sa v adventnom kalendári nachádzalo šesť produktov. Začnem produktami, ktoré neboli vhodné na môj typ pleti a preto som ich používala prevažne na pokožku dekoltu. Denný krém proti vráskam s Q10 mal stredne hutnú konzistenciu a príjemnú vôňu. Dobre sa rozotieral a vsakoval primeranou rýchlosťou. Nočný krém proti vráskam s Q10 bol v porovnaní s predošlým výrobkom hutnejší a mastnejší. Vôňa však bola veľmi podobná. Nevšimla som si, že by krémy s pokožkou dekoltu niečo extra robili. Nebola ani regenerovanejšia a ani omladená. Hydratácia však bola dostatočná. Po plných baleniach pochopiteľne nesiahnem, keďže nie sú určené pre môj typ pleti, no pre niekoho s normálnou pleťou môžu byť fajn. Za zmienku tiež stojí to, že neobsahujú silikóny, čo pre drogériové výrobky vôbec nie je pravidlo. Osviežujúca maska na suchú pleť mala slabú, nevýraznú, no príjemnú vôňu. Dekolt bol po nej hydratovaný, vyhladený. Nie som cieľová kategória tejto masky, no pre niekoho so suchou pleťou, to môže byť zaujímavý experiment za pár centov. Ampulky s liftingovým efektom boli omylom celého kalendára. Na pleti boli lepkavé a do pol hodiny som cítila ako sa póry upchávajú a tvoria sa vyrážky. Roztok som musela z tváre umyť a ďalší týždeň si dávať pleť do poriadku. Toto podľa mňa nemôže sedieť ani nikomu so suchou pleťou. Ak sa však mýlim, dajte mi vedieť v komentároch.
Dva produkty z oblasti pleťovej starostlivosti sadli presne môjmu typu pleti. Čiže pleti zmiešanej a mastnej. Tie som teda skúšala na tej časti tela, pre ktorú boli určené - na tvári. Osviežujúci gél na normálnu a zmiešanú pleť s lotosovým extraktom neurazil a nenadchol, ako sa zvykne písať. Pleť odlíčil, nevysušil, nepodráždil, slabučko voňal. Taká klasika. Nehovorím, že poň pobežím do drogérie, no ak sa niekedy nebudem vedieť rozhodnúť čo si kúpiť, nevylučujem, že v mojej kúpeľni skončí aj v plnom balení. Z masky na problematickú pleť s ingredienciami z Mŕtveho mora som nadšená. Na pleti síce trochu štípala. Obsahuje predsa soľ, no po opláchnutí bola pleť napnutá, rozjasnená, dokonca dokázala z veľkej časti vyčistiť upchaté póry. V tomto prípade určite siahnem aj po ďalších baleniach.
Šiesty produkt bol univerálnym výrobkom, ktorý snáď musel vyhovovať každému. Ide o balzam na pery vo verzií intensiv. Konzistenciou je veľmi ľahký, nemastí, nelepí. Zdá sa, akoby na perách ani nemal šancu niečo spraviť. Pery sú však pekne hydratované, ošetrené, chránené pred nečasom. Konzistenciou je vhodný aj ako podklad pod rúže, ktoré vysušujú. Toto fakt odporúčam.


RUKY A NOHY

Z oblasti starostlivosti o ruky a nohy kalendár obsahoval dva krémy na ruky a jednu masku na nohy. Išlo o univerzálne výrobky, ktoré potešili asi každého, kto si kalendár kúpil. Prvý z krémov bol z limitovanej vianočnej edície obsahoval veľa glycerínu a tomu zodpovedala lepivá konzistencia. Keď krém vsiakol, bolo to už v poriadku. Hydratácia bola priemerná a vôňa jemná. Nič výnimočné, čo by som musela mať v plnom balení. Druhý z krémov bol známy a legendárny krém s obsahom urey. Mňa však špeciálne neočaril. Vôňa bola príliš sladká a obal príliš ružový. Rozotieral sa dobre a vsakoval priemerne dlho. Priemerná bola aj hydratácia. Nie je to prepadák, no sú rozhodne aj lepšie krémy na ruky. Maska na nohy ma postavila pred hádanku, ako sa vlastne masky na nohy používajú. Nakoniec som sedela na stoličke s nohami nad vaňou, na ktorých som mala masku. Nebolo to práve najpohodlnejšie a na nohy mi bola zima. Ako sa teda tieto masky používajú? Prečo to nebolo v návode? Nohy boli po použití rozhodne hydratovanejšie a pokožka jemnejšia. Účinok teda bol viditeľný, len to nepraktické použitie. Do plného balenia teda nepôjdem.


TELOVÁ STAROSTLIVOSŤ

Z telovej starostlivosti sa v adventnom kalendári nachádzali tri výrobky. Telové maslo s vôňou plodov acai bolo výborným kúskom. Pekne jemne voňalo, dobre sa rozotieralo a rýchlo vsakovalo. Hydratácia bola super. Konzistenčne sa veľmi podobalo na telové suflé od Soaphorie, ktoré rovnako ako Balea obsahuje kakaové maslo. Tu by som pokojne šla aj do plného balenia. Telové mlieko na suchú pokožku bolo pomerne hutne a veľmi ťažko sa vytláčalo z obalu. Možno by som ho zaradila skôr do kategórie telových masiel. Vôňa neutrálna, účinok priemerný. Podobných výrobkov sa dá nájsť veľa. Plné balenie nepotrebujem. Gél po holení Balea je veľmi podobný panským prípravkov po holení. Akurát vôňa je iná. Gél bol plný glycerínu a pomerne lepivý. Hydratácia je priemerná a protizápalový účinok som nepozorovala vôbec. Na tento účel sa mi osvedčili skôr prípravky so zinkom. Nie je to výrobok, ktorý by som musela mať.


 HYGIENA

Z produktov na hygienu som zo štyroch kusov použila len tri, no celkovo s touto sekciou som spokojná nebola. Mydlo v tvare vianočného stromčeka je jediný produkt kalendára, ktoré som nepoužila. Dôvodov je viacero. Jednak syntetické pevné mydla nepoužívam vôbec a jednak si neviem predstaviť praktické použitie. Predpokladám, že ostré hrany stromčeka by pri umývaní asi veľmi príjemné neboli. Navyše neviem o tom, že by Balea toto mydlo mala v stálom sortimente. Tento kúsok tam teda vôbec nemusel byť. Pena do kúpeľa Balea bola v tak malom balení, že na celý kúpeľ by rozhodne nestačila. Použila som ju teda na kúpeľ nôh. Samotná tekutina bola fialovej farby, no pena, ktorú vytvorila sfarbená nebola. Pena bola dosť skromná a vydržala len veľmi krátko. Existuje množstvo oveľa lepších výrobkov do kúpeľa. Sprchový gél a krém vanilka a kokos nádherne voňal vanilkou. Vôňa bola pomerne výrazná, takže fanúšikovia vanilky si určite pri tomto výrobku prídu na svoje. Vzhľadom na to, že ide o kombináciu sprchového gélu a krému som očakávala výraznú hydratáciu po ktorej nebude potrebné telo už ničím natierať. Výrobok však dosť vysušuje a to aj moju normálnu pokožku, ktorú len málokedy potrebujem natierať. Sprchový gél a krém s vôňou plodov acai mal naopak vôňu slabšiu, nevýraznú, ničím výnimočnú. V ostatnom sa neodlišoval od predchádzajúceho výrobku. Mojej pokožke sprchové gély Balea nevyhovujú a vysušujú ju. Je to zvláštne, lebo ako som už spomínala, deje sa to iba pri tejto značke. Oba sprchové gély som následne minula na čistenie štetcov.


 VLASY
Produkty na vlasy prekvapili. Kalendár obsahoval celkovo šesť kusov a paradoxne, kým klasické vlasové produkty nie sú nič pre mňa, tak výrobky z rady Professional sú objavom roka. Táto rada je na pultoch drogérií pomerne dlho, no ja som si ju všimla až vďaka tomuto kalendáru. Šampón na vlasy z limitovanej vianočnej edície neobsahoval silikóny, jemne voňal, dobre penil. Pri malom cestovnom balení som nepozorovala vznik lupín, či svrbenie pokožky, no do plného balenia by som asi nešla. Predsa len uprednostňujem špeciálnejšiu starostlivosť o vlasovú pokožku. Efekt na umytých vlasoch bol taká klasika. Nič výnimočné. Šampón na vlasy s vanilkou a mandľovým olejom krásne voňal, dobre penil. Pri cestovnom balení sa neukázalo, že by pokožka svrbela. Vlasy sa však ťažko upravovali a najmä kratšie vlasy stáli do všetkých možných strán. Vlasom dodal teda týmto zvláštnym spôsobom objem, no ale pravdupovediac, nie je to nič pre mňa. Šampón z profesionálnej rady Balea sladko orieškovo voňal, penil, umýval. Vlasy boli po ňom v dobrom stave a pokožka hlavy nesvrbela. Výrobok neobsahuje silikóny. Balenie síce nie je práve najkrajšie, ale dôležitejší by teda mal byť obsah. Nemám voči nemu väčšie výhrady. Balzam na hnedé vlasy z radu Professional od Balea príjemne sladko voňal a vlasy vyhladzoval. Po jeho použití sa vlasy dobre upravovali, nemastili sa viac ako zvyčajne a pôsobili zregenerovane. Cestovné balenie vydržalo pomerne dlho a kľudne by som vyskúšala aj plné balenie. Expresná kúra z profesionálnej rady mala podobnú vôňu ako šampón a konzistencia pripomínala penu. Vlasy boli vyhladené, dobre sa rozčesávali. Nebol to síce taký wau efekt ako 1-minútová intenzívna kúra, no tiež tento výrobok patrí k tomu lepšiemu na vlas, čo mám odskúšané. Nevylučujem kúpu plného balenia. 1-minútová intenzívna kúra z profesionálnej rady Balea je u mňa objavom roka. Vlasy sú po jej použití tak jemné a úžasné, že som si ich musela celé dva dni stále chytať a tešiť sa z nich. Fakt, že na vlasoch ju stačí mať iba jednu minútu tiež nie je na zahodenie. Balenie mi stačilo na dve použitia a určite si kúpim niekoľko kusov do zásoby.



VôŇA

Eau de toilet Balea Sternen Schweif sa samostatne sa asi nepredáva. Išlo o príjemnú teengersku vôňu. Balenie bolo také akurát. Ak by som ju mala vo väčšom balení, asi by mi vôňa vadila. Pri takomto cestovnom kabelkovom balení však bola príjemným spestrením.


Celkovo hodnotím kalendár pozitívne. Vďaka nemu viem, že sa mám vyhnúť produktom na hygienu, že telová starostlivosť a starostlivosť o ruky a nohy je taký priemer, že v pleťovej starostlivosti sa dajú nájsť dobré kúsky a tiež, že balzamy na pery a profesionálna starostlivosti o vlasy sú skvelé.

Aký je váš obľúbený výrobok od značky Balea?

Komentáre

  1. Ja mám Baleu celkom rada, najmä vrámci telovej starostlivosti. Najradšej mám od nich asi gély na holenie, peelingy a potom sprcháče. Pleťovka ma nejak neohúrila a vlasovku som neskúšala. A topka topiek pre mňa je peeling s vôňou citrónu a cmaru :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Citron a cmar? To si neviem ani predstavit. Musim ovoniat :-)

      Odstrániť
  2. Ta vůně pro mě byla naprosto božská a asi obrečím to, když mi dojde :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju uz minula. Vidim, ze ty ju setris na "horsie casy" :-)

      Odstrániť
  3. Balea je pre mňa veľmi dobrá značka, tiež mi nesedí všetko, ale väčšina produktov áno. Sprchové prípravky moju pokožku vysušujú to máš pravdu. Veľmi sa mi osvedčila ich vlasová kozmetika, hlavne rad Oil Repair a Professional Braun. Tiež mám rada gély na holenie Balea aj prípravky po epilácii, u mňa dokázali zmierniť podráždenie a odstrániť svrbenie pokožky po holení čiže za mňa jednoznačne áno. A majú skvelé masky, ja mám rada tú Q10 aj zinkovú. A ešte telové mlieka, mala som Vital a bolo úžasné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Masky su vyborne. Tu s Q10 vyskusam. Niekde som citala pozitivnu recenziu aj na masky na ocne okolie.

      Odstrániť
  4. Ja telovú starostlivosť od Baley naozaj môžem, tej pleťovej sa tak trošku vyhýbam. Dávam si ale záväzok, že okamžite kupujem ten balzam na pery :) Síce moja skúsenosť s nimi je viac ako hrozná, ale dám šancu tejto verzii ešte ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa vyskúšaj. Nie som sice taka narocna na balzamy ako ty, ale podla mna bude dobry aj pre Teba :-)

      Odstrániť
    2. Nie je :´(((((( :DDD
      Včera som ho kúpila a zdá sa, že zatiaľ čo ostatné od Baley stoja asi tak za 3 prdy, tento stojí asi za 2 :D nevyšlo, no...
      Ja som skrátka na balzamy brutálne náročná a obzvlášť túto zimu som taká nejaká celá presušená... uvidíme, dnes mu dávam šancu celý deň, ale myslím, že recenzia bude zdrvujúca :)))... keby to aspoň pekne voňalo!!! :D
      saveonbeauty

      Odstrániť
    3. Skoda. Som teda rada, ze nie som na balzamy tak narocna ako ty :-) . Ja som si tento balzam velmi oblubila.

      Odstrániť
  5. Som asi jediný (o kom viem), kto Baleu nemá rád :D Síce nejaké minimálne skúsenosti s produktmi mám, ale pravdupovediac vôbec u mňa nezarezonovali, boli také nijaké a nebol dôvod si ich znova kupovať. Keď už idem do DMka, okukujem skôr produkty Alverde :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som podobny pristup, no v tomto kalendari som nasla niekolko dobrych kuskov a moj nazor som trochu pozmenila.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky