Júnové | prázdne obaly

Blog síce teraz trochu zanedbávam, ale rubriku o spotrebovaných výrobkoch nemôžem vynechať. Už len pre ten dobrý pocit, keď obaly pôjdu do separovaného odpadu. Takže dnes si môžete prečítať niekoľko minirecenzií na všetko možné i nemožné. 
V júni som minula celkovo desať produktov, z ktorých šesť spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.


Sprchové gély Cien patria ku klasike v mojej kúpeľni a v rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavujú v rôznych variantach opakovane. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Za tú cenu však nie je čo riešiť.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Dermálna emulzia Excipial U Lipolotio sa v spotrebovaných výrobkoch objavuje pravidelne, nakoľko ju už roky používam na odličovanie očí. Toto balenie som však používala ako klasické telové mlieko. Vôňa je jemná, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Na pokožke necháva jemný film a hydratuje vcelku fajn
Cena: 5 € bežná cena v lekárni, prípadne 1,20 € doplatok ak telové mlieko predpíše lekár
Celkové hodnotenie: výborná

Micelárna voda Bioderma Sensibio AR som používala len na odličovanie očí, pretože pleťové vody vyčistia pleť predsa len o niečo lepšie. Očné líčenie odlíči výborne, oči nedráždi, nenecháva lepkavý pocit. Keď ju nemám, dokážem bez nej fungovať. Keď sa k nej však po čase vrátim, hovorím si vždy ako som mohla oči odličovať niečím iným.
Cena: cca 16 €
Celkové hodnotenie: výborná
 
Čistiaci krém Dr. Hauschka som používala predovšetkým na ranné čistenie pleti, kde som dlho nevedela nájsť produkt, ktorý by pleť vyčistil od zvyškov nočného krému či nečistôt, ktoré pleť počas noci vylúčila, prípadne sa na ňu počas spánku nachytali a zároveň aby tento produkt pleť nevysušoval, prípadne nebol príliš agresívny. Predsa len je rozdiel medzi ranným a večerným čistením, keď večer je pleť potrebné ešte aj odlíčiť. Z môjho pohľadu ide o netradičný spôsob čistenia pleti - krém sa jemne pritláča na tvár a následne sa bez drhnutia opláchne. Má príjemnú vôňu, čistí a rozjasňuje pleť, zjemňuje jazvy a nedokonalosti pleti.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Pleťový krém na problematickú pleť Anne Marie Börlind odsunul do úzadia všetky doterajšie krémy. Ide o prírodný krém, ktorý hydratuje a zároveň stabilizuje tvorbu mazu. Má dezinfekčné a antibakteriáne účinky. Je použiteľný ako nočný krém a zároveň je vhodný i ako podklad pod make-up. Vlastne celkovo pozorujem zlepšenie pleti. Samostatnú recenziu som akosi stále nepísala, lebo vzdy mám v zásobe ďalšie balenie a vždy si poviem, že recenzia už pri najbližšom balení naozaj bude. V spotrebovaných výrobkoch ho však vídavate pravidelne.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sudocrem s obsahom zinku používam na akné v štádiu vytvárania (vtedy dokáže tvorbu akné zastaviť), prípadne na akné vo fáze hojenie (kedy dokáže urýchliť hojenie). Okrem toho je vhodný na liečbu zaparenín, popálenín, omrzlín ... Už mám kúpené ďalšie balenie.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
DIY nočný krém na nohy som vyrobila z bambuckého masla, kokosového oleja a avokádového oleja (recept tu). Bol svetlozelenej farby. V zime bol strednej konzistencie, no s príchodom leta jeho konzistencia vplyvom topenia olejov bola mäkšia. Dobre sa nanášal i rozotieral. Pokožka zostávala po nanesení krému mastná, takže je vhodnejší skôr na nočné použitie. V zime som ho používala ako hydratačný prostriedok na ruky. Spočiatku sa mi páčil a zdalo sa mi, že hydratácia je dostatočná aj keď ruky zostávali mastné. Hydratácia však nebola dlhotrvajúca a ruky bolo po hodine potrebné znovu krémovať. Skôr sa mi osvečil ako krém na nohy. Pred spánkom si nohy nakrémujem hrubšou vrstvou, natiahnem ponožky a ráno sú nohy hebké a stvrdnutá koža mäkká.
Cena: cca 1,40 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 6,20 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Anti-aging sérum od Alverde patrí k mojim obľúbeným očným krémom. Má jemnú vôňu, rýchlo vsakuje, očné okolie je hydratované. Pocit hydratácie síce už neptretrvával dlho po nanesení ako to bolo pri prvom balení, ale to pripisujem tomu, že očné okolie som nemala suché, kedže očné krémy už používam pravidelne. U mňa je tento prípravok stávka na istotu, keď neviem, aký krém kúpiť.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: výborné
Kompaktný púder Cosm´etica - odtieň porcelain sa na štetec nanáša v optimálnom množstve. Po skúsenostiach s púdrami, kde som musela výrobok priam dolovať túto vlastnosť veľmi oceňujem. Nepráši a na tvári dobre drží. Na tvári vytvára krásny zamatový efekt a jemné krytie. Taký som nevidela ešte pri žiadnom púdri a som z neho úplne že nadšená. Zmatnanie je tiež postačujúce. Je to taká klasika 4 - 5 hodín. Ak by som to mala porovnať s púdrami, ktoré som nedávno používala, tak zmatnenie vydrží približne rovnako ako pri minerálnom púdri od Alverde. Celkovo môžem povedať, že pri výbere púdra som mala šťastnú ruku a určite ho odporúčam pre všetkých so svetlou pleťou s podtónom do ružova.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 Celkovo som za uplynulý mesiac spotrebovala kozmetiku v celkovej hodnote 67 €. Po odrátaní výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 22 €.
 

Komentáre

  1. Sudo cream a micelárku od Biodhermy taky používám! zbytek neznám, ale DIY noční krém vypadá zajímavě! BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je ani narocny na pripravu, takze odporucam vyskusat.

      Odstrániť
  2. Produkty znám, ale osobní zkušenost nemám zatím ani s jedním. :( Ale hodně mě zaujala Kompaktný pudr Cosm´etica a docela uvažuji, že bych ho zkusila.. :)

    Ráda bych tě pozvala na velkou letní giveaway, o balíček produktů Mabelline, která právě probíhá na blgou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Excipial žeru ♥ a moc díky, teď si kvůli tobě budu vyrábět vlastní krém na nohy....

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super. Verim, ze recept vylepsis tak, aby mohol byt pouzitelny na ktorukolvek cast tela. Ja tiez este na nom chcem pracovat. :-)

      Odstrániť
  4. Aj ja teraz blogujem pomenej, asi je to skrátka letom, v zime ožijeme neboj sa. Cien sú vcelku fajn, mala som síce len jeden sprcháč, ale bol fakt výborný, keby mali viacero vôní tak by som si ich kupovala stále, tie krémové sú super.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Excipial U Lipolotio používám také a jsme s ní velmi spokojená.. Čistící krém od Dr. Hauschka mě po přečtení článku velmi láká :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky