Tónovacie balzamy na pery | Vichy vs Labello

Tónovacie balzamy na pery používam relatívne často. Perám dodajú jemné zafarbenie, hydratujú ich a pri ich použití netreba zrkadielko. Navyše použitie rúžov a leskov v súčasnom období karantény a nosenia ochranný respirátor by bolo tiež pomerne zložité až zbytočné. Skrášliť sa však treba i počas home officu. Nikdy neviete, či práve v ten deň nebude zapínať webkameru, prípadne si ju zapnete nechtiac. Jemný tónovací balzam dokáže vzhľad pomerne rýchlo a ľahko vylepšiť. Výber je pomerne široký. Váhanie pri výbere vám možno trochu uľahčí dnešná recenzia s porovnaním balzamu Vichy NatrualBlend v odtieni pink a balzamu Labello v odtieni rosy nude.


OBAL
Značka Vichy pri voľbe obalu stavila na istotu. Zvolila klasický obal s akým sa stretávame u väčšiny balzamov a myslím, že sa s ním ani nedá veľa pokaziť. Ide o klasickú tubu s otočným mechanizmom na vysunutie balzamu. Z obalu sa tiež dozvieme všetky dôležité informácie ako gramáž, odtieň, trvanlivosť či zloženie. Žiadne ďalšie škatuľky, fólie či iný druh obalu nie sú potrebné. Naopak pri značke Labello vidieť snahu o inováciu. Obal je netradičnejší, o niečo väčší ako býva zvykom s priehľadným plastom na uzatvorenie balzamu. Priehľadný obal nehodnotím práve pozitívne. Zostávajú na ňom totiž stopy balzamu a treba ho častejšie čistiť. Celý produkt je navyše umiestnený ešte v obale z tvrdého kartónu, na ktorý výrobca umiestnil informácie o zložení, gramáži a dobe spotreby. Pri celkovom porovnaní obalov u mňa plusový bod získava značka Vichy. Labellu sa totiž podarilo vyprodukovať oveľa viac zbytočného odpadu. Nehovoriac o tom, že samotného produktu je vlastne aj menej. Kým u Vichy dostanete 4,5 g balzamu, značka Labello ponúka iba 3 g.


CENA

Balzamy od značky Vichy môžete kúpiť za približne 7 €. Labello sa pohybuje v cenovej kategórií cca 5 €. Vzhľadom na rozdielnu gramáž výrobkov však ide v oboch prípadoch o približne rovnakú cenovú kategóriu.
 
APLIKÁCIA A FARBA
Farbou sa samozrejme oba balzamy líšia. Vichy v odtieni pink dodáva perám výraznú punčovú farbu s minimom trblietok. Jej intenzita sa dá znásobiť nanesením viacerých vrstiev balzamu. Takáto výrazná farba určite pristane zimnému farebnému typu. Negatívne hodnotím, že pri nanesení balzamu je rozhodne potrebné zrkadlo a aj po jeho starostlivej aplikácií farba dosť prechádza do okolia pier. Labello v odtieni rosy nude dodá perám sýte nude zafarbenie bez odleskov vhodné najmä pre letný farebný typ. Balzam na perách dobre drží, čiže dá sa aplikovať aj bez použitia zrkadielka a počas dňa takmer vôbec neprechádza do okolia pier. Plusový bod u mňa získava značka Labello.



HYDRATÁCIA A VÝDRŽ
Hydratačné vlastnosti oboch balzamov by som označila ako priemer. Myslím však, že od tónovacieho balzamu ani nemožno očakávať záchranu vysušených pier. Na to slúžia iné produkty. Tu je skôr dôležité aby balzam pery nevysušil a udržal ich v dobrom stave. To obal balzamy plnia.  Mierne sa však líšia výdržou. Vichy zostane na perách približne hodinu, kým Labello približne o hodinu dlhšie. Potom je potrebné aplikáciu opakovať. Víťazom tejto kategórie sa teda stáva Labello.


ZÁVER
O oboma variantami som spokojná a siaham po nich pomerne často. Po spotrebovaní produktov by si však znovu zaobstarala skôr balzam Labello, ktorý aj v celkovom porovnaní zvíťazil nad balzamom Vichy.

Komentáre

  1. Dávno som ešte mala akési čerešňové Labello. Pery farbilo pekne, ale keďže mi pery veľmi vysušovalo tak som už po ňom nesiahla. Mne celkovo tie Labello pery vysušujú a je jedno či to je farebná alebo bezfarebná vezia. Ja asi ostanem pri kombinácii balzam a na to rúž. Aj keď takýto produkt je praktický.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky