Adventný kalendár Joik - telové mlieka a oleje

So zmenou ročných období začínam častejšie siahať po produktoch telovej starostlivosti určených na hydratáciou. Čo som v lete zanedbala a ani sa mi nežiadalo, to si teraz v chladnejšom počasí priam vychutnávam. Radosť mi robia telové mlieko a telový olej od estónskej značky prírodnej kozmetiky, ktoré sa ukrývali v krásnom designovanom adventnom kalendári. Nejde o práve najlacnejšie produkty, takže možnosť vyskúšať tieto produkty v cestovnom balení prišla vhod.


Telové mlieko so zeleným čajom a uhorkou prekvapilo stredne hustou no zároveň našľahanou konzistenciou. Vôňa bola veľmi jemná, čistá, takmer až nijaká. Určite bude vyhovovať všetkým, ktorým vadia prevoňané kozmetické produkty. Dobre sa rozotieralo, rýchlo vsakovalo a poskytovalo výbornú hydratáciu. Kľudne by som po ňom siahla i v plnom balení a vôbec by mi nevadila ani cena 13 € za 150 ml, no žiaľ zatiaľ som ho našla len na estónskej stránke značky Joik. Som však optimista a verím, že časom sa dostane i do Čiech. Z toho, čo je v ponuke i v českých e-shopoch ma zatiaľ najviac podľa popisu zaujala verzia s bielym čajom a hroznovým olejom.

Hydratačný telový olej s pomarančom a mätou je tvorený zmesou mandľového, jojobového a slnečnicového oleja, ktoré sú doplnené olejmi esenciálnymi. Základ je veľmi dobre zostavený a bude vyhovovať asi každému typu pokožky. Olej je ľahký, dobre sa rozotiera, dobre vsakuju. Pleť nezostáva umastená. Zvláštnosťou je však vôňa. Čítala som viaceré recenzie, kde vôňu hodnotia veľmi pozitívne. S mojou pokožkou však nereaguje práve najlepšie. Pri samotnom nanášaní to problém nie je. Vôňa je slabá, s jemnou dominanciou mäty. Krátko po nanesení sa však na pokožke rozvinie do mne nie práve najkrajšie arómy. Vône sú teda čisto individuálna vec a na každej pokožke reagujú inak. Ja vďaka tomuto cestovnému baleniu viem, že radšej siahnuť po inej verzií oleja. Napríklad levanduľová verzia by mohla voňať pekne.


Rozjasňujúce telové mlieko s mangom Joik  naopak s vôňou nemalo žiaden problém. Skvelo voňalo jahodami a mangom. Výborne sa tiež rozotieralo a rýchlo vsakovalo. Hydratácia bola nadpriemerná. Pri nákupe však treba zvážiť fakt, že obsahuje trblietky. Ak máte takéto typy produktov radi, určite budete spokojné. Trblietky sa na opálenú pokožku určite hodia. Ja som si ich tiež v tomto cestovnom balení počas leta užila. Pri kúpe plného balenia by som však skôr siahla po verzií bez trblietok. Predsa len na jeseň a v zime sú pre mňa trblietky zbytočné.


Už ste začali rozmýšľať nad výberom nového adventného kalendára? Ktorú značku máte na svojom wishliste?

Ďalšie poklady z adventného kalendára Joik:

Komentáre

  1. O značce slyším poprvé, ale koukala jsem na tvůj ig na fotku toho kalendáře a vypadá fakt skvěle :)
    Dost mě zaujal ten hydratační tělový olej, dřív bych si na tělo asi olej nedala, ale poslední dobou mám oleje jak na tělo tak na pleť hodně ráda a dost mi pomáhají :) A rozjasňující tělové mléko s mangem, který miluju, zní taky super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z adventneho kalendara som mala veru velku radost uz pri otvarani a vyrobky z neho pouzivam s radostou pocas celeho roka. Nejde totiz o malicke vzorky ako pri väcsine inych kalendarov ale o dost velke cestovne balenia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky