Spotrebovaná kozmetika | január 2019

Ahojte milí čitatelia. Dnes si opäť môžete prečítať sériu mini-recenzii na niekoľko kozmetických produktov. Tento mesiac som kozmetiku len spotrebovala. Nekonali sa žiadne nákupy. Poďme však už k tomu, čo sa minulo a poputuje do separovaného odpadu. Medzi prázdnymi obalmi jednoznačne vedie značka Yves Rocher. Môže za to adventný kalendár, ktorý som s radosťou v decembri otvárala, no minulo sa i niekoľko plných balení iných značiek. Tak poďme na to.
V januári som spotrebovala 16 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú len 4 kusy.


Čistiaci krém sensitve vegetable Yves Rocher je určený predovšetkým na odličovanie citlivej pokožky. Je však pomerne výrazne parfumovaný, pričom vôňa je pomerne sladká a pre mňa príjemná. Pleť však odličuje pomerne slabo a veľmi ťažko sa z pleti i odstraňuje. Len čistou vodou to prakticky ani nešlo. Pomohli látkové odličovacie tampóny, no i tie neodstránili tento produkt z tváre dokonale. Plné balenie sa predáva za približne 6,50 €, no mňa produkt nezaujal tak, by som si ho kúpila.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Vyživujúce telové mlieko s ovsom Yves Rocher sladko voňalo, dobre sa rozotieralo a rýchlo vsakovalo. Hydratácia bola bežná, pre mňa úplne postačujúca. Nebolo vôbec zlé, no zároveň ani ničím výnimočné. Skrátka bežné telové mlieko, ktoré sa v plnom balení predáva za približne 11 €. Čo mi zase príde dosť. Ak by stálo tak približne 5 - 6 €, tak by som po ňom možno siahla i v plnom balení. Za 11 € však určite existujú i lepšie hydratačné produkty.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie:dobré

Regeneračný sprchovací balzam s babuckým maslom Yves Rocher veľmi nenepnil, no pokožku tela dobre umyl. Po opláchnutí nenechával na pokožke žiaden povlak, no pleť ani nebola nejak extra vyživená. Proste tak ako bežne po sprchovaní. Suchšiu pokožku by bolo treba určite ešte hydratovať. Vôňa opäť sladkastá. Veľmi podobná predchádzajúcim produktom. Plné balenie sa predáva za približne 6 €. Produkt ma však výraznejšie nezaujal.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný



Regeneračný šampón na poškodené vlasy Yves Rocher - dobre penil, sladko voňal a vlasy dobre umýval. Vlasy mali po ňom väčší objem a boli také mierne rozlietané. Vlasová pokožka ma z neho síce nesvrbela, no začali sa mi tvoriť lupiny. Regeneráciu vlasov som si pri takom malo balení všimnúť nemohla. Plné balenie sa dá kúpiť za necelých 5 €.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Sprchový gél lotosový kvet a šalvia Yves Rocher dobre penil, umýval a nevysušoval pokožku. Výrazná sladká vôňa zostávala na pokožke i po umytí. Plné balenie sa predáva za necelé 3 €. Ak by sa niekedy objavil v akcií, tak stojí za kúpu plného balenia. Za bežnú cenu by som ho ja osobne v plnom balení nemusela vlastniť.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý


Hydratačný gél na deň i noc hydra vegetal Yves Rocher mal ľahkú gélovo-silikónovú konzistenciu. Super sa rozotieral a rýchlo vsakoval. Pleť tiež pôsobila, že hydratačne je pre ňu dostačujúci i počas zimného obdobia. Po týždni používania sa mi však na čele, ktoré mám mastnejšie, začala vytvárať taká jemná krupička. Krém som teda dopoužívala s prestávkami. Škoda, že pre moju pleť nie je vhodný. Normálna či zmiešaná pleť by však mohla byť spokojná. Plné balenie sa predáva za 14 €.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Denná upokojujúco starostlivosť sensitive vegetal Yves Rocher bola darčekom k nákupu adventného kalendára. Je o niečo hutnejší ako predchádzajúci produkt, no stále silikónovo-gélovitý. Dobre vsakoval a dobre sa rozotieral. Hydratačne však pre mňa počas tohoto zimného obdobia nepostačoval. Počas používania tohoto 10 ml balenia som zhoršenie pleti nepozorovala. Plné balenie sa predáva za približne 14 €.
Cena: -
Celkové hodnotenie: dobrý
 

Univerzálny krém Nivea má všestranné využitie a ja ho používam v podobe nočného krému na ruky a nohy. Nočného preto, že hoci sa ľahučko rozotiera, tak pokožka po jeho použití zostáva mastnejšia. V kancelárií by sa preto asi neuplatnil, no na nočné použitie je super. Ruky i nohy sú po jeho použití príjemné hydratované. O charakteristickej Nivea vôni vari ani nemusím písať. Ak cestujem niekam na víkend, zvyknem si ho brať so sebou aj ako alternatívu telového krému.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

Krémový deodorant blue grass Elizabeth Arden má spočiatku výraznejšia vôňu. Akoby kvetiny zmiešané s mydlom. V podobe toaletnej vôdy alebo parfumu by som ju zrejme nechcela, no v prípade deodorantu je to v poriadku. Po nanesení do podpazušia sa rozplynie a neprechádza na oblečenie, čo hodnotím pozitívne. Pozitívom je i to, že vôbec nefarbí a neznehodnocuje oblečenie a samozrejme i to najdôležitejšie - účinok. Ten by som prirovnala k Rexone - maximum protection, s ktorou som bola vždy spokojná. Elizabeth Arden dokáže spoľahlivo počas celého dňa ochrániť pred pachom a vo veľkej miere i pred samotným potením. Nie je to tak, že by ste sa nespotili vôbec. Antiperspriant, ktorý by to dokázal podľa mňa asi ani neexistuje, no potila som sa len minimálne.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý



Hodvábne pleťové sérum s olejom z brusnicových jadierok JOIK je svetložltej farby. Ja osobne pri ňom vôňu necítim žiadnu. Prvýkrát som ho aplikovala na vyčistenú a suchú pleť. Pri takejto aplikácií však pleť zostávala dlho predlho mastná. Pri ďalších aplikácia som už použila tradičný spôsob aplikácie na navlhčenú pleť. V podstate je sérum i tak zmesou olejov. Takto sérum do 15 - 20 minút do pokožky vsiaklo. Pri oboch aplikáciach som však mala na pleti veľmi príjemný pocit vyživenej a ošetrenej pleti. Tým, že pleť bola hydratovaná a vyživená, jemné linky naozaj pôsobili vyhladené a pleť bola hladká. Toto sérum bude určite priam pokladom pre suchú a normálnu pleť. Ja s mojou zmiešanou pleťou som sa však pravidelnému každodennému používaniu vyhla. Predsa len pšeničný, olivový a slnečnicový olej pre takýto typ pleti nie sú vhodné. Sérum som však používala približne raz či dvakrát do týždňa ako takú nočnú regeneračnú masku. Takéto použitie sa mi osvedčilo. Prípadne som po ňom siahla po návrate z lyžovačky, keď pleť trpela po celodennom pobyte na mraze a vetre. Vyskúšala som ho tiež na očné okolie ako alternatívu očného krému. Sérum očné okolie krásne vyživilo, nedráždilo oči a vyhladzovalo jemné linky. Postaralo sa o taký malý wau efekt a som s nim veru spokojná. Akurát škoda, že sa nepredáva i takéto malé 10 ml balenie, aké sa ukrývalo v adventnom kalendári. Pri mojom spôsobe použitia by mi úplne postačovalo. Majitelia suchej a normálnej pleti sa však nemusia báť siahnuť po väčšom 30 ml balení.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný


Exfoliačný peeling na tvár Joik je krémovo jemný, takže pleť si s ním nepoškriabete a ani inak nepodráždite. Zároveň sú v ňom však prírodné obrusujúce čiastočky, ktoré dokážu pleť mechanicky zbaviť šupiniek a iných čiastočiek, ktoré na pleti nemajú čo robiť. Ovocné AHA kyseliny zase pleť rozjasnia. Výsledok pri pravidelnom používaní je rozhodne viditeľný. Pleť je rozjasnená, bez šupiniek a póry sa menej upchávajú. V zložení sú síce látky ako bambucké maslo, kokosový olej, kyselina stearová, či olej z požltla, ktoré problematickej pleti neprospievajú a v kréme by mi pravdepodobne pleť upchali, no v peelingu nepredstavujú žiaden problém. Z pleti sa totiž oplachujú, no ich obsah v produkte spôsobí, že pleť nie je po použití peelingu vysušená. Normálna a suchá pleť ich výskyt vo výrobku určite uvíta o to viac. Plné 75 g balenie síce nie je práve najlacnejšie, no je obrovské a účinok má presvedčil, že sa oplatí po ňom siahnúť.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Ošetrujúce pleťové sérum Savon je určené na mastnú a aknóznu pokožku. Nie je však sérom v pravom slova zmysle. Ide skôr o zmes kvalitných olejov, ako sú argánový, hrozový, šípkový, čajovníkový, vavrínový či medovkovy olej. To všetko doplnené ešte kukui olejom, skvalénom a vitamínom E. Toto všetko sú zložky, ktoré problematickej pleti prospievajú. Voňa je stredne intenzívna s dominanciou čajovníka a medovky. Do navhlčenej pokožky oleje vsakujú stredne rýchlo. Efekt nie je okamžitý. Ak už na pleti nejaké tie dokonalosti existujú, tento olejček hojenie a zlepšenie stavu nezabezpečí. Skôr tu ide o dlhodobý efekt, kde olejček vzniku dokonalosti predchádza. Čo tiež nie je na zahodenie.
Cena: cca 6 € 
Celkové hodnotenie: výborný

 

Kofeínový šampón Balea som kúpila cca pred rokom, keď tieto kofeínove zázraký zažívali svoj boom efekt. Dobre penil, vlasy dobre umýval, dokonca sa i dobre upravovali. Žiaľ ja som ho použila len párkrát, nakoľko ma z neho dosť svrbela vlasová pokožka. Spotreboval ho manžel, no vyhodnotil to tak, že Alpecin je lepší.
Cena: cca 2,50 € 
Celkové hodnotenie: priemerný 

Hydratačná maska hydrabio Bioderma má ľahkú krémovo-silikónovú konzistenciu, bielu farbu a je takmer bez vône. Po nanesení na pleť väčšia časť masky do pleti vsiakne a po desiatich minútach už prakticky odstránite len minimum produkt. Počas desaťminútového pôsobenia masky som mala na pleti príjemný pocit hydratácie a pleť bola hydratovaná aj medzi jednotlivými použitiami masky. Maska dokonca ani neupchávala póry či inak nedráždila pleť. Nebyť toho rozporuplného zloženia, toho že v predaji boli v rovnakom čase dve verzie masky a toho, že značka nekomunikuje so zákazníkmi, by som napísala, že ide o jednu z najlepších hydratačných masiek, aké som kedy mala. A či ju odporúčam. Komu nevadia parabény, tak ten už zrejme rozmýšľa o nákupe. A ten komu vadia a chcel by ju vyskúšať, tak si bude zrejme v lekárni pri okienku pracne čítať zloženie.
Cena: cca 22 € 
Celkové hodnotenie: dobrá



Šumivá bomba do kúpeľa - sladúčky medSoaphoria v porovnaní s citrusovou bombou, ktorú som mala predtým, slabšie voňala. Relaxačný a uvoľňujúci účinok bol ale fajn. Vo vani po nej nezostal neporiadok a šumieť vydržala necelých 5 minút. Nie je zlá, ale príjemný kúpeľ sa dá spraviť aj z byliniek, soli a pár kvapiek voňavého oleja.Určite je však lepšia ako bomby Lusha, po ktorých ma svrbela pokožka.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrá


V januári som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 64 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 38 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Tá maska Bioderma ma láka už fakt dlho, no akosi som sa k nej zatiaľ neodhodlala asi kvôli cene. Yves Rocher majú niektoré produkty fakt dobré, avšak ceny sú kedy aké. Myslím, že sa to dá avšak 11 eur za telové mlieko to je trochu prehnané podľa mňa.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky