Skvelý púder bez obsahu mastenca

Vybrať správny odtieň líčidiel je poriadne náročné v kamennom obchode, nieto ešte v e-shope. Na fotografie sa veľmi spoliehať nedá, keďže farby závisia od nastavenia konkrétneho monitora a popisy bývajú zväčša veľmi strohé. Napriek tomu som sa však odhodlala vybrať si v e-shope púder, ktorý som predtým nikdy naživo nevidela. Výber mi uľahčilo jednak to, že česká značka Cosm´etika ponúka iba dva odtiene púdrov, ktoré sú určené pre svetlejšiu pleť a tiež to, že e-shop uvádza pri každom výrobku detailný popis, ktorý uľahčí výber. Naozaj iba málokde nájdete odporúčanie pre jednotlivé farebné nádychy pleti. E-shop Krásna každý deň tak pre pleť s jemným žltým nádychom odporúča verziu Light Sand a pre pleť s ružovým podtónom verziu Porcelain.


kompaktný púder Cosm´etica - odtieň porcelain

Podľa popisu ide o prírodný kompaktný púder, ktorý pleť zmatňuje bez toho, aby ju vysušoval. Výrobok má certifikáty Vegan (neobsahuje žiadne živočíšne zložky) a CPK (obsahuje len prírodne a z prírody pochádzajúce zdroje). Možno ho zakúpiť samostatne, alebo spolu s lícenkou, či s bronzerom ako náplň do magnetickej paletky.  Balenie vo veľkosti 6 g sa predáva za približne 11 €. 




COSME´etika: Kompaktný púder porcelain
INCI:
Popis:
mica
sľuda
účinná a farbiaca látka
zea mays starch
kukuričný škrob
absorpčné vlastnosti
squalene
skvalén                                                      
olej, starostlivosť o pokožku
zinc stearate
stearán zinočnatý
protihrudkujúca látka
magnesium aluminium silicate
kremičitan horečnato hlinitý
prirodzené zahusťovadlo
helianthus anuus seed oil
olej zo slnečnicových semienok
olej, starostlivosť o pokožku
sucrose tristearate
tristearát sacharózy
jemný emulgátor
octyldodecyl stearoul stearate

zmäkčuje a chráni kožu
oleic/linoleic/linolenic polyglycerides

regulátor viskozity, zmäkčovadlo
sesamum indicum oil
sezamový  olej
olej, starostlivosť o pokožku
silver
striebro
farbiaca zložka, antimikrobiálne účinky, konzervant
caprylic / capric triglycerdide
kaprylové / kaprinové trigliceridy
starostlivosť o pokožku, premasťuje
theobroma cacao extract
extrakt z kakaovníka
účinná zložka
tocopherol
vitamín E
antioxidant
+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77510, CI 77007, CI 77742, CI 77289
farbivá
farbiace zložky


Zloženie je takmer identické so zložením bronzera od rovnakej značky, o ktorom ste si na blogu mohli pred časom prečítať recenziu. Nakoniec, prečo aj meniť zloženie keď ide o "práškové" produkty na veľmi podobný účel a toto zloženie sa už osvedčilo. Líšia sa iba farebnými pigmentami, ktoré boli použité. Podľa databázy EWG výrobok neobsahuje žiadne "High Hazard" látky a určite viacerých poteší aj to, že v púdri sa nenachádza mastenec (talc), o ktorom si môžete na webe prečítať rôzne kontroverzné informácie.

kompaktný púder Cosm´etica - odtieň porcelain
Púder je v ekologickom papierovom obale. Spočiatku som mala obavy, ako bude vyzerať po mesiaci používania, ale púder som už takmer minula a obal je stále v dobrom stave. Obal je ľahký a tenký, takže púder sa veľmi dobre prenáša aj v kabelke. Púder sa na štetec nanáša v optimálnom množstve. Po skúsenostiach s púdrami, kde som musela výrobok priam dolovať túto vlastnosť veľmi oceňujem. Nepráši a na tvári dobre drží. Na tvári vytvára krásny zamatový efekt a jemné krytie. Taký som nevidela ešte pri žiadnom púdri a som z neho úplne že nadšená. Zmatnanie je tiež postačujúce. Je to taká klasika 4 - 5 hodín. Ak by som to mala porovnať s púdrami, ktoré som nedávno používala, tak zmatnenie vydrží približne rovnako ako pri minerálnom púdri od Alverde. Celkovo môžem povedať, že pri výbere púdra som mala šťastnú ruku a určite ho odporúčam pre všetkých so svetlou pleťou s podtónom do ružova.


kompaktný púder Cosm´etica - odtieň porcelain

plusy:
  • prírodná kozmetika
  • ekologický obal
  • nepráši
  • dobre sa naberá na štetec
  • zmatňuje
  • jemné krytie
  • vytvára na tvári krásny zamatový efekt 
  • neoxiduje

mínusy:
  • žiadne

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Ďakujem skvelému e-shopu Krásna každý deň, ktorý určite poznáte aj vďaka krásne zabaleným zásielkam, za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Teší ma, že sa konečne objavil na scéne nejaký púder, ktorý fakt zmatňuje a vyhovuje aj ružovým podtónom pleti. Mne nejako ten minerálny púder Alverde začal na pleti oxidovať, používam stále ten istý odtieň, neviem, kde sa stala chyba, ale už mi nevyhovuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moze sa zmenit pokozka a aj zlozenie. Tazko povedat. Pre ruzove podtony pleti je vsak narocnejsie najst vyhovujucu dekorativku.

      Odstrániť
  2. O kosmetice jsem toho už hodně slyšela, a docela mě zajímá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite stoji za vyskusanie. Okrem pudru mam dobru skusenost aj s bronzerom a riasenkou.

      Odstrániť
  3. Mňa celkom zaujal púder od theBalm, údajne tiež bez mastenca. No aj tento vyzerá veľmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky