Argánový olej s vôňou ruže

Na moju kozmetickú poličku sa dostal jeden z elixírov mladosti. Aspoň tak o argánovom oleji píšu viaceré zdroje. Argánový olej sa získava najčastejšie lisovaním za studena zo stromu Argania spinosa (argania tŕnita), ktorý rastie v Maroku. Olej je určený na všetky typy pleti a k jeho najväčším výhodam patrí vysoký obsah vitamínu E, antioxidantov a mastných kyselín. Vďaka tomu, že argánový olej zmäkčuje, zvláčňuje a posilňuje pokožku, odporúča sa na strie a do výrobkov proti vráskam. Tak úzke rozšírenie argánie tŕnitej v kombinácií s označením elixír mladosti, zdravia a krásy predurčuje aj vyššiu cenu argánového oleja. A tak sa na moju poličku dostal výrobok, ktorý v názve nesie názov Bio Argan Revital a paradoxne ani jeho cena nie je vysoká. Tak sa teda poďme pozrieť, ako to s ním vlastne je.

Bio Argan Revital Saloos


Podľa popisu výrobcu má regeneračný pleťový olej Argan Revital vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín a vitamínu E. Omladzuje a hydratuje pleť, dodáva pleti svieži vzhľad. Podporuje tvorbu kolegénu a elastínu. Upokojuje červenú a vysušenú pleť. Je vhodný pre všetky typy pleti vrátane pleti citlivej. Vôňa ruže, levandule a lemon tea tree pozitívne ovplyvňuje zmysly, upokojuje a vyrovnáva emócie.

Cena: cca 7 € za 20 ml

Certifikát: CPK Bio


Zloženie: simmondsia chinensis oil bio (jojobový olej), argania spinosa kemel oil bio (arganový olej), rosa canina fruit oil bio (šípkový olej), parfum, tocopherol (vitamín E), ascorbyl palmitate (derivát vitamínu C), ascorbic acid (vitamín C), linalool, limonene, geraniol, citronellol, citral, eugenol.
Podľa organizácie EWG patria k "High Hazard" látkam geraniol, citral a eugenol. Podľa zloženia vidieť, že nejde o čistý arganový olej, ako by sa mohlo zdať z názvu výrobku, ale o zmes viacerých olejov. Ďalší dôvod, prečo si treba všímať zloženie výrobkov.
Bio Argan Revital Saloos


Moje subjektívne hodnotenie: Moje hodnotenie vychádza z porovnania s regeneračným pleťovým olejom Tea Tree - Manuka od rovnakej značky, s ktorým som bola spokojná. Čo sa týka arganového regeneračného oleja zarazila ma vôňa. Všade čítam, že arganový olej sa vyznačuje špecifickou vôňou, ktorá nie je práve každému príjemná. V tomto prípade však jednoznačne dominovala vôňa ruže, čo mi vlastne asi aj potvrdilo moju domnieku, že arganového oleja vo výrobku nebude veľa. Keď si pozriete ceny výrobkov s obsahom vyslovene arganoveho oleja, uvidíte, že cenovo sa pohybujú úplne niekde inde. Zdá sa mi však zvláštne nazvať olej vyslovene argánovým olejom, keď v zložení predstavuje iba jednu zo zložiek. Takže vrátim sa k vôni, ktorá bola veľmi príjemná a určite pôsobila upokojujúco a antistresovo. Olej sa ako je zvykom pri tejto značke aplikoval pomocou kvapkadla, ktoré však nedosiahne až na dno nádoby a po dosiahnutí polovice balenia začne byť problém s aplikáciou. Poslednú tretinu už pomocou kvapkadla von nedostanete. Ja som ho teda vylievala do dlane, tým ale samozrejme narastá spotreba, lebo vždy vytečie viac oleja ako je potrebné. Plastový vrch kvapkadla mi navyše praskol hneď v prvých dňoch používania. Olej som nanášala na vyčistenú tvár, na ktorú som pred nanesením oleja nastriekala dermálnu vodu. Olej veľmi zle vsakoval. Ešte i ráno bola pokožka mastná. Čo sa týka účinkov, hydratácia bola priemerná a omladzujúce účinky som si nevšimla. Na vysušené miesta určite nestačil. Neupchával póry a nespôsoboval ani žiadne iné nepríjemnosti. Za najväčší prínos oleja považujem spomínanú relaxačnú a antistresovú vôňu.
plusy:
  • relaxačná a antistresová vôňa


mínusy:

  • olej pomerne ťažko vsakuje do pokožky
  • výskyt "High Hazard" látok v zložení

Perspektíva produktu na mojej poličke: Ak budem chcieť arganový olej, tak siahnem po výrobku s vyšším obsahom arganového oleja, aj keď som si vedomá ceny týchto výrobkov. A čo sa týka značky Saloos, tak na mojej poličke sa určite znovu objaví Tea Tree - Manuka regeneračný olej. Pri ňom sú regeneračné aj hydratačné účinky naozaj viditeľné.

Celkové hodnotenie: dobrý

Aké sú vaše skúsenosti s arganovým olejom?


Komentáre

  1. Přímo s tímto zkušenost nemám, zkoušela jsem od Saloosu Lemon Tea Tree olej na problematickou pleť a ten byl moc fajn :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Měla jsem ho, byl dobrý, ale asi si ho znova pořizovat nebudu....
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mala som kúru na vlasy od Avonu a tá bola fakt vynikajúca, skôr by som ten produkt nazvala olejom, pretože farbou i konzistenciou to olej rozhodne bol. Pre mňa najlepší olej na vlasy, inak som sa s arganovým olejom asi nestretla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z Avonu som si uz velmi dlho nic neobjednavala. Ani nemam predstavu, ktora kura by to mohla byt.

      Odstrániť
  4. Mám tentýž výrobek a jsem s ním spokojená, vsakuje se mi dobře a mám po něm hebkou pleť. Ve složení jsem mnoho arganu nečekala, právě kvůli ceně, říkám si, že pokud je tohle tak dobré, příště investuju do arganového oleje bez příměsí. O látkách high hazard ve složení jsem nevěděla a docela mě to štve. Olejíček dopotřebuju, ale příště už ho nekoupím. Od Saloos mám nejraději růžový olej

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkom by ma zaujimalo od coho zavisi, ze niekomu vsakuje lepsie a inemu horsie. Ruzovy olej som este nemala.

      Odstrániť
  5. Sounds great!
    Lots of Love,
    Marlene
    http://marlene-bloggt.blogspot.de/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já používám Arganový olej od jedné francouzské značky a v létě hodně prospívá pokožce. Na tento od Saloos se určitě taky kouknu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tenhle olejíček u mě ještě čeká na recenzi. Podědila jsem ho do mamky, které nějak nevyhovoval. Co mě na něm fakt uchvátilo, tak vůně - ten mix esenciálních olejů je tuze povedený! Taky se mi líbí, tak že základní složení je z jojobového, arganového a šípkového oleje. Co už ale chápu míň, tak že olejík je nazván jen po jednom z olejů. No budiž. Jeden čas mi přišlo, že vypukla jakási "arganová mánie", tak možná kvůli tomu :-)
    Bebe


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tym nazvom suhlasim. Nie vzdy sa na webe uvadza kompletne zlozenie a niekto moze byt prekvapeny, ze olej sa v podstate sklada z viacerych zloziek.

      Odstrániť
  8. Moja prvá skúsenosť s ČISTÝM argánovým olejom je navýsosť pozitívna. Smrdel, to je fakt.
    Ale teraz mám čistý argánový olej číslo dva od inej značky /priamo z Maroka/ a priznávam teda, že ten účinok pre mňa už nie je taký wau, ako to bolo v prvom prípade, tak neviem, no... Pripadá mi slabší, ráno mám pleť pomerne suchú :-/.
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som stale cisty arganovy olej neskusala. Sakra, musim ho aspon niekde ovonat, nech viem ako smrdi :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky