Spotrebovaná kozmetika | máj 2020

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Spotreba je posledné mesiace pomerne nízka, no i tak sa v článku objaví niekoľko zaujímavých produktov. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.

V máji som spotrebovala 8 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá presne polovica.


Šampón proti lupinám Ducray Kelual DS mi odporučila lekárnička po mojej sťažnosti na výskyt mastných lupín a svrbiacej pokožky hlavy, na ktoré prestali účinkovať všetky moje osvedčené produkty. Cena za 100 ml šampón bola síce vysoká, no pani mi ho predávala s tým, že ak do dvoch týždňoch nezaberie, je potrebné navštíviť už len dermatológa. Našťastie zabral už po prvom umytí. Svrbenie prestalo úplne a výskyt lupín sa znížil o viac ako polovicu. Po štyroch umytiach nebolo po lupinách ani stopy. Okrem toho skvele pení, príjemne sladko vonia a má bielu farbu s krémovou konzistenciou. Odporúčam všetkým s výskytom seboroickej dermatitídy.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Hydratačný krém AQUAporin active Eucerin je bez vône a zápachu. Síce hneď po otvorení ma ovanula mierna alkoholová aróma, no tá však po pár dňoch vyprchala. Z hľadiska konzistencie ide o ľahký, dobre rozotieraľný krém, ktorý je na pleti veľmi príjemný. Veľmi dobre si rozumie s make-upom i s bb krémom. Jeho účinok na dehydratovanú pleť je však úplne mizerný. Počas zimného obdobia mi jeho účinok absolútne nepostačoval. Nielenže na pleti pretrvávali šupinky, dokonca si pleť pýtala i niečo hutnejšie, čo by ju chránilo pred pôsobením počacia. Počas jari a jesene som ho však používala rada. Hydratačné schopnosti sú síce taký priemer, no počas teplejšieho obdobia bol fajn. Účel riešiť problém s dehydratovanou pleťou, na ktorý som si ho kupovala, však žiaľ nesplnil a myslím, že v budúcnosti po ňom už nesiahnem.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: dobrý
Spevňujúci a remodelačný telový krém s Q10 Nivea sa výborne rozotieral a rýchlo vsakoval. Pokožka po jeho použití vôbec nezostávala umastená. Ak ho chcete používať iba na hydratáciu, ktorú by som mimochodom označila ako vcelku bežnú, ničím sa nelíšiacu od väčšiny telových mliek, tak pri takomto použití môžete pokojne zostať. Ak však chcete dosiahnuť i mierne spevnenie a vyhladenie pokožky, výrobca odporúča týmto krémom masírovať problematickejšie časti tela približne dve až tri minúty. Týmto spôsobom dosiahnete vyhladenie a zjemnenie pokožky a to i bez cvičenia. Ak ešte k tomu všetkému pripojíte i nejaké tie cviky vo fitku alebo i doma, pokožka bude pevnejšia a celkovo bude vyzerať lepšie. Samozrejme že v tomto prípade nejde o zázračný krém, ktorým vykúzlime novú postavu bez námahy, no v ceste za krajšou postavou určite pomôže. 
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Citrusovo-bergamonový telový peeling Joik patrí do skupiný slaných telových peelingov. Peeling používam v plnom nasadení a môžem napísať, že výrobca vybral správny pomer peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek, takže produkt pri naberaní nepadal z rúk a neroztekal sa, ako sa to niekedy stáva. Zrniečka soli sú pomerne hrubé, čo ho predurčuje najmä na časti tela s hrubšou pokožkou - chodidlá, lakte, časti tela postihnuté alebo ohrozené celulitídou. Pokožka po peelingu bola vyhladenejšia a hydratovaná. Prírodné oleje sa postarali o to, že už nebolo potrebné používať telové oleje a masla. Odporúčam.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné

Ručne vyrábané mydlo Magická aura ALMARA SOAP som si zvolila kvôli jeho úžasnému fialovému zafarbeniu. Mydlo je podobne ako väčšina podobných produktov úplne bez vône, vytvára pomerne veľa peny, skvele čistí aj väčšie znečistenie a vďaka glycerolu, ktorý vznikol pri výrobe mydla nevysušuje pokožku. Celé mydlo vydržalo približne dva mesiace, čo je na prírodné mydla veľmi dobrá výdrž. Ak bolo mydlo používané častejšie, napríklad pri návštevách, začalo byť vplyvom vody mazľavejšie a farbilo mydelničku modrou farbou. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborné




Hnedú ceruzku na obočie Catrice si kupujem opakovane. Je dostatočne mäkká, aby s ňou obočie pekne upravovalo a obsahovala aj kartáčik na úpravu neposlušných chĺpkov a rozmazanie ceruzky. Vydržala približne tri mesiace, čo tiež podľa mňa vôbec nie je zlé.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná
Slivkový olej Navia má úžasnú marcipánovú vôňu. Je pomerne silná, čiže ak túto vôňu máte radi, budete očarení. Naopak, ak zase marcipán práve nemusíte, radšej sa tomuto oleju vyhnite. Ja patrím k fanúšikom marcipánu nielen v kozmetickej ale i v potravinárskej podobe, čiže logicky som bola z tejto vône priam unesená. Škoda však, že vôňa pár minút po aplikácií vyprchá. Samotný olejček je pomerne ľahký a po nanesení na vlhkú pokožku dokáže rýchlo vsiaknuť. Pleť pomerne dobre vyživuje, neupcháva póry a nespôsobuje na pleti žiadne nepríjemnosti. S tvrdením výrobcu, ktorý olej odporúča pre zrelú a dehydrovanú pleť však nesúhlasím. Pre zrelú pleť je určite vhodnejší olej argánový, ktorý dokáže vyhladiť vrásky. To som pri slivkovom olej nepozorovala. No a rovnako vzhľadom na priemerný hydratačný účinok nebude vhodný pre pleť dehydrovanú, ktorá potrebuje riešiť šupinky a suché miesta na tvári. Tu by som siahla skôr po nejakom hydratačnom sére. So slivkovým olejom som bola spokojná a používala som ho rada. No túto spokojnosť podmienila jednoznačne vôňa, ktorá je najväčším benefitom oleja. Ostatné účinky boli skôr priemerné a z hľadiska účinku určite existujú i lepšie oleje. Prečo si však nedopriať i voňavý produkt? Dobrá nálada je tiež dôležitá.
Cena: cca 11,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Aromassence lavandula iris serum huile oil serum Decléor je výrazné aromatizované, pričom jednoznačne dominuje vôňa ťažšia vôňa levandule. Použitie je pomerne príjemné. I keď musím poznamenať, že rozhodne nejde o sérum, ale o klasický pleťový olej. Ten však takmer okamžite vsakuje a pokojne by som ho zaradila do kategórie tzv. suchých olejov. Zloženie tohoto výrobku je čisto prírodné, čo je u tejto značky pomerne výnimočné. Hoci sa často označuje za prírodnú, jej produkty obsahujú veľa syntetických látok. U levanduľového séra sa však našťastie žiadna syntetika nevyskytuje. Pleť je po jeho použití vyživená, vyhladená a v pomerne dobrej kondícií. Po dlhšom používaní sa však na mojej zmiešanej pleti začali vo zvýšenej miere objavovať upchaté póry. Po plnom balení teda nesiahnem. To sa mimochodom predáva za sumu cca 35 € za 15 ml. Avšak suchej pleti by produkt mohol vyhovovať.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý


V máji som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 67 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 35 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Vďaka za tip na šampón proti lupinám, mne sa teraz zjavili po 22 rokoch života (počas ktorých som ich absolútne nemala) a potrebujem sa ich konečne zbaviť. Zmenila som aj stravu a zlepšilo sa to, no chcem rýchlejšie riešenie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky