Štatistické okienko /apríl 2015/

Keďže apríl bol pre mňa náročný mesiac, pravidelnú rubriku o spotrebovaných výrobkoch prinášam trochu s oneskorením. Vzhľadom na to, že tieto články patria k najčítanejším, dovolím si tvrdiť, že snáť radšej neskôr ako nikdy. Ja môžem odniesť obaly do separovaného zberu a vy sa môžete so šálkou kávy, alebo čaju pustiť do čítania.


V apríli som minula celkovo 11 produktov, pričom zväčša prevažovali krémy rôzneho druhu. Z prírodnej kozmetiky sa medzi spotrebovanými výrobkami objavili tento mesiac iba dva vyrobky (Alverde a Tarika).


Hydratačný nočný krém Eucerin je mojím obľúbeným krémom, ktorý v spotrebovaných výrobkoch vidíte opakovane. Krém hydratuje, regeneruje, redukuje začervenania, vyhladzuje pleť.  Pleť nie je po jeho aplikácií mastná a pri jeho používaní pozorujem celkové zlepšenie pleti.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Zmatňujúci denný krém Eucerin naozaj zmatňuje, rychlo vsakuje a je dobrým podkladom pod make-up. Na druhej strane však moju zmiešanú pleť po čase začal vysušovať. Za nedostatok považujem aj balenie, pretože spotrebiteľ netuší, koľko krému mu ešte zostáva.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Telové maslo Cien s vôňou manga: konzistenciou to bol skôr krém ako maslo. Veľmi dlho vsakoval, pokožku však nebolo potrebné krémovať ďalšie dva dni. Skôr ako na telo sa mi osvedčil na pokožku nôh. Problémom je dostupnosť. Pokiaľ ho v Lidli uvidíte, treba zobrať aspoň dve balenie, lebo najbližie ho privezú až o pol roka.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý



Masť na popraskanú pokožku nôh s 25 % obsahom urea Balea: konzistencia a vôňa krému bola príjemná, ale pravdu povediac, čakala som od tohto krému viac. Predsa len, ide o intenzívnu starostlivosť. Spočiatku sa zdalo, že je účinnejší ako iné krémy na nohy, postupne bol však jeho účinok porovnateľný s bežným "neintenzívnym" krémom.
Cena: cca 2,5 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Krém na ruky s 5,5 % obsahom urey a bambuckého masla MyBody je mojím obľúbeným krémom na ruky. Ideálny na použitie počas dňa, keď majú byť ruky pri práci chránené a zároveň má krém rýchlo vsiaknúť. Kupujem ho vždy do zásoby
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Sprchový gél Alverde príjemne voňal a umýval. Penivosť bola samozrejme nižšia, keďže ide o prírodný sprchový gél, ale vôbec to neprekážalo.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Liehový bylinkový roztok Alpa používam na dezinfekciu manikúrových nožničiek, pinziet, drobných poranení, prípadne na obklady pri bolesti hlavy. Pri tráviacich ťažkostiach pomáha skonzumovať pár kvapiek na kocke cukru.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Dezinfekčný gél Balea patrí k mojím stáliciam. Musí byť neustále k dispozícií. Vôňa je nerušívá, čistí, rýchlo vsakuje a dúfam, že i dezinfikuje, keďže to neviem overiť.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Minerálny púder Mary Kay skvele kryje, zmatňuje, neoxiduje. Použitím v kombinácií s ľahko, alebo stredne krycím make-upom možno docieliť prirodzený vzhľad bez nedokonalosti. Používam ho s prestávkami veľmi dlho a zatiaľ nemám dôvod na tom niečo meniť. Jediným problémom je spôsob predaja cez kozmetické poradkyne Mary Kay, čo považujem za stratu času.
Cena: cca 18 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Tarika predstavuje prírodnú masku, ktorá má vyriešiť všetky problémy s nedokonalosťami pleti. Samozrejme ak ju budete používať podľa návodu každý deň a okrem toho nebudete používať žiadnu inú kozmetiku. Keďže nežijem v lese pri studničke, tak som ju používala raz týždenne ako bežnú masku. Pri takomto použití skvele účinkovala na odstraňovanie upchatých pórov.
Cena: 5 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Sudocrem s obsahom zinku používam na akné v štádiu vytvárania (vtedy dokáže tvorbu akné zastaviť), prípadne na akné vo fáze hojenie (kedy dokáže urýchliť hojenie). Okrem toho je vhodný na liečbu zaparenín, popálenín, omrzlín ...
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

To je teda za apríl všetko. Celkovo som teda minula kozmetiku za cca 69,50 €, čo je našťastie podstatne menej ako minulý mesiac.

Zvyknete počítať hodnotu minutej kozmetiky?

Komentáre

  1. Sudokrém ma celkom láka, ale mám obavy že mi nebude zaberať, lebo som čítala veľa recenzií, že nie je taký super, tak neviem :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zalezi na tom, co od neho ocakavas. Ak niekto caka, ze po jednom natreti sa vyriesa vsetky problemy, tak z tohoto hladiska fungovat nebude. Ak nieco take existuje dajte mi prosim vediet :-). Po niekolkych natretiach vsak problem celkom efektne vyriesi. Nie je drahy a ako prva pomoc v domacej lekarnicke je fajn. V najhorsom ho mozes posunut dalej do nejakej rodiny s malym dietatom :-)

      Odstrániť
  2. ten balea gel mi velmi nevyhovoval - narozdiel od inych som po nom mala lepkave ruky. a cien maslo som mala len v inej voni - a ta vona bola strasne umela. so sudocremom mam rovnake skusenosti - je to super vec. okrem spomenuteho pouzitia ho pouzivam po holeni. najprv natriem oholenu plochu kokosovym olejom a nasledne po miernom vsiaknuti sudocremom. tato kombinacia zabezpeci, ze sa mi neporobia ziadne vyrazky po holeni, ale zaroven nemam kozu vysusenu (co by som po sudocreme mala kebyze pred nim nepouzijem kokosovy olej)

    Beauty by Bellatrix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim, aj v tejto verzii posobila vona Cien masla umelo, ale dalo sa to akceptovat.

      Odstrániť
  3. Tarika patrí medzi moje najobľúbenejšie masky. Po tom telovom masle z Lidlu už dlho pokukujem, ale zatiaľ som s ním ešte nemala nikdy tú česť :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako často používaš Tariku?

      Odstrániť
    2. Toto mini balenie som používala každý deň (resp. ako vyšlo, ale snažila som sa každý deň večer). Teraz používam všetky ostatné naškrečkované masky, čo mám doma a potom budem už len Tariku :)

      Odstrániť
    3. Nevysusovala plet pri kazdodennom pouziti? Priznam sa, ze ja som mala obavy pouzivat ju tak casto.

      Odstrániť
    4. Nezaregistrovala som (klop-klop-klop). Ale tak moja pleť je odolná neskutočne :D

      Odstrániť
  4. Sudocrem je top! Da se pouzit uplne na vsechno :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tá Tarika vyzerá lákavo, smiem sa opýtať kde sa dá zohnať? :) mimochodom, Alpa je stálicou aj u nás doma ale používame ju hlavne na masáže a obklady. Je to zázrak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja Tariku kupujem na bionatural.sk ,ale upozornujem, ze ak tam raz kliknes nebudes vediet odtial odist s prazdnym kosikom :-)

      Odstrániť
    2. Ďakujem :) stránku som si pozrela a ozaj tam je riadne veľa skvelých produktov :)

      Odstrániť
  6. Mangové máslo je moje milované :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/maminko-ja-se-vcelicek-nebojim.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Doteraz mi nenapadlo počítať, koľko stála moja spotrebovaná kozmetika :) Mala by som začať, niekedy by z toho mohli vzniknúť zaujímavé výpočty. No keďže vyššie sumy som zvykla investovať najmä do dekoratívky, ktorá sa tak rýchlo nemíňa, nemuselo by to dopadnúť až tak zle :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som niekedy velmi neprijemne prekvapena, do akej sumy sa vysplha cena spotrebovanej kozmetiky. Teraz to bolo ok, horsi bol predosly mesiac, ked sa v minutej kozmetike objavili napr. parfemy.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky