Spotrebovaná kozmetika | október 2020

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania.


 

  V októbri som spotrebovala 7 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky patria tri kusy.

 


Telové mlieko Decléor poteší všetkých fanúšikov medových vôni. Vôňa je pomerne výrazná, silná a intenzitu nadobúda až s odstupom. Proste si sedíte na gauči a čudujete sa, odkiaľ sa berie tá silná medová vôňa. Inak je mlieko pomerne ľahké, ľahko sa rozotiera a na pokožke zanecháva jemný silikónový povlak. Hydratácia je taká bežná, ako aj pri iných podobných produktoch. Myslím že osloviť môže naozaj len tou svojou špecifickou vôňou.

Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerné

Bambucké maslo s levanduľovým olejom SPORTIQUE má pomerne silnú levanduľovú vôňu, ktorá , na rukách zostáva dlhší čas. Maslo má bielu farbu a jemnú hrudkovitú textúru. Prst treba do bambuckého masla zaboriť, nabrať naozaj len trošíčku a nechať produkt v rukách roztopiť. Následne môžete maslo aplikovať na vybrané časti tela. Bambucké maslo vsakuje dosť pomaličky a pokožka zostáva mastná. Preto som zvolila i použitie až tesne pred spánkom, keď už nemusím nič chytať a nikam sa presúvať. Ráno je však pokožka pekne hydratovaná, mäkká a ošetrená. 

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: dobré

 


Suchý šampón Dercos Detox od Vichy je v kovovom obale, pričom na balení je upozornenie, že nádoba je pod tlakom a treba ju chrániť pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C. V balení sa nachádza 150 ml výrobku. Vôňa  je pomerne slabá a dajú sa v nej rozoznať mentolové podtóny. Hneď pri prvom použití ma prekvapila konzistencia - ak sa o konzistencii pri tomto druhu výrobkov dá vôbec hovoriť. Absentujú tu totiž také tie práškové zrniečka, ktoré majú pohlcovať mastnotu, resp. je ich tam tak málo, že produkt vytvára dojem, že do vlasov striekať skôr nejaký lak alebo osviežovač. Efekt je však pomerne dobrý. Produkt dokáže mastnotu absorbovať, vo vlasoch nezostávajú biele púdrové zrniečka a dobu umytia oddiali o jeden až dva dni. Ak by som to mala zhrnúť, tak značka suchý šampón Vichy je konkurencie schopný mojím obľúbeným výrobkom od Batiste a oplatí sa ho vyskúšať.

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: výborný

 

Citrusový osviežujúci sprchový gél WELEDA má ľahkú gélovú konzistenciu a priehľadnú farbu. Pení len veľmi mierne, no na účely umývania i napriek tomu slúži pomerne dobre. Voňa bola stredne intenzívna so sviežou citrusovou arómou. Sprchovacia emulzia pleť nijako nedráždila, nevysušovala a nezanechávala nepríjemný pocit. Sprchové gély Weleda patria k mojim obľúbeným a rada siahnem aj po ďalšom balení. 

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 


 

Olejový kúpeľ pre svaly a kĺby Tiefen-Entspannung TETESEPT mal mentolovú vôňu a vo vani vytváral jemnú penu. Kúpeľ farbil do modra. Výrobca odporúčal použiť na jeden kúpeľ polovicu balenia, čo bolo aj naozaj postačujúce. 

Cena: cca 0,80
Celkové hodnotenie: dobrý
 
Bonbón do kúpeľa s pomarančom Joik bol krásny designový i funkčný kúsok, ktorý je vhodný i pre ľudí so suchou pokožkou. Po pridaní do kúpeľa sa vo vode postupne uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemné šumí a do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa. Pritom neobsahuje žiadnu umelú vôňu a ani len esenciálny olej. Vonia totiž len kvalitné kakaové maslo. Po kúpeli nie je pokožka vôbec vysušená. Už nie je potrebná žiadna ďalšia dávka hydratácie. Akurát vaňu treba poriadne opláchnuť, lebo na jej okrajoch môžu zostať zvyšky sušených rastliniek, ktorými sú pralinky ozdobené a zvyšky kakaového masla. Plné balenie obsahuje šesť podobných bonbónov.  
 
Cena: cca cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný
 

Exfoliačne ponožky Parasoftin sú produktom, ktorý je bežne dostupný v lekárňach. Parasoftin je mojou druhou skúsenosťou s exfoliačnymi ponožkami a rozhodne ide o lepší produkt, ako to bolo v prvom prípade. Prípravok síce výrazne cítiť alkoholom, no účinok je dobrý. Po asi štyroch dňoch sa koža na chodidlách začala šúpať, pričom celý proces skončil za približne desať dni. Pokožka na chodidlách bola hladká, zhrubnuta koža odstránená. Myslím, že takéto ošetrenie nôh uprednostním i pred kozmetickou pedikúrou.

Cena: cca 8 € 
Celkové hodnotenie: výborné
 
V októbri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 36,80 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 15 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

Obľúbené príspevky