Spotrebovaná kozmetika | február 2019

V dnešnom príspevku sa bližšie pozrieme na produkty, ktoré sa mi podarilo minúť počas mesiaca február. Najviac sa mi darilo spotrebovať produkty určené na hygienu a starostlivosť o pleť. V článku sa nájde i viacero kúskov od mojich obľúbených značiek. Zoberte si teda šálku kávy alebo čaju a môžete stráviť príjemnú chvíľku na mojom - našom blogu.
spotrebovano
Vo februári som spotrebovala 13 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá len 6 kusov.
ryžový fixačný púder Eccocera

Make-up Lasting Performance Max Factor - odtieň 101 ivory beige sa veľmi dobre rozotiera prstami i štetcom. Závisí od vašej nálady, čo uprednostníte. Polovicu balenia som používala tak, že som ho rozotierala prstami a druhú polovicu balenia som nanášala štetcom. V porovnaní s inými make-upmi sa otláčala podstatne menej, ale čakať že je úplne odolný voči otláčaniu nemožno. Balenie je pekné, však zvyšok make-upu tesne pred minutím z neho vydolujete len veľmi ťažko. Make-up poskytuje ľahšie stredné krytie. S korektorom a púdrom nie je čo riešiť ani pri problémovej pleti. Najsvetlejší odtieň ivory beige mi tiež veľmi pekne sedel. Tu je však jedno veľké ale. Make-up krátko po nanesení (možno do jednej hodiny) na pleti dosť stmavne a chytí tmavšiu oranžovejšiu farbu. V tejto tmavšej podobe vydrží na tvári už bez iných väčších problémov počas celého pracovného času.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Ryžový fixačný púder Eccocera pri nanášaní nepráši, nepadá na oblečenie. Na tvári je transparentný a vôbec nemení farbu make-upu. Pozitívnou vlastnosťou je i to, že je bez vône i zápachu. Bude tak vhodný i na citlivú pleť. Výdrž je skvelá. Úplne v pohode vydrží počas celej pracovnej doby. Na obed síce použijem zmatňujúce obrúsky, no prepúdrovanie už nie je potrebné. A to ani pri mojej zmiešanej pleti. Pleť sa mi počas používania nezhoršila, neobjavili sa žiadne neplechy. Najväčším benefitom je však podľa mňa to, že neobsahuje mastenec. V tejto cenovej kategórií to považujem za raritu.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Navia

Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala. Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane. Naposledy to bolo v októbri.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Čistiaca maska s čiernym uhlím a morskými riasami na T-zónu Navia je umiestnená do skleneného obalu, pričom vysýpaniu masky pri otváraní by mal zabrániť sivý plastový kryt. No zabrániť ako zabrániť. Kryt totiž vôbec nedrží a na sklenenom obale je prakticky vlastne len položený. Pri otváraní treba byť nanajvýš opatrný. Nikto predsa nechce masku vysypať ešte predtým ako ju použije. Samotná maska má podobu sivého prášku bez akejkoľvek vône. Pred použítím je potrebné teda masku spracovať do podoby tuhej pasty. Zlupovanie neprebehne v jednom kuse, čo však nie je podľa mňa problém a je úplne bezbolestné. Musíte si však naozaj strážiť konzistenciu, lebo ak maska uschne, už ju budete odstraňovať len tzv. šúchaním. Mne sa tento druhý spôsob odstránenia masky páči viac a rovno nechávam masku pôsobiť 15 minút. Efekt na pleti je úplne wau. Póry vyčistené, pleť nie je podráždená a ani vysušená. Rovno napíšem, že takýto perfektný čistiaci efekt som nevidela ešte pri žiadnej maske.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Ošetrujúce pleťové sérum na mastnú a aknóznu pokožku Savon je balené v recyklovateľnej sklenenej fľaške s pipetou. Pipeta produktu siaha približne do polovice balenia, čiže ku koncu používania už bude treba fľaštičku nakláňať a posledné kvapky je dokonca potrebné až vylievať do dlane. Žiaľ toto je neduh väčšiny pipiet. Len veľmi málo značiek to užívateľský premyslí do zdarného konca. Voňa olejov je stredne intenzívna s dominanciou čajovníka a medovky. Do navhlčenej pokožky oleje vsakujú stredne rýchlo. Efekt nie je okamžitý. Ak už na pleti nejaké tie dokonalosti existujú, tento olejček hojenie a zlepšenie stavu nezabezpečí. Skôr tu ide o dlhodobý efekt, kde olejček udržiava v pleti vlhkosť a predchádza vzniku nedokonalosti. Čo tiež nie je na zahodenie. Navyše zmes olejov, ktoré Savon obsahuje nepôsobia len proti nedokonalostiam ale majú i anti-aging efekt. Čiže ako stvorené pre ľudí, ktorí s nedokonalosťami pleti bojujú i mimo teenegerského veku.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborné
 
Nivea

Sprchový gél Terra Naturi patrí k mojim obľúbeným sprcháčom. Tento príjemne sladko voňal mandľami. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Tieto sprchové gély si vždy kupujem do zásoby v drogérií Mueller a zatiaľ sa moje zásoby ešte nestenčujú.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Osviežujúci sprej s melónovou voňou Balea je omylom minulého leta. Určite si pamätáte ako DM tento produkt rozposlala blogerkám a tie ho vychválili do nebies. Tak som si ho teda kúpila. Skončil však ako osviežovač vzduch na WC. Jednak tie kvapky, ktoré z neho dopadali na tvár boli dosť veľké a ničili líčenie a jednak bol strašne ale strašne parfumovaný. Vôňa to bola síce pekná, no dávať si niečo takéto na tvár mi nejako nesedelo. Na WC však poslúžil dobre.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: -

Intimo obrúsky s kyselinou mliečnou, bio jojobovým olejom a výťažkami harmančeka Nivea si už kvôli obsahu parabénu nekúpim. Pri písaní recenzie ma až doslova pobavil názov, kde vymenovali všetky možné prospešné látky a pri analýze zloženia nájdete parabén. Inak boli vreckovky pomerne pevné a dosť napustené tekutinou. Ale to je väčšina podobných i lacnejších produktov. Navyše sú na trhu už i kúsky, ktoré možno splachovať. Tieto Nivea také nie sú.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: priemerné

 Bioderma - ABCderm Babysquam

Krém na šupiny vo vlasoch ABCDerm Babysquam BIODERMA je balený v tube ako klasický krém. Po otvorení balenia a vytlačení výrobku, krém farbou i konzistenciou pripomína. Keď sa sústredíme na vôňu a ku krému privoniame, ucítime chemický pach. Pri nanášaní na vlasy však túto arómu necítiť. Krém sa nanáša do vlasovej pokožky. Nechá sa tridsať minút pôsobiť a následne sa umyje šampónom na vlasy. Počas svojho pôsobenia spôsobí uvoľnenie nahromadených šupín, uľaví od svrbenia pokožky a predchádza vzniku nových lupín. Použitie je komfortné, nezaberá veľa času a účinok je viditeľný. 
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Vlasový olej Amla od Khadi balený v praktickom sklenenom obale s dostatočne dlhou pipetou, ktorá dosiahne až na dno. To naozaj nebýva pravidlom. Žiadna časť obalu sa neošucháva, nešmýka, nepadá z ruky. Olej má tmavú farbu a pomerne zvláštnu ťažšiu vôňu. Nie je to však nič hrozné, čo by sa nedalo vydržať. Olej sa nanáša do vlasovej pokožky a do vlasov pred umývaním vlasov. Po pol hodine sa spolu s vlasmi umyje bežným šampónom. Z vlasov sa umýva dobre a jeho vôňu už po umytí nie je cítiť. Olej pokožku upokojí, dokonca i obmedzuje výskyt lupín. Nie je to síce v takej miere ako vlasový olej Balsam od rovnakej značky, ktorý je primárne určený na problém s lupinami, ale funguje i verzia Amla. A aký je výsledný efekt? Olej funguje ako maska na vlasy. To znamená že udržiava vlasy v dobrom stave a po jeho použití sa vlasy dobre upravujú. Určite vás však zaujíma najmä sľubovaný efekt na predchádzanie šedivenia a vypadávania vlasov. Účinok na šediny som si za celý rok používania veru nevšimla. To som však ani neočakávala, lebo šedivenie vlasov skôr závisí od genetiky ako od kozmetiky. Perfektne však fungoval proti vypadávaniu vlasov. Celý tento efekt som si však uvedomila až po spotrebovaní celého balenia. Vtedy mi došlo, že za celý rok som neužívala žiadne výživové doplnky určené proti padaniu vlasov a napriek tomu sa žiadne dramatické jarné ani jesenné padanie vlasov sa nekonalo. Musel teda zaúčinkovať olej Amla. A to som ho používala tak maximálne raz za týždeň a pol. Viac menej podľa nálady a času. Takže skrátka funguje.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: výborný


Rastlinný telový peeling s marhuľovými jadrami Yves Rocher vyraďujem nespotrebovaný a to je už čo povedať, pretože s peelingami zvyčajne problém nebýva. V najhoršom ich použijete na chodidlá a sú spotrebované. Tuna však tie peelingujúce častice v priehľadnom gély sú také ostré, nepríjemné a je ich skrátka veľa, že mne je použitie tohto produktu nepríjemné. Plné balenie sa predáva za cca 7 €.

Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: pre moju pokožku nevyhovujúci

Sprchový gél mango - koriander Yves Rocher celkom dobre penil, umýval a nevysušoval pokožku. Výrazná sladká vôňa zostávala na pokožke i po umytí. Plné balenie sa predáva za necelé 3 €. Ak by sa niekedy objavil v akcií, tak stojí za kúpu plného balenia. Za bežnú cenu by som ho ja osobne v plnom balení nemusela vlastniť.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Krém na ruky od Clinique som mala v cestovnom balení, ale o plnom nerozmýšľam ani náhodou. Krém voňal divnou chemickou vôňou, čo súvisí s filozofiou značky nepoužívať vo svojich výrobkoch parfumáciu. Rýchlo vsakoval, ale hydratácia bola veľmi slabá. Dokonca som mala pocit, že pokožku rúk až vysušuje.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: podpriemerný



V januári som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 69 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 52 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Ja mám ten YR telový peeling celkom rada, je taký fajný, "drapľavý" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten púder z Ecocera je ryžový? Už dlho po nom pokukujem a viem že na elnino majú aj iné druhy. Mam mastnú pleť tak si myslím žeby sa mi hodil 🙂

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ide o ryzovy puder. Vyskusala som vsak i bambusovy. Recenzia s porovnanim oboch pudroch sa nachadza tu

      Odstrániť
  3. Jé tak já tu vodu ve spreji od Balea mám děsně ráda :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrejme teda uprednostnujes navonane produkty.

      Odstrániť
    2. To máš pravdu, když mi něco voní, chci aby to prostě voněloooo hodně :D

      Odstrániť
  4. Nic z toho jsem ještě nezkusila, ale docela jsi mě nalákala na tu čistící masku. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cistica maska Navia je super. Momentalne je mojou najoblubenejsou.

      Odstrániť
  5. Navia maska vyzerá dosť dobre, už dlho som od nich neobjednávala, asi je na čase :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, veru. Objednavas priamo od vyrobcu?

      Odstrániť
    2. Objednávala som asi 2x cez sashe a 1x cez bionatural :)

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš tady docela dost zajímavostí, který mě lákají. Třeba značky Terra Naturi, Savon a Navia vůbec neznám, ale některý ty produkty se mi líběj.

      Nejvíc se mi asi líbí čistící maska, protože na těch jsem závislá a mam jich doma až moc:D. Pak se mi líbí olejíček na pleť (olejej miluju) a ten rýžovej pudr. Ten jsem si dokonce začala vyhledávát na netu.

      Jinak ta Nivea je trocho pozadu s těma ubrouskama. Už i privátní značka Dm má normálně splachovací ubrousky...

      Verča ze Ztracena v Praze

      Odstrániť
    2. Savon a Navia su slovenske znacky prirodnej kozmetiky, ale daju sa uz bez problemov kupit aj v ceskych e-shopoch. Terra Naturi je tiez prirodna a tu maju zase len v nemeckom alebo rakuskom Muellerovi.

      Odstrániť
  7. spoustu věcí tedy neznám..a ty splachovací brousky, o tom jsem taky nevěděla. To je náhodou super, že to aspon DM má...
    www.libenanovakova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak ty intimní ubrousky mám ověřené jako nejlepší značky Lactacyd a taky jentak nějaké nekoupím :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky