Čipkovaný púder

Môj vzťah k značke Dermacol prešiel viacerými zmenami. Dávnejšie som výrobky tejto značky - najmä dekoratívnu kozmetiku používala pravidelne. Veď prečo aj nie. Ide o českú značku, výrobky majú dobré ceny a aj kvalita výrobkov je vyhovujúca. Potom začal Dermacol spolupracovať s blogerkami a vyskakoval ako sa hovorí zovšadiaľ. Samozrejme, že nie všetky recenzie vzišli zo spolupráce so značkou a mnohé blogerky si výrobky kúpili aj samé, ale bolo toho už jednoducho priveľa. K sprchovým gélom mám dodnes taký odpor, že som ich v drogérií ani len nezobrala do ruky, aby som si overila, či voňajú tak ako sa všade píše. V poslednom období to s recenziami trochu ustálo, takže som sa pomotala okolo stojanu Dermacol a našla v ňom čipkovaný púder.


Podľa popisu výrobcu ide o kompaktný púder určený pre normálnu a zmiešanú pleť. Ultra ľahká textúra s vitamínom E by mala perfektne priliehať k pleti a zostávať nezmenená celé dlhé hodiny. Po nanesení by mala vytvoriť zamatovo matný povrch, ktorý je jemný na dotyk. Púder s hmotnosťou 8 g sa predáva v drogériách i viacerých e-shopoch za približne 3,50 €.


DERMACOL: Kompaktný púder
INCI:
Popis:
talc
mastenec
základ púdrov
magnesium stearate
stearát horečnatý
stabilizátor
caprylic / capric
kaprylové / kaprinové trigliceridy
       premasťuje
triglyceride
trigliceridy

mica
sľuda
účinná a farbiaca látka
paraffinum liquidum
parafínový olej
vosk
lanolin oil
lanolin
premasťuje
dehydroacetic acid
dehydrooctová kyselina
konzervant
tocopheryl acetate
tokoferol acetát
antioxidant
phenoxyethanol
fenoxyletanol
konzervant
parfum

vonné zložky
+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77742

farbivá

Podľa databázy EWG žiadna zložka nepatrí "High Hazard" látkam. Dokonca výrobok neobsahuje žiaden druh silikónu, s čím som sa pri konvenčnej kozmetike ešte nestretla. Žiaľ netreba to brať automaticky, že všetky výrobky značky majú fajn zloženie. Prednedávnom som mala v ruke výrobok tejto značky, ktorý obsahoval päť parabénov, takže komu záleží na zložení, musí si ho pracne čítať pri každom výrobku.


Výrobok je typický svojím čipkovaným reliéfom, čo sa niekomu môže páčiť, no mňa to necháva chladnou. Všeobecne čipku nemám ani v šatníku, nieto ešte v kozmetike. Čo ma však nenecháva chladnou, je to, že púder je tak silno zlisovaný, že ak by som opačnou stranou štetca tú čipku nerozbila, tak je tam doteraz. Proste púder sa na štetec nedá nabrať, alebo sa naberie iba v zanedbateľnom množstve. Fungovala som teda tak, že opačnou stranou štetca som naškrabala púder a ten potom naniesla na tvár. To som musela opakovať pri každej aplikácií. Púder takmer nefarbí a nemení tak farbu make-upu. Schonosť zmatniť by som označila ako štandardnú - vydrží zmatňovať tak 4 - 5 hodín, potom je potrebné priložiť vreckovku a znovu prepúdrovať.

plusy:
  • zloženie
  • dostupnosť
  • cena
  • štandardné zmatnenie
mínusy:
  • veľmi silno zlisovaný
Celkové hodnotenie: výborný

Aký mate vzťah k rôznym reliéfom na púdroch?

Komentáre

  1. Tento som tiež v minulosti používala a bola som s ním celkom spokojná. A vlastne ten čipkový reliéf bol aj jeden z dôvodov, prečo som po ňom siahla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda. Tiez som ho z regalu zobrala kvoli cipke, aj ked cipky nemusim. Takze predajny efekt to teda urcite ma :-)

      Odstrániť
  2. Mne sa veľmi páči hlavne to ako ho "zlisovali". No čo sa týka zloženia, čítala som že "talc" je veľmi škodlivý pre zdravie, tak neviem no :) Ale tiež ma teší že je bez silikónov, určite ho vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K tomu talcu tazko zaujat nejake jednoznacne stanovisko. Ja sa mu vyhybam v produktoch, v ktorych by sa mohol dostat na sliznice, pripadne ho mozno vdychnut. Inak mi viac menej nevadi. Su aj produkty bez talcu, tie su vsak vo vyssej cenovej kategorii. Bez talcu je fajn mineralny puder od Alverde a tiez kompaktny puder od Cosme´etica.

      Odstrániť
    2. Ďakujem za tipy :) Ten minerálny púder od Alverde rada vyskúšam :)

      Odstrániť
  3. Kdysi dávno jsem ho měla, a nebyl špatný. Jen co si pamatuji tak bych hodně slisovaný a moc se mu nechtělo pudrovat.

    The Word of Makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyvolala si vo mne hroznú nostalgiu. Tento čipkovaný bol môj prvý púder v mojej histórii dekoratívnej kozmetiky :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. On je uz tak dlho na trhu? Ja som si ho vsimla az teraz.

      Odstrániť
  5. Mne sa nedal nabrať na štetec ani Rimmel Stay Matte, musela som použiť labutienku, lisované púdre nemám veľmi v láske, ale náš miláčik Alverde je výnimka. Od Dermacolu mám kozmetiku rada, ale púder som mala zatiaľ len jeden a ten ma sklamal na plnej čiare, slávny Invisible fixing či ako sa to volá, ocenený ešte vraj ja vizážistami, no teda síce ho na pleti vidieť nebolo, ale zmatnenie sa rovnalo doslova nule.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som teda neskusala najma kvoli zlozeniu. Mastenec v nom nie je naviazany na nejake spojivo, takze pri nanasani sa da lahko vdychnut. A nechcelo sa mi zadziavat dych pri nanasani. Ja mam pri pudroch stalicu Alverde - kompaktny puder a teraz vyzera zaujimavo aj puder od Cosme´etica.

      Odstrániť
  6. Ja ho mám doma, ale nepoužívam ho, lebo som si vybrala zlý odtieň (nevšimla som si ,že som si vzala dvojku) a vôbec nezmatnuje. Inak veľmi sa mi páči ako rozpisuješ zloženie produktov. Je to super ,asi to začnem aj ja robiť ,lebo čitateľom často zloženie vraví veľký prd :) Môžem sa spýtať z akej stránky pozeráš ,ktorá látka je na čo a ako veľmi je toxická ? :) dik za odpoveď :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si vyberiem zly odtien, zvyknem ho potom pouzivat na konturavanie tvare. Informacie o zlozeni mam vacsinou zo stranok ewg.org , slozenikosmetiky.cz a z knih Tajemstvi kosmetiky - Vít Syrový, Ako si vybrat kozmetiku: Kozmetika, zdravie, krasa - Jarmila Hojerova a Eva Boskovicova a tiez Prirodni kosmetika Jak na to - Shannon Buckova.

      Odstrániť
  7. videla som ho ešte dávno na blogoch a práve tou čipkou ma veľmi zaujal,ale ešte som si ho nekúpila :) Dermacol značku veľmi nepoužívam
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja mam sice jeden puder už 7 rokov a niako to ani nepoužívam ale kdyby nahodou obzerala som tento a ešte ked čítam tuto dobrú recenziu siahnem asi poňom ak by som puder nahodou potrebovala:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky