Spotrebovaná kozmetika | oktober 2019

Ahojte moji milí čitatelia. Dnešný článok o spotrebovanej kozmetike bude patriť k tým dlhším. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
V novembri som spotrebovala 19 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 9 kusov.


Levanduľa lipio sérum Karel Hádek je mliečnej farby a má výraznú krásnu levanduľovú vôňu. Vôňa mi bola sympatická hneď od prvého použitia. Sérum sa dobre rozotiera. Vsakuje priemernou rýchlosťou. Možno by som to prirovnala väčšine nočných krémov. I ja sama ho používam v rámci večernej kozmetickej rutiny. Pri použití ráno sa moja pleť počas dňa totiž viac mastila. Pri použití séra som v lete nemala pocit, že musím použiť ešte krém.  S príchodom chladnejších jesenných dní však na sérum ešte používam šípkový pleťový olej. Sérum pleť pekne regeneruje, upokojuje, vyhladzuje jemné vrásky. Cena sa môže zdať na prvý pohľad síce vyššia, ale vzhľadom na zloženie a účinok je to podľa mňa úplne v poriadku. 
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: výborné
Zubný olej zo 7 bylín Karel Hadek ma príliš neoslovil. Určite nie je zlý, no skôr som si nezvykla na jeho použitie. Predstavuje vlastne náhradu zubnej pasty a výrobca odporúča nakvapkať desať kvapiek do ústnej dutiny a na čistenie použiť bežnú zubnú kefku. Ja som zuby čistila s bežnou pastou a olej použila skôr na dočistenie, alebo ošetrenie v kombinácií so singel zubnou kefkou. Pri takomto použití som nepozorovala ani zlepšenie a ani zhoršenie stavu ústnej dutiny. 
Cena: cca 2,70 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Borievková silica Hanus je skvelým prírodným esenciálnym olejom. Používala som ho do kúpeľa a aj ako prísadu pri výrobe vlastnej kozmetiky. Nemám voči nemu žiadne výhrady a po značke Hanus siahnem i v budúcnosti.
Cena: cca 3,30 €
Celkové hodnotenie: výborná


Olejový odličovač make-upu Alverde je umiestnený v plastovom obale a mne osobne veľmi absentuje v tomto balení pumpička. Obal je pri pravidelnom používaní totiž pravidelné umastený a pumpička by bola podstatne viac user friendly. Samotný olej je pomerne výrazne parfumovaný, pričom vôňu by som zaradila do kategórie sladkých podtónov. Konzistenciou je dosť ťažký. Vlastne keď sa človek pozrie na tie lacné oleje na prvých miestach v zložení, ani sa nemusí čudovať. Líčenie vôbec nerozpustí, skôr ho rozmaže, pričom je následne potrebné zotrieť olej tampónom. Líčenie teda skôr dostávam z tváre silou akou pôsobením olejových zložiek. Zaráža ma tiež tvrdenie výrobcu, kde sa píše, že olej netreba oplachovať. No to by teda vyzeralo. Jednak olej pleť dôkladne neodlíči a jednak tie lacné oleje by veru pleti neprospeli. Po použití oleja automaticky siaham po čiastiacom géli. Olej vyraďujem nespotrebovaný a konštatujem, že po tom ako som ho prestala používať sa stav mojej pleti výrazne zlepšil. Takže áno, i odličovač hoci ho poriadne opláchnete, dokáže upchávať póry a spôsobovať akné.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Jarischov roztok možno voľne kúpiť v lekárni a ide o kombináciu kyseliny boritej s glycerinom, ktoré sú rozpustené v demineralizovanej vode a konzervované methylchloroisothiazolinonenom, methylisothiazolinonenom. Voľakedy som ho používala na začervenanú a precitlivenú pleť. Teraz si ho občas kúpim na dočistenie pleti. Je lacný, dostupný, pleť hydratuje. Nemám voči nemu žiadne výhrady
Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Ružová voda Hanus je určená pre všetky typy pleti. Antibaktériálne účinky ju predurčujú na upokojovanie zápalov pri akné a tonizovanie pleti. I túto vodu som používala ako podklad pod pleťové oleje. Odkedy používam pod pleťový olej kvetový hydrolát a nie obyčajnú vodu, pozorujem, že účinok oleja sa znásobuje a pleť je v lepšom stave. Takmer žiadne zápaly či začervenania. Vôňa je v tomto prípade veľmi príjemná a prípravok používam rada. Kvalitatívne nevidím rozdiel medzi touto značkou a inými ružovými vodami, ktoré som vyskúšala. Cenovou je však rozhodne najvýhodnejšia, takže po nej siahnem aj v budúcnosti. Akurát škoda toho nepraktického obalu bez rozprašovača.
Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
Zlatá maska pod oči Balea ma veľmi nezaujala - a to ani obalom a ani účinkom. Maska je okrem zlatej fólie zabalená ešte i v ďalšom plaste, čo mi príde úplne zbytočné. Rozumiem, že tento typ produktu si vyžaduje špeciálne obaly, no v prípade Balea sa to dalo spraviť určite úspornejšie. Samotná maska je pomerne veľa a siaha až do polovice líc. Ak by som ju kupovala ešte raz, asi by som ju rozstrihla na polovicu. Kupovať ju však nebudem. Príjemný pocit hydratácie som pociťovala len počas aplikácie. Po zložení masky však bolo očné okolie pomerne suché a vyžadovalo aplikáciu ďalšieho hydratačného produktu. Maska teda nesplnila svoj primárny účel.
Cena: 2,50 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Exfoliačné ponožky Parasoftin mám v druhom balení a myslím, že v prípade potreby si kúpim i ďalšie. Nohy boli po použití ako po dlhom kúpeli, vymáčané so zošuverenou kožou, pričom koža sa jemne uvoľnila a pôsobila ako koža na hrochovi. Pohybovať sa treba veľmi opatrne, pretože na podlahe to  kĺže. Štvrtý deň koža začína praskať, no stála sa nič nešúpe. Piaty deň je rozpraskanie pomerne veľké a koža sa začína droliť a opadávať. Šiesty deň sa na prstoch sa uvoľňujú jemné čiastočky kože veľkosti 1 x 1 mm. Stále však neodpadávajú. Siedmy až deviaty deň koža rozpraská aj na ďalších častiach chodidla. Odpadáva však len veľmi málo. Desiaty až trinásty deň koža praská vo väčšej miere. Aby sa uvoľnila pomáham jej kúpeľmi v teplej vode a šúchaním uterákom kruhovými pohybmi. Štrnásty až pätnásty deň sa šúpanie kože relatívne skončilo, chodidlá sú jemné, môžem nosiť letnú voľnú obuv. Ďalšie tri - štyri dni sa však kde tu ešte uvoľní malý kúsok kože. Výsledný efekt je taký, že chodidlá sú naozaj jemné. Hrubá koža a otlaky zmizli. Na nechty peeling nemal žiaden vplyv. Ak by som to mala porovnať s ošetrením u pedikérky, tak v prípade samozlupovacích ponožiek je pokožka o dosť jemnejšia.Výhodou produktu je i dostupnosť vo väčšine lekárni.
Cena: 8,50 €
Celkové hodnotenie: výborné

SOS koncentrovaný krém na ruky Cien je bez vône a je pomerne hutný a mastný s konzistenciou podobnou vazeline. Použiteľný prakticky len na noc pred spánkom. Ruky i nohy premastí, avšak efekt je pomerne krátkodobý. Používala som ho skôr len z povinnosti a v prípade suchých rúk by som radšej siahla po modrej Indulone.
Cena: 1,50 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Limitovanú cestovnú paletku ôsmych očných tieňov Clarins som si kúpila v letiskovom obchodíku, kde ma zaujala svojou veľkosťou vhodnou na cestovanie. Obal je naozaj tenučký, malý, obsahuje praktické zrkadielko a hlavné očné tiene v hnedých farbách sa hodia ku každému outfitu. Pred približne rokom som paletku dokonca zaradila i do článku o obľúbených produktoch. Písala som o nej, že očné tiene sú dobre pigmentované, na očiach vydržia nejakých tých päť - šesť hodín, oči nedráždia. Pri nanášaní síce jemne prášia, ale nie je to nič neprekonateľné. Situácia sa však zmenila a tiene začali z očí dosť opadávať. Pod okom vytvárali dokonca až efekt modriny. Predpokladám, že v produkte musela asi vyschnúť nejaká zložka, alebo sa s tieňmi skrátka niečo stalo a musím ich žiaľ vyradiť nespotrebované.
Cena: 13 €
Celkové hodnotenie: dobré

Chubby Stick Sculpting v odtieni 01 hefty highlight Clinique bol pre mňa prekvapením. Nejako som netušila, ze značka má v ponuke krémový rozjasňovač v ceruzke. Spočiatku som sa z neho však veľmi netešila. Moja pleť je zmiešaná a z krémového produktu som mala obavy. Vyskúšala som ho však a názor rýchlo zmenila. Na pleti vytvára krásne ružovkasté rozjasnenie, dobre sa nanáša, pekne sa dá zapracovať pomocou beauty hubky a hlavne vôbec nezhoršuje stav pleti. Zistila som teda, že krémových produktov sa vôbec netreba báť. Recenziu však berte s rezervou, lebo ide o moju prvú skúsenosť s krémovým rozjasňovačom. Bola som s ním síce spokojná, no s inými produktami ho porovnať neviem. Ak by ste ho chceli vyskúšať, tak plné balenie sa dá kúpiť za cca 29 €.
Cena: - €
Celkové hodnotenie: výborný

Korektor pod oči wake me up Rimmel je v pevnej plastovej tubičke s penovým aplikátorom na tyčinke. Hrdlo je zúžené tak, aby sa prebytočný korektor zostal v nádobe a na očné okolie tak aplikujete požadované množstvo. Korektor je tekutý, dobre sa zapracováva. Očné okolie nevysušuje a ani nezalieza do vrások. Odtieň ivory nie je úplne z tých najsvetlejších, no stále je to odtieň, ktorý môžem používať. Podtón by som označila za neutrálny. Po nanesení síce vyzerá žlto, no zapracovaním prejde do neutrálneho tónu. Krytie je stredné a rozjasnenie viditeľné. Zaujímavý je i obsah vitamínu C, ktorý teraz nadobúda čím ďalej tým väčšiu popularitu. Jeho pomer v zložení, či iné zložky však v recenzií nemôžem uviesť. Značka Rimmel ide cestou nezverejňovania zloženia na obaloch, čo je podľa mňa škoda. Napriek spokojnosti ho však musím vyradiť po roku používania ešte nespotrebovaný. Napriek tomu, že výrobca uvádza použitie 24 mesiacov od otvorenia, toto moje balenie sa pokazilo skôr a začalo mi dráždiť očné okolie.
Cena: 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny púder Everyday Minerals - rosy ivory 1C a light 2N má jednoduché prírodné zloženie. V podstate ho tvorí len mica (sľuda) a prírodné farbivá. Žiadnu neplechu na pleti nespôsobuje. Poskytuje stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Okolo obeda sa síce moja zmiešaná pleť začína lesknúť, ale to stačí odsať iba klasicky papierovou vreckovkou. Potom vyzerá líčenie stále dobre. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na tekutý make-up. S čím som však spočiatku mala problém, bol spôsob ako dostať prášok z balenia. Púder je totiž dosť hrubo namletý a otvory v balení sú dosť malé. Nakoniec som však správnu techniku objavila. Púder premiestňujem do obalu od púdru Ecocera a môj správny odtieň vytváram zmiešaním dvoch púdrov - rosy ivory a light
Cena: cca 17,50 + 17,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél aroma cleanse Decleor má priehľadnú konzistenciu a po nanesení na mokrú pokožku vytvára pomerne bohatú penu. Vôňa je mentolová avšak nie veľmi výrazná. Očakávané osvieženie pokožky sa nekonalo. Sprchový gél pokožku umyje, nevysuší, nepodráždi. Prakticky sa ničím nelíši od väčšiny sprchových gélov a mňa osobne nezaujal ničím natoľko, aby som si ho kúpila v plnom balení za cenu cca 15 €.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Antiperspirant Hidrofugal som si priniesla z Rakúska. U nás sa táto značka nepredáva, čo je škoda. Hneď podľa obalu ma zaujal tým, že nikde nesľubuje nereálny 48 hodinový účinok a podobne. Praktický ide o bežný tuhý antiperspirant s veľmi slabučkou vôňou, ktorá neprechádza na oblečenie. Účinok je podľa mňa viac ako nadštandardný a ak ho niekde uvidím, určite kupujem i ďalšie balenie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Zlupovacia maska Ahava sa nanáša v rovnomernej vrstve na čistú a suchú pokožku, pričom sa treba vyhnúť oblasti oči, obočia a vlasovej línie. Je to každopádne dosť logické odporúčanie. Podľa ďalších odporúčaní, by maska mala pôsobiť 15 - 20 minút. Za tento čas však nestihne úplne zaschnúť, čiže ja ju nechávam pôsobiť až pol hodinu. Potom začnem robiť rôzne grimasy, čím sa maska trochu uvoľní a dá sa z tváre stiahnuť. Sťahuje sa v pomerne veľkých celkoch a viacmenej bezproblémovo. Ak by sa vám náhodou stalo, že maska v niektorých úsekoch ešte úplne nezaschla, tak ju určite nedávajte dole vodou. Viem o čom hovorím. Radšej ešte pár minút počkajte na zoschnutie a potom ju z tváre stiahnite. Sťahovanie masky vôbec necítiť a nie je to absolútne nepríjemné. Použitie je teda celkom praktické. Samozrejme až keď na vlastnej koži zistite, že s vodou sa pri použití tejto masky nemá veľmi zahrávať. Určite vás tiež zaujíma výsledok. Maska krásne odstráni čierne póry. Z tohoto výsledku som bola veľmi príjemné prekvapená. Čistiaci efekt patrí k tým lepším. Akurát pri prvých dvoch použitiach sa mi stalo, že niektoré póry na čele sa po použití masky zapálili a prešli do stavu akné. Pripisujem to tomu, že maska pór nevyčistí až na samotné dno (čo nespraví asi žiadna maska) a tomu, že masku som začala používať po návrate z dovolenky, kedy moje póry boli naozaj poupchávané. Pri pravidelnom používaní sa ale už nič také nedeje a maska udržiava pleť vo veľmi peknom stave.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: výborná
Telový peeling s pomarančom a mätou Joik patrí do skupiny prírodných cukrových peelingov, ktoré neobsahujú žiadne plasty, ktoré by mali naše telo peelingovať a následné sa bez recyklácie dostávať do kolobehu vody. Mechanický peeling tu je zabezpečený výhradne zrniečkami cukru. Peeling bol konzistentný. Výrobca vybral správny pomer peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek, takže produkt pri naberaní nepadal z rúk a neroztekal sa, ako sa to niekedy stáva. Zrniečka cukru sú pomerne hrubé, čo ho predurčuje najmä na časti tela s hrubšou pokožkou - chodidlá, lakte, časti tela postihnuté alebo ohrozené celulitídou. V tomto priestore bol peeling skvelý. V ostatných častiach tela som ho používala už opatrnejšie a veľmi som na pokožku nepritláčala. Pokožka po peelingu bola vyhladenejšia a hydratovaná. Prírodné oleje sa postarali o to, že už nebolo potrebné používať telové oleje a masla. Pri tomto type produktov veľa spotrebiteľov vyberá najmä podľa vône. Vrátane mňa. Nuž a tu musím napísať, že vôňa bola príjemná, sladká s podtónom vanílky, škorice a jablka. Zatiaľ sa však dá objednať iba v zahraničných e-shopoch.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

V októbri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 126 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 101 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Musím sa priznať, že ani jeden z týchto produktov som neskúšala, každopádne ma veľmi zaujala tá zlupovacia maska Ahava, už dlho chcem nejakú podobnú vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky