Spotrebovaná kozmetika | apríl a máj 2021

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa nazbieralo dosť.

 V apríli a v máji som spotrebovala 13 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky patria 4 kusy.


Šampón proti lupinám citrus fresh Head & shoulders je fajn drogérkový šampón, ktorý efektne pomáha v boji proti lupinám a svrbeniu hlavy. Pekne vonia, pení a vlasy sú hladké, lesklé a dobre sa rozčesávajú. Myslím, že si ho po čase zase kúpim.
Cena: 5 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Srdiečka do kúpeľa I Heart Revolution voňajú stredne intenzívnou púdrovou vôňou. Metalické trblietky sú len na povrchu srdiečok a teda po rozpustení šumivej bomby ich vo vode ani nevidieť. Srdiečko šumí približne 10 minút. V porovnaní s mega obrovskou bombou do kúpeľa LUSH, ktorá šumela sotva 4 minúty, je to teda o dosť dlhšie.Pokožka po takomto kúpeli nie je vysušená, podráždená. 
Cena: 6 €
Celkové hodnotenie: výborné


Levanduľový relaxačný sprchový krém Weleda má ľahkú krémovú konzistenciu a bielu farbu. Pení len veľmi mierne, no na účely umývania i napriek tomu slúži pomerne dobre. Sprchovacia emulzia pleť nijak nedráždi, nevysušuje a zanecháva príjemný pocit. Moja normálna pleť po použití tohoto sprchovacieho krému nevyžaduje žiadnu následnú hydratáciu. Za najväčšie benefity okrem prírodného zloženia považujem príjemnú levanduľovú arómu. Tá je stredne intenzívna, neprechádza na pokožku a je veľmi podobná vôni pravých nefalšovaných levanduli, ktoré si pestujem v záhrade. 
Cena: 7 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Micelárny sprchový gél Dove je o niečo redší. Dosahuje strednú penivosť a dobre čistí. Vôňa je stredne silná a pomerne svieža. Výrobok pokožku nevysušuje a nijako nedráždi. Svoju úlohu splní avšak žiaden špeciálny micelárny efekt nepozorujem.
Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný



BB krém Lily Lolo v odtieni fair má porcelánový odtieň vhodný pre pleť s ružovými podtónmi. Odtieň je pre moju pleť relatívne fajn, no vzhľadom na to, že bb krémy používam najmä v lete na trošičku opálenejšiu pleť, asi by som znovu siahla po o stupeň tmavšej variante light. Produkt má dosť výraznú citrusovú vôňu, ktorá však po nanesení na pleť vyprchá. BB krém sa ľahko rozotiera a po nanesení na pleť ho takmer nevidieť. O krytí nedokonalosti by som teda radšej nehovorila. Ak potrebujete zakryť akné či nejaké farebné nedokonalosti, toto nebude práve najlepšia voľba. Pleti však poskytuje veľmi pekne rozjasnenie. Ak teda u bb krémov hľadáte práve túto vlastnosť, myslím, že by ste mohlo byť spokojné. Vzhľadom na vyššie opísané krytie produkt, ja osobne bb krém samostatne používam len veľmi zriedka. Našla som však pre neho lepšie využitie. Pleť je po jeho aplikácií dosť lepivá a preto ho používam ako podkladovú bázu pred nanesením minerálneho make-upu. Na tento účel je veľmi fajn. Keďže však moja pleť potrebuje aj nejaké to krytie nedokonalosti, po ďalšom balení už zrejme nesiahnem.
Cena: 17,50 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Make-up anti-blemish solution Clinique používam už asi tretí rok. Najskôr som si kupovala odtieň 02, no časom som zistila, že mi odtieňovo sedí viac 01. Make-up sa dobre nanáša. Ja používam väčšinou štetec, no ide to i rukami. Poskytuje silné krytie a korektor musím použiť naozaj len zriedkavo. Hoci je make-up silne krycí, nie je to efekt masky, ako sa niekedy pri takýchto make-upoch občas stáva. Vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Celkový efekt, ktorý poskytuje, by som označila ako matný. Pleť je pekne vyhladená, póry nie sú zvýraznené. Nekoná sa žiadne zhoršenie pleti. Make-up som začala používať ešte keď som mala pleť v horšom stave, no zostávam pri ňom i teraz, keď už by mi stačilo i slabšie krytie. Je to skrátka stávka na istotu. Momentálne vôbec nemám chuť experimentovať a skúšať niečo iné.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Kompaktný púder Alverde je stálym sortimentom DM drogérie už pekných pár rokov. Ja som si vybrala najsvetlejší odtieň 010 Naturelle, ktorý by som však označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepúdrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Každopádne ak s tým púdrom máte skúsenosť, dajte mi vedieť, či tak účinkuje aj na vás, ale u mňa ide o najlepší zmatňujúci púder, aký som kedy skúšala. Ak by som ho mala porovnať s minerálnym púdrom Alverde, tak tento kompaktný síce vôbec nekryje, ale zmatnenie je oveľa lepšie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný


Balzam na pery s SPF 30 LAVOZON je stredne tuhý a nanáša sa bez problémov. Perám dodáva jemné trblietky. Tie by tam ani nemuseli byť, no v zásade neprekážajú. Pre mňa je dôležité, že balzam na perách nezanecháva biely povlak ako je pri takomto druhu produktov zvykom. Pery jemne hydratuje a nanášanie spríjemňuje kokosová vôňa. Produkt môžem odporučiť, no ja v budúcnosti siahnem po vyššom ochrannom faktore. Niežeby táto 30 nefungovala, no ja akosi zabúdam na nanášanie alebo sa mi niekde v kabelke zázračne stratí.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Korektor a rozjasňovač Maybelline v odtieni 95 cool ivory je na moju pleť príliš svetlý. Zvyčajne mi síce sedia najsvetlejšie odtiene v ponuke, no tu je to až príliš. Produkt je silne krycí a príliš hutný. Zvýrazní každú vrásku a aj v priestore bez vrások ho na pleti skrátka vidieť. Pre moje potreby je nevyhovujúci a celkom nerozumiem nákupnému ošiaľu, ktorý tento produkt svojho času vyvolal.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: priemerný
 

Krém Effaclar Mat LA ROCHE-POSAY ma bielu farbu a je takmer bez vône. Konzistencia je pomerne ľahká. Opísala by som ju ako niečo medzi krémom a gélom. Do pleti vsakuje takmer okamžite. Nelepí a nespôsobuje na pleti žiadne problémy. Pleť je po nanesení krému krásne vyhladená a make-up na nej perfektné drží. Vďaka tomuto krému môžem používať i niektoré problematickejšie make-upy, ktoré som kvôli ťažkému nanášaniu na pleť plánovala už vyradiť.  Pleť je tiež počas dňa pekne zmatnená a zároveň aj hydratovaná. Upchávanie pórov alebo vznik akné som našťastie nespozorovala. 
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sérum s vitamínom C Eucerin sa zaraďuje k objavom roka. Sérum má pomerne ľahkú konzistenciu, ktorá sa dobre rozotiera, rýchlo vsakuje, pleť hydratuje. Na pleť je možné následne bez akýchkoľvek problémov naniesť ešte krém, či make-up. Pleť je po použití sérá viditeľné rozjasnená a farebne zjednotená. Sérum neupcháva póry a je tak možné i jeho použitie na mastnej či zmiešanej pleti. Už som si objednala ďalšie balenia.
Cena: 15
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Bohatý hydratačný krém pre suchú pleť hydra floral Decléor má podľa oficiálneho popisu pleť chrániť pred škodlivými vonkajšími vplyvmi, pričom výrobca za plné 50 ml balenie požaduje približne 43 €. Krém na stredne hutnú konzistenciu, bielu farbu a slabú ovocnú vôňu. Rozotiera sa pomerne ľahko a po vsiaknutí na pleti necháva taký silikónový ochranný film. Čiže nič pre mastnejšiu pokožku, na ktorej je veľká šanca vzniku upchatých pórov a vzniku akné. Treba skátka dať na odporúčanie výrobcu a zadovážiť si ho, len ak máte pleť suchú. Tu by som však očakávala o niečo väčšiu výživu a hydratáciu, ktorá je pri uvedenom kréme len priemerná. Plné balenie teda veľmi neodporúčam.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný
 
 

Očný krém aqua nature Annemare Börlid je takmer bez vône. Krém by teda mal vyhovovať aj citlivejšiemu očnému okoliu. Očný krém má pomerne ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera, rýchlo vsakuje. Dá sa použiť večer samostatne, ale znáša sa i s make-upom, takže raňajšiemu použitiu tiež nič nebráni. Krém poskytuje megadávku hydratácie. Nerozhádzalo ma ani veľké teplo, ani prudký vietor, ani slnečné žiarenie. Počasie sa začalo ochladzovať a všetko nasvedčuje tomu, že krém je fajn i do jesenného sychravého počasia. Dostatočná hydratácia je základom predchádzania vzniku vrások, takže verím, že funguje i v tomto smere.
Cena: 15
Celkové hodnotenie: výborný
 
 Celkovo som v marci spotrebovala kozmetiku v hodnote 127,50 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 97,50 €.
 

Komentáre

  1. To je ale veľa produktov. Ja nestíham ani jeden poriadne spotrebovať :D Ale ten korektor od Maybelline som mala tiež ale za mňa nič moc. Skôr ten od Catrice je lepší.

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky