Suvenír z Poľska | Inglot

Moju záľubu v letiskových obchodíkoch určite poznáte. Teraz som síce kvôli pandemií musela cestovanie obmedziť, no ešte predtým som našťastie stihla jedno medzipristátie vo Waršave. Čo si priniesť ako suvenír z Poľska? No predsa Poľskú kozmetiku. Keďže poľská značka Ziaja je dostupná aj na Slovensku, siahla som radšej po niečom novom, čo len tak u nás neuvidíme. Ide o značku dekoratívnej kozmetiky Inglot.

BÁZA POD OČNÉ TIENE INGLOT

Báza pod očné tiene Inglot má podľa oficiálneho popisu zvýrazniť farbu očných tieňov, uhľahčiť líčenie a predĺžiť perfektný vzhľad očného make-upu. Balenie sa svojím štýlom podobá na balenia očných krémov. Je praktické a aj čierny vzhľad obalov by mal zapadať do väčšinového vkusu.

Zloženie je taký typický mix konvenčných zložiek: isododecane, talc, cyclopentasiloxane, vp/eicosene copolymer, disteardimonium hectorite, mica, polyethylene, caprylic/capric triglyceride, trimethylsiloxysilicate, sorbitan sesquioleate, silica, lauroyl lysine, titanium dioxid (CI 77891), octyldodecyl oleate, propylene carbonate, caprylyl glycol, phenoxyethanol, dimethicone, hexylene glycol, iron oxides (CI 77491, CI77492, CI77499). Podľa databázy EWG sa však nemusíme obávať žiadnych vysokorizikových látok. Plné balenie  v množstve 10 ml sa dá kúpiť za približne 15 €.

Podkladová báza má svetlú porcelánovú farbu, ktorá sa však po aplikácií na pokožku mení na priehľadnú. Efektom by som produkt prirovnala k bb krémom. Pri aplikácií necítiť žiadnu vôňu a nezaznamenaté ani žiaden lepivý pocit. Ten lepivý pocit by však možno nebol na škodu. Očné tiene by sa na viečka lepšie prichytili a líčenie by dlhšie vydržalo. Báza samozrejme výdrž perfektného očného make-upu predlíži, ale jedná sa o možno dve - tri hodiny. Sľubované zvýraznenie farby očných tieňov sa však nekoná.

Nemôžem povedať, že by šlo o zlý produkt, no nejako som si na neho nezvykla a siaham po ňom len zriedkavo. Podobný efekt totiž veľmi ľahko dosiahnem, ak na viečka nanesiem trochu môjho obľúbeného make-upu. Líčenie je jednak rýchlejšie a jednak nemusím doma skladovať ďalší kozmetický produkt. V prípade podkladovej bázy Inglot teda po ďalšom balení už nesiahnem.


MASKARA INGLOT


Long & Curly Mascara INGLOT podľa oficiálneho popisu sľubuje predĺženie a zatočenie rias bez zbytočného zlepovania. Obal je veľmi pekný, jednoduchý, čierny s pekným fontom písma a bez kadejaký zbytočných ozdôb. Kartáčik je štetikový, úzky, pomerne klasický. Takéto kartáčiky nezvyknú nič pokaziť. Fotku kartáčika si môžete pozrieť v tomto článku o spotrebovanej kozmetike.

Zloženie je tiež pomerne jednoduché a krátke: water, iron oxide (CI 77499), copernicia cerifera (carnauba) wax / cera carnauba, paraffin, glycerin stearate, stearic acid, colophonium, triethanolamine, cetaryl alcohol, phenoxyethanol, pvp, vp/headecene copolymer, hydroxyethylcellulose, potasium sorbate, dimethinone. Čiže bežná konvenčná kozmetika avšak bez obsahu rizikových látok. Aspoň tak to vyhodnotila databáza EWG. Cena je vyššia. Množstvo 7,5 ml sa dá kúpiť za približne 10 €.

A aký je výsledný efekt? Nuž skoro žiadny. Riasenka nesmrdí a aj s aplikátorom sa dobre pracuje. Výsledný efekt na riasach však akoby ani nevidieť. Akoby riasy ani neboli nalíčené. Vlastne aj pri odličovaní na odličovačom tampóniku zostalo minimum farby. Mala som pocit, akoby som si na riasi nanášala len nejaké sérum, alebo vodu. Proste toto nechcete. Vydržala som to s týmto produktom až jeden mesiac a žiaľ musela som ho vyradiť. Skúsenosť s predlžujúcou a vytáčajúcou maskarou ma teda varuje aj pred skúšaním iných maskár od tejto značky. Jednoznačne to neodporúčam ani vám. Vyhodené peniaze.


RÚŽ INGLOT

Matný rúž Inglot v odtieni 415 je podľa oficiálneho popisu perfektne držiacim intenzívnym matným rúžom. Čierne kovové balenie je nielen štýlové, ale i praktické. Bez najmešej ujmy prežije presuny v kabelke a naše nedbanlivé zaobchádzanie.

Zloženie je obohatené o vitamín E, makadamiový, ricínový, mandľový a avokádový olej. Zvyšok INCI už tvorí bežná chémia: macadamia integrifolia seed oil, octyldodecanol, silica, DI-PPG-3 myristyl ether adipate, ricinus communis seed oil, cera alba, c10-30 cholesterol, euphorbia cerifera wax, pentaerythrityl stearate, sytnhetic beeswax, mica, polyethylene, ozokerite, aluminum hydroxide, copernicia cerifera wax, persea gratissima oil, ptfe, fragrance, prunus armeniaca kernel oil, tocopherol, ascorbyl palmitate, benzyl benzoate, may contain: boron nitride, lauroyl lysine, red 6 lake, red 7 lake, red 40 lake, red 33 lake, yellow 5 lake, blue 1 lake, red 27 lake, carmine, black 2, iron oxides, manganese violet. Podľa databázy EWG v produkte nie sú žiadne rizikové látky. Plné 4,5 g balenie sa predáva za cca 16 €.

Rúž má peknú sýtu staroružovú farbu. Na pery sa dobre nanáša a neprechádza do okolia pier. Pery však jemne vysušuje a zvýrazňuje suché miesta. Bude tak vhodný iba na pery, ktoré sú v dobrom stave a netrpia dehydratáciou. Výdrž je pomerne dobrá. V dobrom stave vydrží tri - štyri hodiny, čo považujem za slušný výkon. Po rúži siaham pomerne rada a to najmä v jesennom a zimnom období. Nevylučujem nákup ďalšieho odtieňa. To si však ešte budem musieť počkať na zrušenie príkazu nosiť ochranné rúška.


Poznáte značku Inglot?

Komentáre

  1. Znám ale ještě jsem nezkoušela.....tak třeba brzy něco zkusím :). LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám doma jeden lak na nechty a tekutý rúž, tie boli fajn. Potom som mala aj makeup, ale nezaujal ma natoľko, aby som si kúpila opäť. Rada by som možno ešte nejakému dala šancu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inglot jsem kdysi měla v oblibě! Hlavně tedy stíny. A byly super!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky